Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

συσπείρωση αριστερών μηχανικών - Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών




Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών

Οι εκλογές του ΤΕΕ της 24ης Νοεμβρίου βρήκαν τους μηχανικούς που ζουν από τη δουλειά τους, αλλά και τους χιλιάδες άνεργους συναδέλφους, εν μέσω μιας πρωτοφανούς κρίσης που διαλύει εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα. Ο χρόνος που μεσολαβεί από το 2010 έως σήμερα δεν είναι απλά τρία χρόνια, αλλά πολλά χρόνια πίσω για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Εκτιμάμε ότι η σύγχρονη βαρβαρότητα που βιώνουν οι συνάδελφοι, με τις δυσβάσταχτες εισφορές, τις απολύσεις την απειλή κατασχέσεων, τη ληστρική φορολογία και την πλήρη απαξίωση του επαγγέλματος δεν εκφράστηκε στην κάλπη.
Η διαχρονικά ενεργή συναίνεση του ΤΕΕ στις πολιτικές των Μνημονίων έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απαξίωση του από τους συναδέλφους. «Όπου η κυβέρνηση, από πίσω και το ΤΕΕ, κρατώντας βέβαια τα προσχήματα και ας είναι καλά οι λέξεις αειφορία, βιωσιμότητα, επιστημονική τεκμηρίωση, και ας είναι καλά τα συνέδρια, τα ταξίδια και οι δημόσιες σχέσεις που δίνουν νόημα στις λέξεις.» γράφαμε στο προεκλογικό μας κάλεσμα. Απαξίωση που εκφράστηκε κυρίως μέσα από την τεράστια αποχή (ειδικά στην Αττική).
Η περιορισμένη πτώση των ποσοστών των δύο παρατάξεων της συγκυβέρνησης (με σημαντική υποχώρηση σε ψήφους), αλλά και η απελπισία, η ιδιώτευση, η παραίτηση, η τάση για φυγή που υπάρχει σε μεγάλη μερίδα συναδέλφων (ειδικά νεότερων) μας θλίβει και μας προβληματίζει για το τι πρέπει να γίνει για να επιστρέψει η ελπίδα.
Η μικρή αύξηση των ποσοστών των αριστερών ψηφοδελτίων δύσκολα αλλάζει τη γενική εικόνα. Ο κατακερματισμός, ο κομματισμός, η αδυναμία έμπνευσης και κινητοποίησης, ο περιορισμός στο μικρόκοσμο μας κυριάρχησαν και πάλι.
Η σημαντική ενίσχυση της συσπείρωσης (τόσο σε ψήφους, όσο και σε ποσοστά) αποτελεί μια μικρή ελπίδα, ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς. Με εμπιστοσύνη στον κόσμο της εργασίας, με αγωνιστικότητα, διεκδικήσεις, ενεργή συμμετοχή αλλά και ενωτικό πνεύμα.
Ευχαριστούμε θερμά, όσους μας στήριξαν με κάθε τρόπο και καλούμε όλους τους συναδέλφους στις κινητοποιήσεις τις επόμενης περιόδου, με πρώτο σταθμό το ΕΤΑΑ την Πέμπτη 5/12/2013 στις 3μμ, με στόχο να εμποδίσουμε να φύγει οποιοδήποτε στοιχείο οφειλής συναδέλφου προς το ΚΕΑΟ για δήμευση - κατάσχεση.


26/11/2013
συσπείρωση αριστερών μηχανικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: