Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Άγρια καταστολή, φωτιές και ξυλοδαρμοί από τα ΜΑΤ στη Λευκίμμη Κέρκυρας. Μαρτυρίες-καταγγελίες


Την νύχτα της 30ης Σεπτέμβρη, η Λευκίμμη, που επί σειρά μηνών βρίσκεται υπό  κατοχικό καθεστώς κρατικών κατασταλτικών δυνάμεων, αντιστεκόμενη στην μετατροπή της σε χωματερή, έζησε για άλλη μια φορά τη βία και την καταστολή, με φωτιά, εκδιώξεις και ξυλοδαρμούς.

Οι  κρότου λάμψης που έριχναν τα ΜΑΤ στον κόσμο,  πυροδότησαν πυρκαγιά  που όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα να σβήσουν, αλλά εκδίωκαν και  τους κατοίκους που προσπαθούσαν να σβήσουν την φωτιά, να μη καεί η Λευκίμμη. ενώ άγρια επίθεση και ξυλοδαρμό δέχτηκε και καταγγέλλει και ο 23χρονος Στέφανος Κουλούρης.

Καταγγέλλει  η  Μαρία Κοντομάρη  σε ανάρτηση της:

Για όσους Κερκυραίους δημοκρατικούς πολίτες και θεσμικούς δεν το γνωρίζετε, το νότιο άκρο του νησιού λέγεται Λευκίμμη!

Η Λευκίμμη είναι η χωματερή που επιλέξατε να δημιουργήσετε στην Κέρκυρα.
Χτες  το βράδυ η Λευκίμμη καιγόταν γιατί οι δυνάμεις καταστολής ανεξέλεγκτα κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Οι άνθρωποι που πήγαν να βοηθήσουν έως να έρθουν από την Κέρκυρα τα οχήματα της πυροσβεστικής πνίγηκαν στα χημικά και κυνηγήθηκαν.

Την ώρα που πήγα εγώ στην περιοχή, μετά από μηνύματα και κλήσεις για βοήθεια συγχωριανών που έβλεπαν τη φωτιά να πλησιάζει στα σπίτια τους , σε όλο το μήκος του κεντρικού δρόμου υπήρχαν ομάδες ανθρώπων που είχαν βγει από τα σπίτια τους και παρακολουθούσαν την καταστροφή.

Πλησίασα την πιο κοντινή ομάδα στη φωτιά και την ώρα που έφτανα, διμοιρία των ΜΑΤ άρχισε να τρέχει προς τα πάνω μας και να μας κυνηγάει. Ποιους; Τους ανθρώπους που έβλεπαν να καίγεται το χωριό τους και το σπίτι τους;

Πριν, αυτούς που έσβηναν τη φωτιά γιατί ξέρετε αγαπητοί δημοκρατικοί Κερκυραίοι πολίτες η Λευκίμμη απέχει 40 χιλιόμετρα από τη βάση της Π.Υ. και τα μεγάλα οχήματα που είχαμε ανάγκη ,χρειάζονται το λιγότερο μια ώρα για να έρθουν.
Ρωτάω λοιπόν, όσο πιο ήρεμα μπορώ,

Ποιος είναι αυτός που σχεδιάζει τις επιχειρήσεις της αστυνομίας;

Ποιος είναι αυτός που δίνει εντολές σε αυτόν που σχεδιάζει;

Ποιοι είναι οι πολιτικοί προϊστάμενοι της αστυνομίας;

Που βρισκόταν χτες το βράδυ οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων;
Τι κάνει η αντιπολίτευση εκτός από το να δίνει συνεντεύξεις; Που είναι τα τοπικά συμβούλια του Νότου και γιατί δεν βλέπω να παίρνουν πρωτοβουλίες; Που βρίσκεται το κίνημα "δεν πάει άλλο " τώρα που η λύση Λευκίμμη απέτυχε και τα σκουπίδια πνίγουν την Κέρκυρα;
Χτες η Βόρεια Κέρκυρα πνιγόταν στο σκουπίδι και η Νότια Κέρκυρα (πέρα από τα σκουπίδια που βρίσκονται στους δρόμους και τη χωματερή που έφτιαξαν εδώ) καιγόταν. Που είστε λοιπόν όλοι εσείς άνθρωποι της τέχνης του πολιτισμού και της δημοκρατίας;

Κοντομάρη Μαρία
Κάτοικος Λευκίμμης και Δημότης Δήμου Κερκυραίων



Ο Στέφανος Κουλούρης καταγγέλλει επίσης την επίθεση και τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε από τα ΜΑΤ καθώς πήγαινε μαζί με την κοπέλα του να ελέγξει την βάρκα στην οποία εργάζεται και βρισκόταν στο λιμάνι της Λευκίμμης.

"Με περικύκλωσε η διμοιρία και καθώς τους εξηγούσα ότι πηγαίνω μαζί με την κοπέλα μου, να ελέγξω τα ρεύματα του καραβιού στο οποίο εργάζομαι, δέχθηκα την πρώτη γροθιά στο πρόσωπο.

 Χτυπούσαν με γροθιές, σφαλιάρες και κλοτσιές…

Εκείνη την στιγμή, τους φώναζα:  Μη με χτυπάτε στο χειρουργείο παιδιά, έχω πρόβλημα.

Με έκαναν σκουπίδι, επειδή τους είπα ότι πάω στην δουλειά μου.

Παίζανε μαζί μου και με την ψυχολογία μου. Τους έλεγε ο επικεφαλής της διμοιρίας να με αφήσουν, με άφηναν και μετά από λίγο, με ξαναχτυπούσαν.

Φοβόμουν να τους κοιτάξω στα μάτια, μήπως μου έκαναν περισσότερα, μήπως με συνελάμβαναν.

Έχω γνωματεύσεις από τους γιατρούς. Θα ήθελα να βρεθεί άμεση λύση και να βρεθούν και οι υπεύθυνοι, γιατί εγώ θα μπορούσα να ήμουν νεκρός."

(δήλωση-καταγγελία του Στέφανου Κουλούρη στο start)

Δεν υπάρχουν σχόλια: