Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013

Πιάστηκαν στα χέρια βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Σγουρό (Βίντεο)Από : newpost.gr 

Μετά από σοβαρό επεισόδιο μεταξύ περιφερειακών συμβούλων, έντονη αμφισβήτηση από παρευρισκομένους πολίτες, αλλά και ήδη μια αναβολή της ψηφοφορίας, ψηφίσθηκε τελικά χθες το βράδυ από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον Λαιμό Βουλιαγμένης.

Tα πρωτοφανή επεισόδια προκλήθηκαν όταν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς επιτέθηκαν φραστικά εναντίον του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, του στενού του συνεργάτη και πρώην αναπληρωτή Νομάρχη Χάρη Πασβαντίδη και του διευθυντή του γραφείου του Περιφερειάρχη κ. Γεωργίου.

Η ένταση οξύνθηκε μεταξύ των Περιφερειακών Συμβούλων και μεταξύ των πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί.

Όπως αναφέρει το vimaonline.gr, ο περιφερειάρχης κ. Σγουρός και ο κ. Τσουκαλάς ήρθαν στα χέρια, ενώ εκνευρισμένος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακός σύμβουλος, Στάθης Παναγούλης επιτέθηκε σε άλλους συναδέλφους του.

Περιφερειακοί Σύμβουλοι συνεπλάκησαν σωματικά και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος ανέβαλε ως πιο ψύχραιμος την αποσόβηση σοβαρότερων επεισοδίων
Σγουρός: Θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη

Τα επεισόδια επιβεβαίωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Γίναμε μαλλιά κουβάρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρός, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «υπήρξε πρόκληση από την πλευρά του κ. Τσουκαλά, ο οποίος ήταν απαράδεκτος, είπε πράγματα που δεν έπρεπε να πει, παρακίνησε αυτούς που ήταν στα θεωρεία για να γίνει η σύρραξη και τελικά έγινε η σύρραξη».

Σύμφωνα με τον κ. Σγουρό στη συνεδρίαση είχαν πάει «κάποιοι πολίτες οι οποίοι είναι περιφερόμενοι σε όλα τα θέματα για τα οποία έχουν αντίθετη γνώμη, που από την πρώτη στιγμή αποδοκιμάζανε και βρίζανε εναντίον των περιφερειακών συμβούλων. Αυτό στο τέλος έγινε σύρραξη».

Ο περιφερειάρχης Αττικής υποστήριξε ακόμη ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγούλης, έσπρωξε ένα περιφερειακό σύμβουλο. «Δεν είναι δυνατόν βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου να έχει αυτή τη συμπεριφορά», είπε.

«Το θέμα δεν θα μείνει εδώ. Θα καταφύγουμε στη Δικαιοσύνη», επισήμανε ο κ. Σγουρός.

Η ένταση, όπως εξήγησε ο περιφερειάρχης, προκλήθηκε λόγω της διαφωνίας που υπήρξε σχετικά με την γνωμοτοδοτική απόφαση την οποία επρόκειτο να λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο για τον Αστέρα.

«Στον Αστέρα Βουλιαγμένης είναι τρία συγκροτήματα. Το ένα συγκρότημα, το οποίο δεν λειτουργεί, θέλουν να το γκρεμίσουμε και να κανούμε εκεί κατοικίες και να μειωθεί ο δομήσιμος χώρος, από ας πούμε 100 τ.μ. να γίνει 80 τ.μ., με όλες τις περιβαλλοντικές μελέτες. Αυτοί σώνει και καλά να μην περάσει».

Εκτίμησε ωστόσο ότι οι λόγοι είναι πολιτικοί. «Το μεγάλο πρόβλημα σε αυτή την αντιπαράθεση είναι αυτό που έχει επικρατήσει εδώ και καιρό στην χώρα μας, είναι η λογική του μαύρου - άσπρου».
Τσουκαλάς: Δεν μπορείς κύριε να ξεπουλήσεις όλη την Αττική

«Δεν μπορεί να λέγεται ότι είναι μπαχαλάκηδες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε σε παρέμβασή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Τσουκαλάς.

Ο κ. Τσουκαλάς παραδέχθηκε ότι είναι άσχημες οι εικόνες, υπογράμμισε, όμως, ότι οι άνθρωποι που βρέθηκαν χθες εκεί είναι κάτοικοι της Βουλιαγμένης. «Το θέμα είναι η ουσία και η ουσία είναι ότι δεν μπορείς κύριε να ξεπουλήσεις όλη την Αττική», σημείωσε και κατήγγειλε ότι ο κ. Σγουρός τον πλησίασε με πρόθεση να τον χτυπήσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: