Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Μέρες Σαμαρά στην Θεσσαλονίκη του Καραμανλικού Τσίπρα


Σε ένστολες φασιστικές συμμορίες έχουν μετατραπεί οι δυνάμεις των ΜΑΤ στην Θεσσαλονίκη επί των ημερών της 2ης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μάλιστα δρουν υπό την ανοχή και συνενοχή του Υπ. Προστασίας του Πολίτη, ιδιαίτερα απέναντι στο κόσμο του κινήματος και της μαχόμενης πραγματικής Αριστεράς.

Ήδη πολιτικές οργανώσεις, φοιτητικοί σύλλογοι και κοινωνικοί φορείς της Θεσσαλονίκης από χτες το βράδυ με σκληρές τους ανακοινώσεις καταγγέλλουν τα έκτροπα αστυνομικής και δικαστικής αυθαιρεσίας που εξελίσσονται τούτες τις ώρες.
Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Δικηγόρου Θεσσαλονίκης και συνηγόρου υπεράσπισης των συλληφθέντων φοιτητών, Αρετής Σκουνάκη, το βράδυ της Παρασκευής 18/12/2015, δυνάμεις των ΜΑΤ ξυλοκόπησαν άγρια, εντελώς αναίτια και απρόκλητα νεαρούς φοιτητές, μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΕΑΑΚ, που πήγαιναν στην προγραμματισμένη αντιπολεμική πορεία – αλληλεγγύης στους μετανάστες και πρόσφυγες, φόρτωσαν σε δύο από αυτούς τις κατηγορίες για αντίσταση, εξύβριση και απείθεια, επιπλέον δε στον ένα εξ' αυτών και την κατηγορία της απόπειρας απελευθέρωσης του κρατουμένου αδελφού του μέσα από κλούβα με 30 άνδρες των ΜΑΤ (!).
Ακόμα δυο κοπέλες (!) οδηγήθηκαν βαριά χτυπημένες στο Νοσοκομείο και τα δυο αδέρφια ο Γιάννης Ν. και ο Μάριος Ν συνελήφθησαν με κατασκευασμένες και ψευδείς κατηγορίες των ΜΑΤ. Ο Μάριος μάλιστα νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο μετά την «περιποίηση» που δέχτηκε κατά την σύλληψη του.
Σήμερα το πρωί ο Γιάννης Ν. οδηγήθηκε δεμένος πισθάγκωνα στην εισαγγελία χωρίς την παρουσία της συνηγόρου του, όπου η αρμόδια εισαγγελέας υιοθέτησε αυτολεξεί το κατασκευασμένο κατηγορητήριο που συνέταξε η ΕΛΑΣ, ενώ το δικαστήριο διατήρησε την κράτησή του μέχρι τη Δευτέρα και προέβη στην καταπάτηση μιας σειράς από βασικά συνταγματικά και αναφαίρετα δικονομικά δικαιώματα του κατηγορούμενου.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που μέλη πολιτικών οργανώσεων της Αριστεράς, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΕΑΑΚ, προσερχόμενοι σε μια διαδήλωση πέφτουν στην προσχεδιασμένη ενέδρα των ΜΑΤ και της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης.
Όπως έγινε αμέσως γνωστό, τρεις εβδομάδες νωρίτερα, ο φοιτητής Γιάννης Ν. αθωώθηκε ομόφωνα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, με την υπ' αριθμ. 12679/2015 απόφαση, για την επίσης ψευδή και κατασκευασμένη κατηγορία της δήθεν εξύβρισης δύο αστυνομικών των ΜΑΤ (μετά από περσινή πορεία), σε βάρος των οποίων έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη για σωματική βλάβη του του Γιάννη Ν. και ψευδή καταμήνυσή του. (Απλή παρατήρηση: η εισαγγελέας της σημερινής έδρας του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημ/κείου, η οποία πρότεινε τη διατήρηση της κράτησής του ήταν η ίδια που στο δικαστήριο που τον δίκασε για την παραπάνω εξύβριση, από την οποία και αθωώθηκε πανηγυρικά, είχε προτείνει την ενοχή του...).
Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι τμήματα του κατασταλτικού μηχανισμού έχουν αυτονομηθεί και δρουν με όρους αυτοκέφαλου περιθωρίου. Στην περίπτωσή μας όμως, όλα τα παραπάνω γεγονότα είναι από την πρώτη στιγμή γνωστά στην πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ και την Κυβέρνηση. Συνεπώς αυτονόμηση δεν υφίσταται. Υφίσταται συνέργια μιας κυβέρνησης που ξεφτιλίζει την έννοια της Αριστεράς με κάθε δυνατό τρόπο.
Φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στη διασύνδεση και αγαστή συνεργασία αστυνομικών, εισαγγελικών και δικαστικών αρχών στην κατεύθυνση της αμείλικτης καταστολής και στοχοποίησης συγκεκριμένων πρωτοπόρων αγωνιστών, προς «συμμόρφωση» και τρομοκράτηση των υπολοίπων.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκτός από βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, έχει και συγκεκριμένες πολιτικές προσδοκίες από την ευρύτερη σκλήρυνση της καταστολής. Ενισχύει την αντι-λαϊκή και φιλο-ΕΕ πολιτική της οικοδομώντας σχέσεις πολιτικής εμπιστοσύνης με την δήθεν «κεντρώα» καραμανλική δεξιά. Κυνηγάει φοιτητές και καστανάδες την ίδια στιγμή που προσκυνά το Κεφάλαιο και τον Ιμπεριαλισμό.
Σε κάθε περίπτωση, όλα τα παραπάνω αποτελούν βαρύτατη πρόκληση για κάθε δημοκρατικά και ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο. Μια πρόκληση που μας αφορά όλους και που δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση.
Όσοι νομίζουν ότι με αυτούς τους Κοτζαμπασισμούς θα μας κλονίσουν δεν έχουν καταλάβει με ποιον τα έχουν βάλει.
Αριστερή Συσπείρωση, ΕΑΑΚ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στο δρόμο του Αγώνα μέχρι την ανατροπή της μνημονιακής τυραννίας και δεν θα μας σταματήσει κανείς.
Ο Γιάννης Ν., όπως και ο Μάριος Ν. δεν είναι μόνοι τους, είμαστε όλοι στο πλευρό τους.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες.
Άμεση αθώωση των κατηγορουμένων συντρόφων μας από τις κατασκευασμένες, στοχευμένες, ψευδείς κατηγορίες.
Αριστερή Συσπείρωση
19/12/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: