Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Κομματα... και Ομάδες...


Απο cult 24

Το 2015 αδιαμφισβήτητα είναι μια χρονιά που θα μείνει στην ιστορία της χώρας ως η πλέον περίεργη και αγχωτική. Όχι μόνο πολιτικά αλλά και γενικότερα είναι η χρονιά που πρώτη φορά μετά τη πτώση της χούντας των συνταγματαρχών ο ελληνικός λαός νιώθει τόσο φόβο και ανασφάλεια. Το cult24 ως μία σατιρική σελίδα η οποία δημιουργήθηκε μέσα σε αυτή τη πολυτάραχη περίοδο, δε θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο και να μη πάρει θέση, σε σατιρικό επίπεδο, για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.
Έχετε σκεφτεί ποτέ με ποιες ποδοσφαιρικές ομάδες θα μπορούσαν να μοιάζουν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα ? Ε λοιπόν εμείς σκεφτήκαμε και σας παρουσιάζουμε τον πολιτικό χάρτη της χώρας με ματιά…ποδοσφαιρική!!

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Club Atletico de Madrid : Το κόμμα της αριστεράς για χρόνια και ιδιαίτερα τη δεκαετία του 00 ήταν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στα όρια της εισόδου στη βουλή. Τυχαίο ή όχι η Atletico στη πρώτη δεκαετία της νέας χιλιετίας και αυτή ήταν αφανισμένη ή στη καλύτερη ήταν στα όρια του αφανισμού. Το 2000 γνώρισε τον υποβιβασμό και μόλις με τη δεύτερη προσπάθεια κατάφερε να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια. Από το 2002 μέχρι το 2010 κατάφερε να βγει μόλις δύο φορές 4η στο ισπανικό πρωτάθλημα αλλά ταυτόχρονα το 2010 πήρε το Europa league. Το μεγάλο bam έγινε όταν στο τιμόνι της ομάδας βρέθηκε ο Diego Simeone. Νέος άφθαρτος και με φιλοδοξίες όπως και ο Τσίπρας έφερε τον ενθουσιασμό και ανέβασε επίπεδο την ομάδα. Κορυφαίες στιγμές η κατάκτηση του τίτλου το 2014,του Europa league to 2012 και ο τελικός του Champions League το 2014. Στο ίδιο επίπεδο ο Τσίπρας κατάφερε να φτάσει το κόμμα του στη δεύτερη θέση το 2012,στη νίκη στις ευρωεκλογές το 2014 και τέλος στη νίκη τον Γενάρη του 2015.

Νέα Δημοκρατία – Real Madrid : Η βασίλισσά της Ευρώπης και του ισπανικού ποδοσφαίρου. Είναι γνωστή η σχέση της με τη βασιλική οικογένεια και τη Δεξιά της Ισπανίας και κυριότερα έχει το στίγμα ως η ομάδα του δικτάτορα Φράνκο. Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ταυτόχρονα είναι ίσως η μεγαλύτερη παράταξη της χώρας μας και ταυτόχρονα η πολιτική δύναμη που μετά τον εμφύλιο πόλεμο είχε τα πολιτικά σκήπτρα του τόπου. Προφανώς μιλάμε για μια Δεξιά παράταξη με διάφορα στελέχη που τοποθετούνται είτε στον νεοφιλελεύθερο χώρο είτε ακόμα και στην ακροδεξιά. Η πορεία λοιπόν τον δυο αυτών δυνάμεων είναι παραπλήσια καθότι η Real αντιμετωπίζει δυσκολίες στο ισπανικό πρωτάθλημα ,παρόλο που στην Ευρώπη τα πάει θαυμάσια. Η αλλαγή προπονητή συμπίπτει με την αλλαγή αρχηγού και στη Νέα Δημοκρατία, με μόνο στόχο την επιστροφή στον πρωταθλητισμό και στην εξουσία αντίστοιχα.

ΠΑ.ΣΟ.Κ- AC MILAN :Τι να πρωτοπεί κανείς για τη ΠΑΣΟΚΑΡΑ της καρδιάς μας. Επί δεκαετίες και συγκεκριμένα του 90 και 00 μεσουρανούσε στα πολιτικά δρόμενα του τόπου με τα γνωστά αποτελέσματα. Ακριβώς την ίδια περίοδο η MILAN κυριάρχησε σε Ευρώπη και Ιταλία, ίσως βέβαια όχι τόσο όσο η ΠΑΣΟΚΑΡΑ ,αλλά σίγουρα αποτέλεσε για μεγάλη περίοδο το κατεστημένο του Ιταλικού ποδοσφαίρου. Η σημερινή εικόνα των δυο τους είναι τουλάχιστον τραγική. Το μεν ΠΑΣΟΚ είναι εξαφανισμένο και πασχίζει να έχει μια καλή θέση στη βουλή (ούτε λόγος για εξουσία) και η δε MILAN πέρσι βγήκε δέκατη στο πρωτάθλημα και γενικά γελάνε μαζί της και οι βιντεοκάμερες των καναλιών του Μπερλουσκόνι. Το τρομακτικό στην υπόθεση είναι πως και οι δυο εξαφανίστηκαν το 2011. Τότε ήταν η τελευταία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και τότε ήταν το τελευταίο πρωτάθλημα της MILAN!!!

Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή – Real Madrid Castilla : Ως σελίδα δεν παίρνουμε πολιτική θέση, όμως για το θέμα του ρατσισμού και της βίας δεν είμαστε αμέτοχοι. Η Χρυσή Αυγή όλοι ξέρουμε πλέον που τοποθετείται ιδεολογικά οπότε αν το θέταμε σε ποδοσφαιρικό επίπεδο και σε συνδυασμό με τα πολιτικά της χώρας, θα λέγαμε πως είναι η Real Madrid Castilla. Με λίγα λόγια η β ομάδα της Real. O συσχετισμός αυτός γίνεται καθότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί τη δεξαμενή ακροδεξιών στοιχείων που έχουν περάσει από τη Νέα Δημοκρατία στο παρελθόν ή και που άνετα θα μπορούσαν να πάνε. Έτσι λοιπόν όπως η Castilla προμηθεύει με ταλέντα τη Real έτσι και η Χρυσή Αυγή αποτελεί φυτώριο ακραίων φωνών για τη Νέα Δημοκρατία.


Λαϊκή Ενότητα – St. Pauli : Η Λαϊκή Ενότητα ,το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ,γνωστό και ως η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορούσε να μην έχει ως ποδοσφαιρικό καθρέπτη την St.Pauli . Ομάδα της β κατηγορίας της Γερμανίας , γνωστή για τους αντιφασίστες οπαδούς της είναι η πρώτη ομάδα που απαγόρευσε τη παρουσία ακροδεξιών οργανώσεων στο γήπεδο της. Αδιαμφισβήτητα μιλάμε για μια ομάδα που δημιουργήθηκε μέσα από τα κινήματα της αριστεράς, αυτής που στην Ελλάδα πλέον αντιπροσωπεύει ως ένα σημείο το κόμμα του Λαφαζάνη.

Ανεξάρτητοι Έλληνες- ΑΠΟΕΛ : Πραγματικά νομίζω ήταν δύσκολο να βρεθεί ομάδα για το κόμμα του συμπαθέστατου κατά τα άλλα Καμμένου. Ως γνωστόν οι ΑΝΕΛ βρίσκονται στο χώρο της πατριωτικής Δεξιάς έως ακροδεξιάς (αν και τελευταία όχι και τόσο ακροδεξιά, λόγο μάλλον της πολύ παρέας με τον Αλέξη Τσίπρα). Μιλάμε για ένα cult κόμμα που κατάφερε να κάνει υπουργό τον κύριο Μπαλαφούτη. Όπως λοιπόν οι ΑΝΕΛ έτσι και ο ΑΠΟΕΛ είναι μια μικρή ομάδα για τα δεδομένα της Ευρώπης με μία επιτυχία την πρόκριση στους 8 του Champions league. Επίσης οι οπαδοί του(πολιτικά δεξιοί έως φασίστες) ανακηρύχθηκαν ως οι ποιο σιχαμένοι οπαδοί του κόσμου καθότι τοποθετήθηκαν εναντίον των Σύριων προσφύγων με νεοναζιστικά σύμβολα και εμετικά συνθήματα. Το κοινό στοιχείο λοιπόν των δύο είναι η από το πουθενά εμφάνιση τους τόσο στο πολιτικό σκηνικό όσο και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αντίστοιχα.

Κ.Κ.Ε.- Athletic Bilbao : Το ΚΚΕ είναι ένα από τα μεγαλύτερα κομμουνιστικά και σκληροπυρηνικά κόμματα της Ευρώπης, γνωστό για τον αρνητισμό του για συνεργασίες με την υπόλοιπη αριστερά ,καθώς επίσης για το έντονο πατριωτικό αίσθημα , τη πάγια θέση του περί αποχώρησης από ΕΕ ,ΝΑΤΟ και το βίτσιο του Δημήτρη Κουτσούμπα να τη βρίσκει λέγοντας σε κάθε του εμφάνιση ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑΤΟΥΚΕΦΑΛΑΙΟΥΚΑΙΤΗΣΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣΕΝΩΣΗΣ(ναι σωστά το γράψαμε γιατί ο σύντρολος Κουτσούμπας δεν παίρνει ανάσα όταν μιλάει). Αρκετές φορές οι απόψεις του είναι ριζοσπαστικές και διακατέχεται από μία τάση απομονωτισμού. Εδώ ακριβώς έρχεται και η Athletic Bilbao. Η γνωστή βασκική ομάδα , η οποία δέχεται στις τάξεις της μόνο Βάσκους ποδοσφαιριστές έχει την έδρα της στο Bilbao, στη πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων. Είναι ευρέως γνωστός ο βασκικός εθνικισμός και η θέληση μεγάλου μέρους του λαού για ανεξαρτησία από το κράτος της Ισπανίας.

Ένωση Κεντρώων- Ponferradina SD : Το κόμμα του συμπαθέστατου Βασίλη Λεβέντη, που τη δεκαετία του 90 μας χάρισε στιγμές άπλετου γέλιου ,για πρώτη φορά εμφανίζεται να έχει πιθανότητες για είσοδο στη βουλή. Πραγματικά δεν ξέρουμε κανέναν από το κόμμα του και δε νομίζουμε πως χρειάζεται κιόλας αφού ο Βασίλης είναι κορυφαία cult μορφή. Έτσι λοιπόν επιλέξαμε μια ομάδα η οποία είναι γνωστή στον στοιχηματικό κόσμο και ταυτόχρονα παντελώς άγνωστη σε όλο το υπόλοιπο. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως η καλύτερη θέση της ήταν η 7η το 2014 στη β εθνική Ισπανίας!!! Να σημειώσουμε πως από την ιστορική αυτή ομάδα των αλωνιών της Ισπανίας έχει περάσει ο Tam Nsaliwa και ο Nabil Baha, πρώην ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ !!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Rayo Vallecano : Ακόμα ένα κόμμα της αριστεράς που όμως δεν έχει μπει ποτέ στη βουλή. Γνωστό για τη μαχητικότητα του και το ριζοσπαστισμό του. Το ίδιο και οι οπαδοί της Rayo γνωστοί ως Bukaneros.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ – Manchester City : Το Ποτάμι είναι και αυτό ένα νέο κόμμα που από το πουθενά κατάφερε να πάρει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό στις εκλογές του Γενάρη. Είναι γνωστό για τις φιλελεύθερες θέσεις του και τα μέλη του είναι κατά κύριο λόγο νεόπλουτοι ,δημοσιογράφοι και ένα σπάνιο πολιτικό είδος, Ψαριανοί. Η City είναι μια ομάδα η οποία και αυτή από το πουθενά εμφανίστηκε στο βρετανικό ποδόσφαιρο, χωρίς καμία ιδιαίτερη ποδοσφαιρική ιστορία, μόνο και μόνο γιατί ένα αραβικό fund ανέλαβε τις τύχες της. Χαρακτηριστική απόδειξη της ποδοσφαιρικής της ανυπαρξίας είναι οι τραγικές εμφανίσεις στην Ευρώπη ακόμα και με ποδοσφαιριστές αξίας εκατομμυρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: