Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Φοιτητές: "Τέρμα πια στις εκτονώσεις, εμπρός για καταλήψεις, συγκρούσεις, διαδηλώσεις"


Φοιτητικός ξεσηκωμός με 30 καταλήψεις στα πανεπιστήμια και μεγάλες πορείες σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής πήραν την πολιτική επιλογή να χτυπήσουν σήμερα τους φοιτητικούς συλλόγους στην Αθήνα.
Κρότου λάμψης και δακρυγόνα σε ευθεία βολή μέσα στο μπλοκ με διαδηλωτές φοιτητές να βρίσκονται στο νοσοκομείο.






Ακολουθεί Δελτίο Τύπου του Συντονισμού Φοιτητικών Συλλόγων ΑΠΘ μετά τη σημερινή κινητοποίηση:
“Σήμερα, 11/10 οι φοιτητικοί σύλλογοι Αρχιτεκτονικής, Γαλλικού, Ιατρικής, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Μουσικού, Πληροφορικής, Φιλολογικού ΑΠΘ πραγματοποίησαν μαζική και δυναμική πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή μαθητών. Σε Αθήνα, Πάτρα, Βόλο, Ξάνθη και άλλες πόλεις, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν Γενικές Συνελεύσεις, Καταλήψεις, Διαδηλώσεις, βγήκαν στο δρόμο δίνοντας ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα στην επίθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου.
ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ στην επίθεση που δέχονται οι μαθητές με την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, την θέσπιση της βάσης του 10 και τον ορισμό των εισακτέων από τα ΑΕΙ, που μετατρέπουν το Λύκειο σε εξεταστικό κάτεργο.
ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ στην κατάργηση του Ασύλου που στόχο έχει να καταστείλει τους αγώνες μας και να εμποδίσει το λαϊκό και φοιτητικό κίνημα να μπλοκάρει τις προωθούμενες αναδιαρθρώσεις. Οι ΦΣ θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το Άσυλο μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες, τα μέσα πάλης τους, και τους αγώνες τους.
ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς διαβούλευση στις 10/10 στη Βουλή και εξισώνει τα πτυχία των ΑΕΙ με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων, ανοίγοντας το δρόμο για την περαιτέρω απαξίωση των πτυχίων μας και την περαιτέρω υποβάθμιση της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης.
ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ στα εξαγγελλόμενα μέτρα που προβλέπουν ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, επαναφορά των Συμβουλίων Ιδρύματος, αξιολογήσεις των προγραμμάτων σπουδών. Μέτρα τα οποία εντατικοποιούν τις σπουδές μας και διαλύουν τα πτυχία μας. Θέλουν να πειθαρχήσουν τη νεολαία διαμορφώνοντας ένα μοντέλο φοιτητή, που θα συλλέγει συνεχώς πιστοποιήσεις-προσόντα, που θα είναι ανταγωνιστικός και εξατομικευμένος και θα συμμορφώνεται στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και την εργασιακή περιπλάνηση, όπως αυτά περιγράφονται και από το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.
Όλα τα παραπάνω μέτρα έχουν εγείρει μαζικές και δυναμικές αντιστάσεις από δεκάδες Φοιτητικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα. Κυβέρνηση και Υπουργείο προσπαθούν να λυγίσουν το φοιτητικό κίνημα. Στη σημερινή πορεία στην Αθήνα, οι δυνάμεις καταστολής με εκτεταμένη χρήση χημικών τραυμάτισαν συναδέλφους μας που αγωνίζονταν στο δρόμο,
επιχειρώντας να μας τρομοκρατήσουν...

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Συνεχίζουμε με ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ σε τροχιά κλιμάκωσης του αγώνα μας.
Καλούμε κάθε φοιτητή να μαζικοποιήσει τις συλλογικές διαδικασίες των ΦΣ. Καλούμε τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους να κινηθούν σε αντίστοιχη αγωνιστική κατεύθυνση. Καλούμε κάθε μαθητή, κάθε εκπαιδευτικό, κάθε εργαζόμενο να στηρίξει και να συμμετέχει ενεργά στον αγώνα μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!

ΟΛΟΙ ΣΕ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/10
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΟΝΩΣΕΙΣ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ!
φοιτητικοί σύλλογοι : Αρχιτεκτονικής, Γαλλικού, Ιατρικής, Ιστορικού-Αρχαιολογικού,

Μουσικού, Πληροφορικής, Φιλολογικού”


Δεν υπάρχουν σχόλια: