Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6μμ.

Σε κινητοποίηση καλεί η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή και στην ανακοίνωση που επισυνάπτουμε, εξηγεί τους λόγους:
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ
Σεβαστοπούλου 30, Αθήνα 11524, τηλ. 6944914529, 6972408401

ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ ΣΤΟΧΟΣ
ΜΙΑΣ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ



Επειδή αποτελεί έναν από τους τελευταίους μεγάλους ελεύθερους δημόσιους αδόμητους χώρους εκτάσεως 4000 στρεμμάτων, από τα οποία περίπου τα 1400 στρέμματα αποτελούν τον πυρήνα, είναι υπερτοπικής σημασίας και ζωτικός χώρος για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, όπως χαρακτηρίζεται και στην υπ’ αρ. 1970/2012 απόφαση της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε.
Σε καιρούς κρίσης, καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και μνημονίων αποτελεί μεγάλο δέλεαρ για τις ορέξεις των επιχειρηματιών, που επιδιώκουν να βάλουν πόδι μόνιμα και να διαιωνίσουν τον κατακερματισμό και την εμπορευματοποίηση του Πάρκου. Τρανό παράδειγμα το Μπάντμιντον, η λειτουργία του οποίου έχει κατοχυρωθεί ανεμπόδιστα με το Π.Δ 187/2011 μέχρι το 2024!!
Τι κι αν έχουν κηρυχθεί άκυρες, με την παραπάνω απόφαση του Σ.τ.Ε., οι δύο οικοδομικές άδειες που ενέκριναν την επέκταση και την παραπέρα τσιμεντοποίηση του χώρου, ώστε να γίνει από προσωρινό και λυόμενο, μόνιμο. Προέχει η απρόσκοπτη είσπραξη εσόδων, η περίφημη «εξυπηρέτηση του δημοσιονομικού προβλήματος».
Βρέθηκε έτσι το πρόσχημα, για να μην υλοποιείται το Σχέδιο Γενικής Διάταξης, απαραίτητη προϋπόθεση για να αρχίσει να γίνεται το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή ζωντανή πραγματικότητα.
Ο Δήμος της Αθήνας, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6-11-2013 επιβεβαίωσε ακόμη μία φορά την απουσία πολιτικής βούλησης για τη διεκδίκηση και την ουσιαστική αξιοποίηση της έκτασης, που του αναλογεί. Αρκέστηκε να αποφασίσει μόνο τη συγκρότηση μιας Διαπαραταξιακής Επιτροπής, η οποία πολύ αμφιβάλλουμε αν θα προχωρήσει σε ουσιαστικές ενέργειες, παρότι η Επιτροπή Αγώνα θα την αξιοποιήσει ως βήμα και θα πιέσει ολόπλευρα, ώστε να επιτελέσει αποτελεσματικό έργο.
Μπορεί αυτή η κατάσταση να αντιστραφεί;
Οι αγωνιστές στις Σκουριές και στη Σκύρο απαντούν καταφατικά. Με τον συντονισμένο αγώνα τους κατόρθωσαν να παγώσουν τις υποτιθέμενες επενδύσεις, που θα κατέστρεφαν τη γη και τη ζωή τους. Παραμένουν όρθιοι παρά τις απηνείς διώξεις και την κατασυκοφάντηση τους από Κυβέρνηση και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

ΣΤΟΝ ΕΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ

  • Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν και πρώτα από όλα στην κυβερνητική πολιτική, που ισοπεδώνει κατακτήσεις και δικαιώματα να μας κόψει την ανάσα.
  • Το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή πρέπει να ζήσει και θα ζήσει!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Την άμεση εφαρμογή της υπ.αρ. 1970/2012 απόφασης της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε.
ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ.
  • Να εγκριθεί το Σχέδιο Γενικής Διάταξης από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΟΡΣΑ με ενσωμάτωση των προτάσεων της Επιτροπής Αγώνα για ματαίωση της κατασκευής γκαράζ 1000 θέσεων στην Κεντρική Πλατεία, σύσταση δημόσιου φορέα διαχείρισης του Πάρκου και επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος.
  • Άμεση συγκρότηση και ουσιαστική λειτουργία της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου της Αθήνας, ώστε να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση, όχι μόνο για τη διαμόρφωση του Πάρκου αλλά και για την άμεση άσκηση της αρμοδιότητας του Δήμου για σφράγιση του Μπάντμιντον, ο οποίος παρότι υπόχρεος από το νόμο, αρνείται να προχωρήσει στην επιβολή του μέτρου.
  •  Παύση και απομάκρυνση από το Πάρκο όλων των ετερόκλητων και ασύμβατων λειτουργιών, όπως π.χ. τα Γραφεία της ΕΠΟ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ 
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6μμ.
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: