Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Στις 23 Νοέμβρη θα είμαστε όλοι στις Σκουριές!!!


Ο φόβος, ένα φυσιολογικό συναίσθημα που στις μέρες μας χρησιμοποιείται με στόχο την αδράνειά μας. Στόχος όμως δεν είναι να μην φοβόμαστε, αλλά να δρούμε βιώνοντας το συναίσθημα αυτό. Το να ζήσουμε τη ζωή μας χωρίς φόβο δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε άγνοια κινδύνου ή να υπερεκτιμούμε τις ικανότητές μας. Σημαίνει ότι χρειάζεται να νιώθουμε τον φόβο, να τον αξιολογούμε, να τον λαμβάνουμε υπόψη μας και παρ’ όλα αυτά να προχωράμε σε όσα θέλουμε.

Με ποιο κριτήριο όμως μπορούμε να αποφασίζουμε;

Στο ζήτημα των μεταλλείων Χρυσού της Χαλκιδικής και του αγώνα των κατοίκων, κυβέρνηση, δικαιοσύνη και ΜΜΕ έχουν σπείρει τον φόβο στους κατοίκους. Ψηφίζονται νόμοι, ενάντια σε κάθε λογική και κυριώς ενάντια στον σεβασμό της καθε ύπαρξης, είτε για ανθρώπινες ζωές είτε για το περιβάλλον.

Θα με ρωτήσετε “πώς λοιπόν ,θα νικήσω τον φόβο μου απέναντι στο κράτος; είναι πιο ισχυρό από μένα…”

Ένα και μόνο χρειάζεται να υπενθυμίζουμε όλοι στον εαυτό μας… Οι κυβερνήσεις έρχονται και φεύγουν, οι νόμοι ψηφίζονται και αργότερα αναιρούνται… Αυτό που μένει πάντα ίδιο είναι το δικαίωμα του ανθρώπου στη ζωή.

Όταν λοιπόν ο νόμος ή ο νομοθέτης, ή το κανάλι στην τηλεόραση ή οποιοσδήποτε άλλος προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τότε αυτός εγκληματεί!

Μπορεί αυτή τη χρονική στιγμή ο νόμος να του το επιτρέπει, αλλά οι νόμοι ξαναγράφονται..Τα ανθρώπινα δικαιώματα ΟΧΙ.

Η γενναιότητα, άλλωστε, δεν προϋποθέτει την απουσία του φόβου, αλλά αντίθετα τη διαχείρισή του. Έτσι, ο στόχος μας δεν πρέπει να είναι να μη φοβηθούμε ποτέ, αλλά να μη μας κρατήσει πίσω ο φόβος, να μην τον αφήσουμε να μας περιορίσει.

Με αυτά τα δεδομένα, για μια ακόμη φορά δίνουμε ραντεβού στον Κάκαβο. Δεν είναι απλά μια πορεία. Διεκδικούμε τη Γη μας και την Ελευθερία μας. Εμείς θα προστατέψουμε τις ζωές μας. Εμείς θα τους σταματήσουμε. Η 23 του Νοέμβρη είναι αυτή η ημέρα.

Προσυγκεντρώσεις: Χοροστάσι, Μεγάλη Παναγία, 10:30 π.μ. Ιερισσός, 10:30 π.μ

Ψυχολόγος ΑΠΘ, μέλος της επιτροπής Πολυγύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: