Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Μαθητές εσπερινών ΕΠΑΛ προς υπ. Παιδείας: "Μη γκρεμίζετε τα όνειρα μας"


Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου και 13ου εσπερινών ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης στη Μοναστηρίου γιατί το υπουργείο Παιδείας θέλει να κλείσει τμήματα των σχολείων. Η κυβέρνηση, όλο και πιο επιθετικά και ταξικά, προχωρά σε συρρίκνωση της Παιδείας, καταργώντας τμήματα μάθησης και σχολεία.






Σύμφωνα με τα στοιχεία των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης από τα 37 ολιγομελή τμήματα το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε μόνο  4 στα ΕΠΑΛ, ενώ από τα 31 συνολικά ολιγομελή τμήματα στις Ομάδες Προσανατολισμού από τα ΓΕΛ της Ανατολικής Θεσσαλονίκης έχει εγκρίνει μόνο ένα. 

Στην Αττική από τα 300 περίπου ολιγομελή στα ΓΕΛ έχει εγκρίνει τα 170. Είναι εκατοντάδες τα ολιγομελή στα ΕΠΑΛ και τα ΓΕΛ σε όλη τη χώρα που δεν έχουν εγκριθεί. 

Πολλά από αυτά είναι στη  Γ και Δ τάξη των εσπερινών που για πολλούς μαθητές η μη έγκρισή τους θα σημάνει και σταμάτημα του σχολείου, ενώ άλλα είναι σε απομακρυσμένες περιοχές, αποδυναμώνονται και θα οδηγηθούν σε συρρίκνωση ή /και κλείσιμο. 

Πολλοί μαθητές πρέπει να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία, χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους για να βρουν την ομάδα προσανατολισμού ή την ειδικότητα που επιθυμούν να σπουδάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: