Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

ΚΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ (Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ)

Απο: http://diktiospartakos.blogspot.com/


Μέσα σε 10 μόλις μέρες γινόμαστε μάρτυρες και δεύτερης αυτοκτονίας μέσα στο στρατό. Υπολοχαγός στη μονάδα ελικοπτέρων του Στεφανοβίκειου βρέθηκε νεκρός λίγο μετά το πρωινό εγερτήριο στο αμάξι του, δίπλα στο υπηρεσιακό του όπλο, ενώ εκτελούσε καθήκοντα Επόπτη Ασφαλείας στο στρατόπεδο.
Τα συνεχή ρεκόρ αυτοκτονιών, θανάσιμων ατυχημάτων, σοβαρών τραυματισμών και αναπηριών καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο για την κυβέρνηση, την «ισχυρή Ελλάδα» και το στρατό της. Είτε από υπερβολική δόση αλκοόλ (όπως ο άτυχος Εθελοντής Μακράς Διαρκείας πριν από ελάχιστες μέρες), είτε από οποιοδήποτε άλλο «ανεξιχνίαστο αίτιο» που «ερευνάται» το φαινόμενο αποκτά διαστάσεις χιονοστιβάδας και για τα στελέχη του ελληνικού στρατού.
Μέχρι τώρα, ο Μολώχ της θητείας θέριζε κυρίως τους κληρωτούς στρατιώτες, δίνοντας την ψευδαίσθηση ενός μακάβριου διαχωρισμού ανάμεσα σε στελέχη και επαγγελματίες από τη μια και στρατευμένους από την άλλη. Αυτή η ψευδαίσθηση καταρρέει με βίαιο πλέον τρόπο, αποκαλύπτοντας τις δραματικές συνθήκες διαβίωσης κάτω από τις οποίες ζουν όλοι όσοι στελεχώνουν τα κατώτερα και μεσαία κλιμάκια της ιεραρχίας, την εντατικοποίηση και τη φονικότητα του αξιόμαχου.
Ποιος έχει πλέον ψευδαισθήσεις για τον προσανατολισμό των ενόπλων δυνάμεων; Ποιος μπορεί να μιλήσει για «μεταρρυθμίσεις» σε ένα αδηφάγο μηχανισμό που μετατρέπεται σε δύναμη καταστολής εντός και εκτός συνόρων, σε στρατό κατοχής σε 15 σημεία σε όλο τον πλανήτη, σε κυρίαρχο όπλο της Ελλάδας – «δύναμης ευθύνης στα Βαλκάνια», σε νεκροταφείο για ανθρώπινες ζωές;
Το ελληνικό κράτος εκμεταλλεύεται και δολοφονεί τη νεολαία και τους εργαζόμενους μέσα κι έξω από τα στρατόπεδα. Είναι συνειδητή τους επιλογή. 45 δις μέσα στα επόμενα χρόνια θα δοθούν για τον εξοπλισμό και την ανασυγκρότηση των Ε.Δ., ενώ για τη βελτίωση της θέσης των εργαζόμενων στην τσακισμένη από λιτότητα-ανεργία κοινωνία ή της ζωής του προσωπικού μέσα σε άθλια στρατόπεδα θα δοθούν κάτι λιγότερα από ψίχουλα.
Όπλα καταστολής πλήθους και διαδηλώσεων θα προμηθευτεί – μετά την αστυνομία – και ο στρατός, την ώρα που η νεολαία μέσα στα στρατόπεδά του επιστρέφει σε φέρετρα από περιστατικά επικίνδυνων εγκαταστάσεων, ανεπαρκών μέτρων ασφαλείας, εξοντωτικής εκμετάλλευσης «για να μειωθεί το κόστος».
Είναι και συμβολικά φανερό πλέον, πόσο η ηγεσία του στρατού και κος Μεϊμαράκης αγωνιούν για το ανθρώπινο δυναμικό που διοικούν. Η μόνη ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΣ τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και η μόνη δημόσια τοποθέτηση του υπουργού άμυνας – εν μέσω δύο θανάτων στο στράτευμα – ήταν η απάντηση για το διαγωνισμό προμήθειας υλικού καταστολής πλήθους από το στρατό. Τα υπόλοιπα εξάλλου «είναι μεμονωμένα περιστατικά».
Οι συν-ένοχοι του κατά συρροή εγκλήματος κατά της νεολαίας πρέπει να απολογηθούν στην κοινωνία.


ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ – ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ
ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΜΕ ΔΡΑΣΤΗ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ:
ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: