Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Κατάληψη στο 3ο ΓΕΛ Χορτιάτη. Οχι στην συρρίκνωση της παιδείας




Εντείνονται οι αντιδράσεις της μαθητικής και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει ολιγομελή τμήματα σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ με αποτέλεσμα την συρρίκνωση της παιδείας και το παραπέρα κλείσιμο σχολειών.


Η επιθετική, ταξική και «τιμωρητική» για τους μαθητές επιλογή της κυβέρνησης, εχει στόχο  την αφαίρεση οικονομικών πόρων από την δημόσια παιδεία, για την κάλυψη των υπέρογκων «εθνικών» πλεονασμάτων, (που εχουν συμφωνηθεί με τους "θεσμούς" ) συρρικνώνοντας ακόμη περισσότερο την παιδεία και μετατρέποντας τη σε δυσπρόσιτη  και εχθρική καταργώντας το κοινωνικό δικαίωμα στην μόρφωση για όλους.

Μαθητές και μαθήτριες προχωρούν σε καταλήψεις απαιτώντας να μη κλείσουν τα ολιγομελή τμήματα, να μη κλείσουν σχολεία, διεκδικώντας τα δικαιώματα τους.

Σε κατάληψη προχώρησαν και οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Χορτιάτη

Στο 3ο ΓΕΛ Χορτιάτη καταργούνται  δύο τμήματα της κατεύθυνσης Β' Λυκείου και άλλα δύο της Γ' Λυκείου. Κι ενώ το σχολείο είναι καινούριο με 180 περίπου μαθητές και μαθήτριες και εξαιρετικές υποδομές, «διώχνεται» ενας σημαντικός αριθμός μαθητών.

Μαθητές και μαθήτριες της  2ας και 3ης Λυκείου βρίσκονται «στον αέρα» με αβέβαιο μέλλον, όπως και εκατοντάδες μαθητές των τμημάτων που κλείνουν σε ολη τη χώρα.

Σύμφωνα με στοιχεία των ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης:

Από τα 37 ολιγομελή τμήματα εγκρίθηκαν μόνο 4 στα ΕΠΑΛ,

Από τα 31 συνολικά ολιγομελή τμήματα στις Ομάδες Προσανατολισμού από τα ΓΕΛ της Ανατολικής Θεσσαλονίκης εγκρίθηκε  μόνο ένα ,του Πειραματικού




Δεν υπάρχουν σχόλια: