Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΕΙΠΙΑ Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μιας διαπόμπευσης

ένα ντοκιμαντέρ της Ζωής Μαυρουδή

Aπό την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι προβολές του ντοκιμαντέρ «Ερείπια - Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μιας διαπόμπευσης» στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών είναι το εξής:

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 13:00
Τεταρτη 25 Σεπτεμβρίου 19:00
Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 24:00
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 13:00
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 19:00
Παρασκεύη 4 Οκτωβρίου 24:00
Κυριακή 6 Οκτωβρίου 13:00

Μικρόκοσμος, Συγγρού 106, Αθήνα. Είσοδος ελεύθερη.

Τα Ερείπια είναι ένα ντοκιμαντέρ για τη συγκλονιστική υπόθεση ποινικοποίησης του HIV στην Ελλάδα. Η εξιστόρηση της δίωξης των οροθετικών γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, υπέστησαν εξαναγκαστικούς ελέγχους για ΗΙV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα, και τελικά διαπομπεύτηκαν, όταν οι φωτογραφίες και τα προσωπικά τους δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER 


Η δίωξη και η διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών, παρότι έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα στην Ελλάδα της κρίσης και προκάλεσαν διεθνή κατακραυγή, δεν οδήγησαν σε κανέναν καταλογισμό ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα ή στους υπεύθυνους των ΜΜΕ, παραδόξως για μια δημοκρατική χώρα. Το ντοκιμαντέρ Ερείπια αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για τη ζοφερή αυτή στιγμή της ελληνικής δημοκρατίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ντοκιμαντέρ: http://ruins-documentary.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΥΓΓΡΟΥ, ΟΥΤΕ ΣΕ ΜΠΑΡ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ, ΟΜΩς Η ΜΑΦΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΣΕ ΝΑΡΚΩΝΕΙ ΜΕ ΦΤΗΝΕς ΟΥΣΙΕς ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΣΕ ΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΨΕΙ;