Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Κάλεσμα αλληλεγγύης στη δίκη (24/9) για την επίθεση εναντίον των καθαριστριών το 2014


Την Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη θα δικαστεί αστυνομικός των ΥΜΕΤ για την επίθεση και κακοποίηση των αγωνιζόμενων καθαριστριών, Ευαγγελίας Αλεξάκη και Βάσως Γκόβα, στις 10 Ιουλίου του 2014.

Το κάλεσμα από την Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών για συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, στην Αθήνα:

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
1ο αυτόφωρο μονομελές στο κτίριο 2, στις 9 πμ
για τη δίκη του αστυνομικού που κακοποίησε
τις καθαρίστριες Γκόβα και Αλεξάκη


Καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους, όλες τις εργατικές συλλογικότητες, τα συνδικάτα, τους αυτοοργανωμένους χώρους και τις πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς, να πλαισιώσουν την Πρωτοβουλία και να δώσουν μαζικό παρών στη δίκη.

Την Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη στο 1ο αυτόφωρο μονομελές στο κτίριο 2, στις 9 πμ, θα δικαστεί για την αναίτια επίθεση και κακοποίηση των αγωνιζόμενων καθαριστριών Ευαγγελίας Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ Τσοκαναρίδης. Ο αστυνομικός με υπερβάλλοντα ζήλο επέδραμε ενάντια στην διαμαρτυρία των καθαριστριών για την έλευση της τρόικας στις 10 Ιουλίου του 2014.

Η Ευαγγελία Αλεξάκη μάλιστα υποχρεώθηκε να υποστεί χειρουργείο ορθοπεδικής αποκατάστασης το 2016 και ακόμη βασανίζεται από έντονους πόνους και δυσκολία χρήσης του δεξιού της χεριού. Μάλιστα, είναι εντυπωσιακή η κατηγορία που επινόησε ο άνδρας των ΥΜΕΤ για να κάνει τη σύλληψη ότι η καθαρίστρια Βάσω Γκόβα τον χτύπησε με δεδομένη την απόλυτη ανισορροπία ύψους και μυϊκής δύναμης ανάμεσα τους.

Η προηγούμενη δικονομική διαδικασία, που πήρε αναβολή για τη Δευτέρα 24 Σεπτέμβρη, έγινε σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα που οφείλονταν στην παρουσία δεκάδων αστυνομικών με πολιτικά οι οποίοι στο πρόσωπο του υπόδικου αστυνομικού των ΥΜΕΤ υπερασπιζόταν την ατιμωρησία των δυνάμεων καταστολής και της βίας που ασκούν στους κοινωνικούς αγώνες.

Ενώ σε ένα κρεσέντο ακροδεξιάς ρητορείας ο συνήγορος του αστυνομικού επέδειξε μια φωτογραφία με τις καθαρίστριες μπροστά από το «Σπίτι του Μαρξ» στις Βρυξέλλες όπου βρέθηκαν καλεσμένες από τα συνδικάτα, σαν να επρόκειτο για σοβαρό ενοχοποιητικό στοιχείο!

Το εργατικό κίνημα και οι αγωνιστές πρέπει να δώσουν το παρόν και στις 24 Σεπτέμβρη ακόμη μαζικότερα. Τυχόν απαλλαγή του αστυνομικού, που πρόδηλα είναι ένοχος, ή ακόμη χειρότερα καταδίκη των αγωνιστριών που τραυματίστηκαν (εκκρεμούν μηνύσεις για αρκετές ακόμη καθαρίστριες), θα αποθρασύνει την κρατική βία και καταστολή πάνω σε κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας.

Σήμερα οι συνεχιστές της ίδιας πολιτικής, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που πανηγυρίζει για τα μνημόνια που δήθεν τέλειωσαν,  διατηρεί στο αστυνομικό σώμα ακόμη και εκείνους τους αστυνομικούς που έχουν γίνει διαβόητοι για την βία τους, ενώ οι καθαρίστριες σέρνονται από δικαστήριο σε δικαστήριο κατηγορούμενες.
Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο αστυνομικός των ΥΜΕΤ που τραυμάτισε την Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα.
Να αθωωθεί η συναδέλφισσα Βάσω Γκόβα και να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών. Να καταργηθούν τα ειδικά σώματα καταστολής (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΥΜΕΤ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: