Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Ο αγώνας κατά της εξόρυξης πετρελαίων δεν τρομοκρατείται! Συγκέντρωση την Τρίτη στην Περιφέρεια Ηπείρου


Συγκέντρωση κατά της εξόρυξης πετρελαίων και της τρομοκρατίας που εξαπέλυσε το μακρύ χέρι των πετρελαιάδων, το κράτος, θα γίνει την Τρίτη στην Περιφέρεια Ηπείρου. Αναλυτικά το κάλεσμα έχει ως εξής:



S.O.S!!! ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ  - ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ - ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ
Οι πετρελαιάδες κατέχουν την Ήπειρο!

Πρωτόγνωρα συμβάντα και συμπεριφορές επιβάλλουν οι πετρελαϊκές εταιρείες, με την κυβέρνηση και την αυτοδιοίκηση να περιορίζονται σε ρόλο παρατηρητή. Επιχειρούν να ποινικοποιήσουν το δικαίωμα στη διαμαρτυρία για να καταστρέψουν  ανενόχλητοι το περιβάλλον της Ηπείρου.

Τζιπ σεκιουριτάδων αλωνίζουν τα χωριά, ρίχνοντας τους προβολείς τους  μαύρα μεσάνυκτα σε συγκεκριμένα σπίτια και λίγο αργότερα 20μελης ομάδα της ασφάλειας εισβάλει για έρευνες σε σπίτια πολιτών που εναντιώνονται στις εξορύξεις.

Μέρες τρομοκρατίας στην Ήπειρο!!! Εκφοβίζουν,. Τραμπουκίζουν και στοχοποιούν πολίτες! Βαρύτατες ευθύνες έχουν οι υποστηρικτές των πετρελαϊκών: Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμοι της Ηπείρου. 

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 1:00 μμ στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στις εξορύξεις και να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι δε φοβόμαστε το “σύγχρονο παρακράτος”!!
Τελικά μετά από τόσων μηνών δίκαιου και ειρηνικού αγώνα, η βία ήρθε από αλλού.

Με μοναδικό μας “όπλο” την αγάπη μας για την Ήπειρο, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ!!
Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηπείρου με τίτλο: "Οι έρευνες και εξορύξεις στην Ήπειρο δεν θα περάσουν", στην οποία αναφέρει:

Οι ορεινές περιοχές των Ιωαννίνων που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν εκχωρήσει για έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων, την Κυριακή 23/9/18 παρουσίασαν εικόνα κατεχόμενων εδαφών.
Ιδιωτικές εταιρίες σεκιούριτι με τύπους ντυμένους με μπλούζες… ΟΥΚ, συνεπικουρούμενες από τη «λαϊκή αστυνομία» της Γεροβασίλη και της Παπακώστα, κλήθηκαν να προστατεύσουν την επένδυση που και αβέβαιη και καταστροφική είναι για τη φύση του Ζαγορίου.
Οι «δυνάμεις κατοχής» ξεπέρασαν κάθε όριο. «Εξακρίβωση στοιχείων», φωτογραφίες πινακίδων οχημάτων των κατοίκων και των μελών των πρωτοβουλιών, στην προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν τον κόσμο που αγωνίζεται να διατηρήσει την περιοχή του ανέγγιχτη από τις πολυεθνικές του πολέμου, της φτώχειας και της περιβαλλοντικής διάλυσης.
Οι αποφασισμένοι κάτοικοι της περιοχής σταμάτησαν τη λειτουργία των 5 γεωτρύπανων που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή. Αυτός είναι ο μόνος νικηφόρος δρόμος για να κρατήσουμε τη γη και τη φύση ζωντανές και ανθρώπινες, αυτό το τείχος θα βρίσκουν απέναντί τους οι διάφοροι παρατρεχάμενοι και εντολοδόχοι.
Ακούστε το καλά: Στην Ήπειρο, ΔΕΝ θα γίνουν εξορύξεις.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ηπείρου χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή των επιτροπών ενάντια στις εξορύξεις την Κυριακή 23/09/2018.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέσα από τις επιτροπές ενάντια στις εξορύξεις, με σκοπό να στείλουμε στον αγύριστο τις πολυεθνικές των πετρελαίων που υπόσχονται «ανάπτυξη» συνώνυμο της καταστροφής, της απλήρωτης δουλειάς, της μαραζωμένης φύσης. Θα είμαστε απέναντι στους τοπικούς δημάρχους και περιφερειάρχες που στρώνουν κόκκινο χαλί στις εταιρίες και στους μπράβους, απέναντι στην πολιτική των κυβερνήσεων που αφού διέλυσαν την αγροτική παράγωγη, ερήμωσαν τα χωριά και τώρα, μας λένε ότι μόνη διέξοδος είναι να καταστρέψουμε και το περιβάλλον στο όνομα του κέρδους.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τοπικές επιτροπές ΗΠΕΙΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: