Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

8/1/1991,δολοφονήθηκε ο αγωνιστής καθηγητής Ν.Τεμπονέρας απο τον Καλαμπόκα σε επίθεση τάγματος της Ν.Δ.



Δεν ξεχνάμε. Σαν σήμερα,8/1/1991,δολοφονήθηκε στην Πάτρα, ο αγωνιστής καθηγητής κι αιώνιος σύντροφος Ν. Τεμπονέρας , απο τον Καλαμπόκα σε επίθεση τάγματος της Ν.Δ.


Τα τάγματα εφόδου της Ν.Δ - ΟΝΝΕΔ «Κένταυροι» και «Ρέιντζερ», βαφτίζονται από την τότε κυβέρνηση της Ν.Δ «ομάδες αγανακτισμένων πολιτών» και επιστρατεύονται με στόχο την ανακατάληψη των σχολείων που τελούσαν υπό κατάληψη,στη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο για την παιδεία, του τότε Υπουργού Παιδείας Βασίλη Κοντογιαννόπουλου.



Ο Καλαμπόκας ,επικεφαλής των ομάδων αυτών μαζί με τους Μυλωνά, Σπίνο, Γραμματικα, Γραμματικόπουλο, με λοστούς και ρόπαλα επιχείρησαν να σπάσουν  κατάληψη, την οποία υποστήριζαν αρκετοί γονείς και καθηγητές, μεταξύ των οποίων και ο Ν. Τεμπονέρας, τον οποίο δολοφόνησε άγρια ο Καλαμπόκας.

Οι δολοφόνοι υπέγραψαν την δολοφονία του, στο μνημείο μνήμης για τον Ν. Τεμπονέρα, καλύπτοντας το με την σφραγίδα τους γράφοντας επάνω :  ΟΝΝΕΔ (οργάνωση της νεολαίας της ΝΔ)
Ο Νίκος Τεμπονέρας ήταν καθηγητής μαθηματικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενταγμένος στην αριστερά και στέλεχος του Εργατικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου

Ο Καλαμπόκας, η ΟΝΝΕΔ, η Ν.Δ, δεν πλήρωσαν ποτέ γι αυτή τη δολοφονία όπως ποτέ δεν πλήρωσε το χέρι του συστήματος για όλες τις δολοφονίες αγωνιστών και αγωνιστριών. Αντίθετα, ο Καλαμπόκας επιβραβεύτηκε με θέση εργασίας σε τράπεζα και θέση ανώτερου στελέχους στη Ν.Δ


Ο χειρότερος εφιάλτης τους ειναι πως ο Ν.Τεμπονέρας ΖΕΙ. Ζει με τον Πέτρουλα, τον Λαμπράκη, κι όλους και όλες που ζουν μέσα απο τους αγώνες μέχρι τη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: