Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

ΕΚΕΔΔΕ - ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΝΕΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ


Απο : ΕΚΕΔΔΕ

Επιτροπή πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΝΕΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝΕιδικά ενάντια στη νεολαία και στο δικαίωμά της να αγωνίζεται στρέφεται η κυβέρνηση με την πρακτική των προληπτικών προσαγωγών που εφαρμόζει κατ’ επανάληψη τις ημέρες των μεγάλων απεργιακών συγκεντρώσεων. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και άλλοι με πολιτικά ελέγχουν σε διάφορα σημεία του κέντρου και κρατούν χωρίς κανένα λόγο νέους ανθρώπους που κινούνται προς τα σημεία των συγκεντρώσεων. Είναι μια τακτική που ακολουθείται από την αστυνομία σε όλες τις διαδηλώσεις, με σαφή στόχο τον εκφοβισμό και τη συλλογή στοιχείων αγωνιστών.

Σήμερα το πρωί, μεταξύ άλλων, είχαμε την αναίτια προσαγωγή τεσσάρων μελών της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, έξω από τα γραφεία της οργάνωσής τους. Οι τέσσερις νέοι μεταφέρθηκαν στην αρχή στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιδρομίου και στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Αφού τους κράτησαν ώρες και ύστερα από έντονο διάβημα αντιπροσωπείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αφέθηκαν ελεύθεροι.
Χρειάζεται αποφασιστική στάση ειδικά για αυτό το θέμα από το σύνολο των μαζικών οργανώσεων, των σωματείων των εργαζομένων και των φοιτητικών συλλόγων. Η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα αναγκαστεί να παραιτηθεί από τέτοιες μεθόδους. Θα φροντίσουμε κι εμείς γι’ αυτό.

Αθήνα 20 Φεβρουαρίου 2013

Το γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: