Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Μαζική η πανεκπαιδευτική διαδήλωση στην Αθήνα. "Τίποτα δεν τελείωσε, όλα τώρα ξεκινάνε!"


Μαζική ήταν η σημερινή πανεκπαιδευτική διαδήλωση στην Αθήνα. Πορεία προς τη βουλή πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί, φοιτητές καθώς και μαθητές ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών που θέσπισε το υπουργείο Παιδείας.
Νωρίτερα, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπό κατάληψη κτίριο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια.
Στην ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Αναπληρωτών τόνιζε:
Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί όλων ΤΩΡΑ
αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία!
Το προσοντολόγιο θα μείνει στα χαρτιά!


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η ψήφιση του νέου συστήματος προσλήψεων/διορισμών δε αφήνει περιθώρια για αυταπάτες και μεμψιμοιρία! Μετά από μια εβδομάδα μαζικών συλλογικών διαδικασιών, μεγαλειωδών απεργιακών κινητοποιήσεων, με τη συγκινητική συσπείρωση αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών, των συλλόγων ΠΕ και των ΕΛΜΕ τους, με την έμπρακτη στήριξη των φοιτητικών συλλόγων και εργαζομένων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, και με κέντρο αγώνα την κατειλημμένη Πρυτανεία, στείλαμε μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΟΟΣΑ, αλλά και σε όλους όσους μιλούν για προσοντολόγιο και γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ (ΝΔ,ΚΙΝΑΛ). Αρνούμαστε να μετρήσουμε τη ζωή και τη δουλειά μας με μόρια!
Αρνούμαστε να μετρηθούμε σε λίστες ανεργίας, να στραφούμε στην ανθρωποφαγία και τον ανταγωνισμό, να δεχτούμε την απαξίωση των πτυχίων μας, να μπούμε σε ένα ατελείωτο κυνήγι προσόντων για μια θέση ελαστικής εργασίας! Την ώρα που η κυβέρνηση επιδιώκει να ανοίξει συνολικά την επίθεση στην εκπαίδευση (αυτοαξιολόγηση, τριμελείς επιτροπές ΠΕΚΕΣ-ΚΕΣΥ, «Νέο Λύκειο») δηλώνουμε με ξεκάθαρο τρόπο ότι θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντί τους! Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε το προσοντολόγιο να μείνει στα χαρτιά!
Στέλνουμε επίσης μήνυμα προς τον Υπουργό Παιδείας που προκλητικά μιλά για «ηχηρές μειοψηφίες»: Δεν είμαστε ψηφία και αριθμοί στους πίνακες κατάταξής τους! Θα δώσουμε αταλάντευτα τη μάχη για τη ζωή και την αξιοπρέπεια μας με συλλογικότητα, αλληλεγγύη, αποφασιστικότητα και πείσμα για το δίκαιο του αιτήματός μας: ΜΟΡΦΩΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!
 Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε παρόντες και παρούσες και όρθιοι απέναντι στις νέο-φιλελεύθερες αντιδραστικές πολιτικές τους που αποδεκατίζουν δικαιώματα και δημόσια παιδεία. Δεν παραδίδουμε τα όπλα. Όσο αγωνιζόμαστε, με ψηλά το κεφάλι και το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον, δε θα μπορέσουν να μας αφανίσουν, θα είμαστε δυνατοί και ενωμένοι στο φυσικό εργασιακό μας χώρο, το δημόσιο σχολείο, στους δρόμους, στους αγώνες, στις συνελεύσεις και στα σωματεία μας. Δεν παίχτηκε η παρτίδα μας ακόμα!
Τέλος, οι αναπληρώτριες μητέρες δεν τσιμπάνε στα ψίχουλα των 3,5 μηνών! Αγωνιζόμαστε για εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων και όταν λέμε πλήρη προστασία της μητρότητας, εννοούμε ΠΛΗΡΗ προστασία!
Τίποτα δεν τελείωσε, όλα τώρα ξεκινάνε!


Δεν υπάρχουν σχόλια: