Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Αριστερή Συσπείρωση - Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 20 Φλεβάρη - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ



Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 20 Φλεβάρη - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η φτωχή αγροτιά, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία να κλιμακώσουν τους αγώνες τους, να γκρεμοτσακίσουν την άθλια συγκυβέρνηση που λεηλατεί με την πολιτική της τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα  εξαθλιώνοντας το λαό.                                                   
Είναι  πλέον πιο ξεκάθαρο από ποτέ, ότι αυτή η πολιτική των μνημονίων, της κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων και ΣΣΕ, της ακόμα μεγαλύτερης μείωσης των μισθών, συντάξεων και μεροκάματων, της κατάργησης των ασφαλιστικών και των κοινωνικών δικαιωμάτων, της εργοδοτικής τρομοκρατίας και των απολύσεων, της επιστράτευσης των εργαζομένων που απεργούν και της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας σε όσους αγωνίζονται, της ανεργίας, των χαρατσιών και της ληστρικής φορολογίας στους φτωχούς, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ

Αυτή η πολιτική δεν έρχεται και δεν εφαρμόζεται  για να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία, για να έρθουν οι καλύτερες ημέρες και η ανάπτυξη όπως υπόσχονται. Αυτή η πολιτική, που έχει χρεοκοπήσει τους εργαζόμενους και το λαό,  έχει στόχο να σώσει το ίδιο το σάπιο πολιτικό σύστημα που γέννησε την οικονομική κρίση, να σώσει το μεγάλο κεφάλαιο και τα κέρδη του, τους τραπεζίτες τοκογλύφους και τις τράπεζές τους, το ευρώ που είναι μέσο επέλασης και επιβολής της δικής τους  οικονομικής πολιτικής, να σώσει την ΕΕ που είναι η δική τους ετερόρρυθμη εταιρεία καταλήστευσης των εργαζομένων και λαών.
Η ομολογία «λαθών» από την τρόικα, τα δήθεν «κουρέματα» του χρέους τους, που πλήρωσαν και πληρώνουν οι εργαζόμενοι με την πτώχευση και διάλυση των ασφαλιστικών τους ταμείων,  οι νέες δανειακές συμβάσεις και οι «δόσεις», που πάνε χάρισμα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως η πρόσφατη με τα 31 δις, που θα πληρωθούν από το αίμα του λαού, δε φέρνουν ανάπτυξη. Η ανεργία αγγίζει το 30% και σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας. Οι εργαζόμενοι και ο λαός θα σωθούν μόνο με την ανατροπή τους.
Τις δικές τους καλύτερες ημέρες και τη δική τους ανάπτυξη σχεδιάζουν και ορκίζονται πίστη στο «νόμο και τάξη» πάνω στην εξαθλίωση και το αίμα του εργαζόμενου λαού.
Φοβούνται τη δική τους ανατροπή και επιδιώκουν να κρατήσουν τη κυριαρχία τους με την καταστολή και την τρομοκρατία. Κάθε αγώνας, κάθε μορφή αντίστασης αντιμετωπίζεται σαν εν δυνάμει κίνδυνος και απειλή  στο δικό τους άθλιο σύστημα από τον «εχθρό λαό». Κάθε απεργία κρίνεται από το δικό τους δικαστικό σύστημα παράνομη και καταχρηστική. Οι απεργοί στις συγκοινωνίες  και οι ναυτεργάτες επιστρατεύονται, ΜΑΤ στέλνονται να καταστείλουν τις αγροτικές κινητοποιήσεις στα μπλόκα των Εθνικών Οδών, να διαλύσουν κοινωνικούς χώρους, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, να αποτελέσουν τη φρουρά των «επιχειρηματικών δραστηριοτήτων» στην αντίσταση και τις κινητοποιήσεις του λαού.
Το βουτηγμένο μέσα στην ανομία πολιτικό σύστημα καθονομάζει άνομο οτιδήποτε χαλάει τα σχέδιά του και  «τάξη και ασφάλεια» την καταστολή και την τρομοκρατία.
Όμως οι εργαζόμενοι, ο  λαός και η μαχητική του νεολαία δεν  τρομοκρατούνται!  
Ο φασισμός, η αυταρχική θωράκιση, από την καταστολή των διαδηλώσεων μέχρι τα βασανιστήρια στην ΓΑΔΑ, η λογοκρισία δημοσιογράφων και οι στημένοι εισαγγελείς, οι πρόθυμοι εκβιαστές των τηλεοπτικών παραθύρων, δείχνουν τη δύναμή των εργαζομένων και του λαού που αγωνίζεται, δείχνουν  τον πανικό τους!

ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!
Οι εργαζόμενοι και ο λαός μπορούν  να τους ανατρέψουν!
Μπορούν να νικήσουν!  
Με την αγωνιστική ενότητα, την κλιμάκωση των αγώνων, το συντονισμό και την αλληλεγγύη. 
 
Κάθε χώρος δουλειάς, σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, κάθε γειτονιά και πλατεία, κάθε σχολή και σχολείο, μπορούν και πρέπει να γίνουν κάστρα αγώνα, αντίστασης, ανυπακοής και ανατροπής.
Κόντρα στα σχέδια της ξεπουλημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας οι εργαζόμενοι μπορούν με την οργάνωση και τον αγώνα τους,  με γενικές συνελεύσεις, με απεργιακές και εργατικές επιτροπές, με καταλήψεις και αγώνες με διάρκεια, να ανοίξουν το δρόμο για το γενικό Παλλαϊκό Ξεσηκωμό.
Είναι η ώρα που  όλες οι μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς καλούνται να συμβάλλουν εδώ και τώρα στη συγκρότηση ενός πλατιού  αγωνιστικού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου, για την κατάργηση των μνημονίων,  για την πλήρη διαγραφή του χρέους, χωρίς υποσημειώσεις και παραπομπές σε επιτροπές «σοφών και ειδικών», για την έξοδο της Ελλάδας από το €, την ΟΝΕ και την Ε.Ε., για την εθνικοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, για την επαναφορά των μισθών και των συντάξεων σε επίπεδα ζωής και όχι επιβίωσης, για την πάλη ενάντια στο φασιστικό χέρι βοήθειας της αστικής τάξης και του πολιτικού συστήματος, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή και την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας.

Η Αριστερή Συσπείρωση με όλες της τις δυνάμεις θα επιδιώξει να συμβάλει, ώστε να βρεθούν τα συνεκτικά πολιτικά στοιχεία, αυτά που θα ενοποιήσουν τα επιμέρους κινήματα. Θα επιδιώξει να συμβάλει για να συγκροτηθεί ένα πλατύ πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο, που από τη μια μεριά θα συγκροτεί κινητοποιήσεις σε επιμέρους χώρους και από την άλλη θα δείχνει το δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, δρόμο που με συνέπεια υπηρετεί  η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.  στην οποία συμμετέχουμε.

Να ανατραπεί τώρα η τρικομματική συγκυβέρνηση των μνημονίων, του κεφαλαίου, της τρόικας, ΕΕ και ΔΝΤ.

Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ  

Αθήνα 18 Φλεβάρη 2013



η ανακοίνωση σε μορφή .pdf εδω



Δεν υπάρχουν σχόλια: