Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Social Waste - Νέο Αλμπουμ

Τέλος η αναμονή! Το άλμπουμ "Στη Γιορτή της Ουτοπίας" θα κυκλοφορήσει Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 δωρεάν από τη σελίδα των Social Waste www.socialwaste.org.
Εν τω μεταξύ πάρτε μια γεύση: Social Waste - Μες στο κρασί μου βλέπω θάλασσες Live από το Oslo



Και λίγα λόγια για τους Social Waste.

Οι Social Waste δημιουργήθηκαν τον 1999 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Δεκαεφτάχρονοι τότε, μαθητές ακόμα, τράβηξαν αμέσως την προσοχή των active member, οι οποίοι τους πρότειναν να συνεργαστούν στα πλαίσια της ομάδας παραγωγής τους, της Freestyle Productions. Ο B.D Foxmoor (κατά κόσμον Μιχάλης Μυτακίδης) δήλωσε τότε «Εγώ έχω να πω τα καλύτερα για τα νέα σχήματα…Από την Κρήτη, τους Social Waste, 17 χρονών, που θα τους χρυσοπληρώνανε έξω.» (από το βιβλίο του Χρήστου Τερζίδη «Το hip hop δε σταματά», 2003 σ.149)

Μετά από περιπλάνηση ετών στον κόσμο του ελληνικού hip hop, πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, πολλά τραγούδια και εμπειρίες στη σκηνή, το 2004 αποχωρούν από τη Freestyle Productions. Ο X-Ray (Νικήτας Nils Klint), πρώην μέλος των active member και νυν του συγκροτήματος Ρόδες περιέγραψε τους Social Waste σαν ένα «από τα πιο ολοκληρωμένα σχήματα» του ελληνικού hip hop, όπως δήλωσε τότε σε μια συνέντευξή του.

Λόγω σπουδών, εργασίας και ανεργίας, στρατιωτικής θητείας αλλά και προσωπικών αναζητήσεων, το συγκρότημα αποχώρησε από τη σκηνή, τηρώντας σιγή ιχθύος μέχρι και σήμερα, οπότε αποφάσισαν να ξαναβγούν στο προσκήνιο.

Τώρα ετοιμάζουν τον νέο τους δίσκο «Στη γιορτή της Ουτοπίας» που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Γιατί η εποχή δε σηκώνει σιωπή…

Δεν υπάρχουν σχόλια: