Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

για τα γεγονότα στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 18/12 στη Θεσσαλονίκη





Απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δέχθηκαν νέοι και νέες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΕΑΑΚ στη Θεσσαλονίκη ενώ πήγαιναν στην πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Δύο φοιτήτριες και ένας φοιτητής τραυματίστηκαν, δύο φοιτητές συνελήφθησαν.

Διαβάστε την Ανακοίνωση της Αριστερής Συσπείρωσης  και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - Ανακοίνωση για τα γεγονότα στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 18/12 στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα 18/12/2015 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας ,αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο ενάντια στις πολιτικές των ιμπεριαλιστικών κέντρων και στις οξύνσεις των αντιπαραθέσεων που ειδικά το τελευταίο διάστημα οδηγούν σε κλιμάκωση και αποσταθεροποίηση ολόκληρα κράτη, αιματοκυλίζοντας λαούς και οδηγώντας τους στον ξεριζωμό και την προσφυγιά.

Άμοιρη των ευθυνών της φυσικά και δεν είναι η ¨πρώτη αριστερή¨ κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με την συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ-ΕΕ, και τη διατήρηση του φράχτη στον Έβρο, έχει μερίδιο ευθύνης για την δημιουργία των προσφυγικών ροών και τους πνιγμούς στις θάλασσες της Μεσογείου. Προφανώς και τα δακρύβρεχτα σχόλια του Τσίπρα περί αλληλεγγύης και ανθρωπιάς μόνο θράσος και υποκρισία μπορούν να φανερώσουν.

Η πολιτική των κυρίαρχων ελίτ σε ότι αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, είναι ευθεία συνδεδεμένη με την οικονομική πολιτική που ασκείται και στην Ελλάδα, τα τελευταία ειδικά χρόνια. Ένα κομμάτι των προσφύγων, αρκετά μορφωμένων και καταρτισμένων θα μπορέσει να απορροφηθεί από τις καπιταλιστικές μητροπόλεις(π.χ. Γερμανία)για να βοηθήσει στην καπιταλιστική ανόρθωσή τους ,δουλεύοντας για ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα. Αυτό το καθεστώς ,όσο μακρινό και να φαίνεται, περιγράφει τον αγώνα για επιβίωση όλων των λαών της Ευρώπης μια επόμενη συγκυρία, στο έδαφος της αδυναμίας του διεθνούς και εγχώριου κεφαλαίου να ξεπεράσει την κρίση στην οποία μπαίνει για 8η συνεχή χρονιά.

Η αδυναμία σταθεροποίησης του πολιτικού σκηνικού και σύναψης έστω κάποιων στοιχειωδών κοινωνικών συμβολαίων με μερίδα του λαού(χαρακτηριστική η χθεσινή απόσυρση του παράλληλου προγράμματος έπειτα από απαίτηση των δανειστών),σε συνδυασμό με την εισβολή του λαικού παράγοντα ξανά δυναμικά στο προσκήνιο(δύο 24ωρες απεργίες, τεράστια συνεισφορά στον αγώνα της αλληλεγγύης στους μετανάστες και πρόσφυγες σε όλη τη χώρα),δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα και για τις μάχες που έρχονται όπως το ασφαλιστικό, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το αντιπολεμικό.

Η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να επιβάλλει τα μέτρα που υπέγραψε και θα υλοποιήσει τις πολιτικές που απορρέουν από τη συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ευρωζώνη,είναι δεδομένο ότι θα στοχοποιήσει τον αγωνιζόμενο λαό και τα πιο μαχητικά κομμάτια του εργατικού και λαικού κινήματος, χρησιμοποιώντας τις κατασταλτικές δυνάμεις προς ¨γνώση και συμμόρφωση¨. Εξάλλου, η περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, με αφορμή δήθεν την αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών, χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων το Παρίσι και η τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επαναφέρουν απροκάλυπτα πια το γνωστό δόγμα της αντιμετώπισης του εσωτερικού εχθρού

Έτσι και σήμερα, 18/12 , λίγη ώρα πριν την έναρξη του αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, σωματείων και πολιτικών οργανώσεων ,διμοιρία των ΜΑΤ του ¨αριστερού Τσίπρα¨ στοχοποίησε προσωπικά μέλη φοιτητικών συλλόγων ,της Αριστερής Συσπείρωσης και των ΕΑΑΚ που κατευθύνονταν προς τη συγκέντρωση βρίζοντάς τους και ξυλοκοπώντας τους. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν δύο αγωνιστές και τρεις να μεταφερθούν στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται. Αυτή είναι η πρώτη ¨αριστερή κυβέρνηση¨ ,που από τον αφοπλισμό και τη διάλυση των ΜΑΤ οδηγήθηκε στην αποδοχή των υπηρεσιών τους. Πώς αλλιώς άλλωστε μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εγγυηθεί στις ντόπιες και ξένες ελίτ τα συμφέροντά τους ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων και του πληττόμενου λαού?

Η Αριστερή Συσπείρωση καταγγέλλει το όργιο αυθαιρεσίας ,καταστολής και στοχοποίησης μελών της και μελών του κινήματος από τα ¨αριστερά¨ ΜΑΤ.

-Ζητούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

-Άμεση απόσυρση των κατηγοριών.

Οι αγώνες του λαού μας θα σπάσουν την τρομοκρατία των κρατικών μηχανισμών και θα οδηγήσουν σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
18/12/2015


ΑΝΤΑΡΣΥΑ -  Καταγγελία για την απρόκλητη βία των ΜΑΤ σήμερα στη Θεσ/νίκη
 
Απίστευτα πράγματα συνέβησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη με πρωταγωνιστές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Την ώρα που μια ομάδα νέων, μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΕΑΑΚ, πήγαιναν στην πορεία για τους πρόσφυγες, δέχτηκαν την αναίτια, απρόκλητη, άθλια επίθεση μιας διμοιρίας ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τρεις νεολαίοι να βρεθούν στο νοσοκομείο, ενώ δύο συνελήφθησαν!
Δεν είναι πρώτη φορά που άντρες των ΜΑΤ συμπεριφέρονται με τρόπο βίαιο, προκλητικό και αλήτικο απέναντι σε αγωνιστές και νεολαίους, προς τους οποίους φροντίζουν να επιδεικνύουν ανέξοδα τη δήθεν μαγκιά τους.
Η ηγεσία της ΕΛΑΣ και η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχουν τεράστιες ευθύνες. Αφού άφησαν ανέπαφους τους πιο σκοτεινούς μηχανισμούς καταστολής, τώρα κάνουν πλάτες και στην απρόκλητη βία τους.
Απαιτούμε όχι μόνο να απελευθερωθούν οι νέοι που συνελήφθησαν, αλλά και να τιμωρηθούν όσοι τους επιτέθηκαν. Σε κάθε περίπτωση αυτό θα γίνει, είτε θέλει είτε δεν θέλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: