Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

συγκέντρωση στο ΤΣΜΕΔΕ την Τετάρτη 3 Οκτώβρη στις 9.00 πμ


Ώρα μηδέν για το ασφαλιστικό!
Καλούμε σε συγκέντρωση στο ΤΣΜΕΔΕ την Τετάρτη 3 Οκτώβρη στις 9.00 πμ Πραγματοποιούμε Στάση Εργασίας  9.00 – 12.00
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ
Με εντολή της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, και τη συμφωνία του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ κλιμακώνεται η επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Έτσι ανακοινώθηκε η εφαρμογή των αυξήσεων που είχαν παγώσει προεκλογικά, με αναδρομική ισχύ από την 1 Ιουλίου 2011 και με τη θετική ψήφο των εκπροσώπων του ΤΕΕ! Οι  αυξήσεις θίγουν όλες τις κατηγορίες των μηχανικών, ειδικά για τους «νέους» ασφαλισμένους (μετά το 1992) ελεύθερους επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων και των μισθωτών με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών αλλά και των υποαπασχολούμενων και ανέργων.
Οι αυξήσεις είναι τεράστιες: μετά την πενταετία φτάνουν μαζί με την ειδική προσαύξηση τα 423,10€ το μήνα ή 2538,60€ το εξάμηνο (σε αυτή την κατηγορία θα υπαχθούν άμεσα και όλοι οι παλαιότεροι ασφαλισμένοι) και κλιμακώνονται μετά από τρία έτη σε 499,76€ το μήνα ή 2998,56€ το εξάμηνο (3η ασφαλιστική κατηγορία), μετά από επιπλέον τρία έτη σε 576,19€ το μήνα ή 3457,14€ (4η ασφαλιστική κατηγορία), κ.ο.κ. μέχρι την 14η ασφαλιστική κατηγορία! Είναι σαφές ότι με τον τρόπο αυτό η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων θα βρεθεί αργά ή γρήγορα ανασφάλιστη, χωρίς  υγειονομική περίθαλψη αλλά και εκτός επαγγέλματος.
Η απόφαση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αλλά αποτελεί  φυσική συνέχεια της  πολιτικής της ανταποδοτικότητας στην κοινωνική ασφάλιση δηλαδή της μεταφοράς των ασφαλιστικών βαρών  από το κράτος και την εργοδοσία στις πλάτες των εργαζόμενων με μια σειρά νόμους, με αποκορύφωμα για το ΤΣΜΕΔΕ τον 3518/2006. Είναι κομμάτι  της συνολικής επίθεσης που δέχονται τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, κορωνίδα της οποίας είναι η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 για όλους, ενώ την ίδια στιγμή μειώνονται δραστικά οι εργοδοτικές εισφορές αποκαλύπτοντας πως μοναδικός ωφελημένος είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Ταυτόχρονα τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων δίνονται βορά στις τράπεζες και στους ομίλους, καθώς τις διαχρονικές απώλειες που κατέγραψαν τα αποθεματικά όλων των Ταμείων με την άτοκη κατάθεσή τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, συμπληρώνει η οφειλή άνω των 550 εκατ. € του Δημοσίου στο πλαίσιο της τριμερούς χρηματοδότησης, με αποκορύφωμα την κλοπή άνω του 1,5 δις € στο πλαίσιο του «κουρέματος» των Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου κατά τη διάρκεια του PSI. Παράλληλα την τεράστια αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ακολούθησε η μετατροπή του Κλάδου Υγείας του Ταμείου σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με ανταποδοτικά κριτήρια.
Όλα τα παραπάνω είναι τμήμα της συνολικής επίθεσης στα εργασιακά, μισθολογικά δικαιώματά μας που κλιμακώνεται από τις κυβερνήσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την  Ευρωπαϊκή  Ένωση. Μέσα στην παγκόσμια κρίση του συστήματος οι δυνάμεις του κεφαλαίου μας οδηγούν σε μια πρωτοφανή οπισθοδρόμηση. Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για αναμονή, ούτε για άσφαιρες και αποπροσανατολιστικές ενέργειες. Ο αγώνας πρέπει να έχει στο στόχαστρο την ανατροπή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου που εφαρμόζει η νέα τρικομματική κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, είναι αγώνας επιβίωσης για τους εργαζόμενους.
Ο αγώνας για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων μηχανικών, όλων αυτών που τσακίζονται απ’ την πολιτική αυτή. Προμετωπίδα του  αγώνα δεν μπορεί να είναι το ΤΕΕ όπου έχει καταλυτική επίδραση το μεγάλο κεφάλαιο,που αντικειμενικά ωφελείται απ’ την πολιτική αυτή ποικιλότροπα. Καλούμε τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία όπου οργανώνονται μηχανικοί σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους αυταπασχολούμενους συναδέλφους, σε συντονισμό για την οργάνωση των αγώνων μας.
Με αφετηρία την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ για τις τελευταίες αυξήσεις ξεδιπλώνουμε την αντεπίθεση μας εναντίον ολόκληρης της αντιασφαλιστικής επίθεσης παλεύοντας για :
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που διαλύουν τα δικαιώματα μας μαζί με τους 3518/06, 3655/08 και των πρόσφατων ρυθμίσεων (νόμος Λοβέρδου, μεσοπρόθεσμο)
  • Άμεση, δραστική μείωση των εισφορών μας  με ταυτόχρονη αύξηση των εργοδοτικών
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια. Περίθαλψη για όλους τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ ανεξάρτητα από  χρέη προς το ταμείο.
  • Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες - Αύξηση των συντάξεων. Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων μηχανικών - επίδομα ανεργίας 1120€ ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής  (μισθός – ΔΠΥ). Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ανέργους.
  • Κάτω τα χέρια απ’ τα αποθεματικά – έξω το ταμείο από Τράπεζα Αττικής-χρηματιστήριο-ομόλογα. Πλήρη κάλυψη απ’ το κράτος των απωλειών του αποθεματικού.
  • Αποκλειστικά δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: