Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Εργοδότης στα Λαδάδικα απέλυσε εργαζόμενο γιατί δεν επέστρεψε το Δώρο Χριστουγέννων


Εργοδότης στα Λαδάδικα απέλυσε εργαζόμενο επειδή δεν επέστρεψε το Δώρο Χριστουγέννων.  Κατηγόρησε μάλιστα τον συγκεκριμένο εργαζόμενο ότι «ξεσηκώνει» τους συναδέλφους του, κάτι που όπως είπε το διαπίστωσε μέσα από την παρακολούθησή του με κάμερες στο χώρο εργασίας του. Η καταγγελία, που κάνει η εργατική αγωνιστική συσπείρωση ΛΑΝΤΖΑ στον επισιτισμό και τον τουρισμό, έχει ως εξής:

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ

Τα τελευταία χρόνια, η εργοδοτική αυθαιρεσία στους χώρους δουλειάς και συγκεκριμένα στον κλάδο του επισιτισμού έχει χτυπήσει κόκκινο, χάρη στο πλαίσιο που δημιούργησαν οι αντεργατικές μεταρρυθμίσεις των μνημονίων κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρά τις «υποσχέσεις» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του κατώτατου μισθού και για συλλογικές συμβάσεις, το καθεστώς επισφάλειας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας ζει και βασιλεύει στους χώρους δουλειάς.
Πρόσφατη απόδειξη το κατάστημα «Ντουνιάς» στα Λαδάδικα, όπου ο εργοδότης συντηρεί με τον πιο επιθετικό και αναξιοπρεπή τρόπο ένα καθεστώς τρομοκρατίας για τους εργαζομένους. Η εργοδοτική αυθαιρεσία ωστόσο εντάθηκε την τελευταία εβδομάδα με την απαίτηση του εργοδότη να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι πίσω μέρος του δώρου Χριστουγέννων και το επίδομα άδειας που νόμιμα τους καταβλήθηκε στην τράπεζα. Η άρνηση εργαζομένων να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα αυτά που δικαιούνται είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει η οργή του εργοδότη στον Ι.Ν., εργαζόμενο στο κατάστημα και μέλος του ΣΕΤΕΠΕ και της ΛΑΝΤΖΑ που δεν τα επέστρεψε. Ο εργοδότης, κατηγορώντας τον συγκεκριμένο εργαζόμενο ότι «ξεσηκώνει» τους συναδέλφους του, πράγμα που όπως λέει το διαπίστωσε μέσα από την παρακολούθησή του με κάμερες στο χώρο εργασίας του (!) τον απολύει «με συνοπτικές διαδικασίες».
Όλα τα παραπάνω καταγγέλθηκαν στην επιθεώρηση εργασίας από τον εργαζόμενο και το σωματείο.
Πρόκειται για πάγια εργοδοτική τακτική: όποιος τολμάει να συνδικαλίζεται στο χώρο δουλειάς του και να διεκδικεί με τους συναδέλφους του όσα δικαιωματικά του ανήκουν να απολύεται, ώστε να δίνεται το παράδειγμα και στους υπόλοιπους ότι πρέπει να καθίσουν «ήσυχοι», αλλιώς ο βούρδουλας της απόλυσης παραμονεύει.
Η καταχρηστική και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου δεν θα περάσει. Δίνουμε το παράδειγμα παλεύοντας μαζί με το σωματείο για άμεση επαναπρόσληψη, κόντρα στην τρομοκρατία που ασκείται στους χώρους δουλειάς και συντηρεί το φόβο κα την επισφάλεια των εργαζομένων. Η απάντησή μας θα δοθεί άμεσα...
Κανένας εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία
ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ-ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ-ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: