Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Μαζική κινητοποίηση στο Περιστέρι για τον ξυλοδαρμό μετανάστη ντελιβερά από μπράβους εργοδότη


Μαζική ήταν η σημερινή κινητοποίηση στο Περιστέρι που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι, οργανώσεις και συλλογικότητες, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, μετά τον ξυλοδαρμό μετανάστη ντελιβερά από μπράβους εργοδότη.

Στα τέλη  Δεκέμβρη, μπράβοι εργοδότη προσποιούμενοι τους πελάτες έκαναν παραγγελία-παγίδα στον διανομέα φαγητού στο Περιστέρι και τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Ο Μ.Κ.Σ., μετανάστης εργαζόμενος, εργαζόταν σε επισιτιστική επιχείρηση στο Περιστέρι ως διανομέας, υποασφαλισμένος σε σχέση με τη πραγματική απασχόληση (από 29/08/2017 έως 24/09/2018 και ωράριο εργασίας έξι ώρες το λιγότερο έως 12 ώρες το ανώτερο ημερησίως).

Όταν διαπίστωσε ότι τα ελάχιστα ένσημα που τον ασφάλιζαν δεν επαρκούσαν για την ανανέωση της άδειας παραμονής κατέφυγε στην επιθεώρηση εργασίας και έκτοτε άρχισε ο Γολγοθάς του. Απολύθηκε από τον εργοδότη, αλλά και από την επόμενη επιχείρηση όταν "ενημερώθηκαν" ότι είχε καταγγείλει τον προηγούμενο.

Δεχόταν απειλητικά μηνύματα να προσέλθει να υπογράψει ότι δήθεν εξοφλήθηκε και να αποσύρει την καταγγελία του. Κατάφερε να βρει μια ακόμη εργασία και τον έστειλαν με παραγγελία σε μια διεύθυνση που του επισημάνθηκε να μη χτυπήσει το κουδούνι και να πατήσει τη κόρνα του δικύκλου.

Αντί για τους παραλήπτες της παραγγελίας βγήκαν από αυτοκίνητο δύο μπράβοι που του ζήτησαν να υπογράψει τις απαιτήσεις του αφεντικού, αρνήθηκε και αντί φιλοδωρήματος δέχθηκε ανηλεή χτυπήματα.

Πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο και έπεται η συνέχεια για την αναγκαία ποινική διαδικασία.








Δεν υπάρχουν σχόλια: