Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Τραμπουκισμοί χρυσαυγιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Από The Press Project

Νέα πρόκληση από χρυσαυγίτες που διέκοψαν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τους πρόσφυγες. Περίπου 30 άτομα με κράνη, επιτέθηκαν με ύβρεις και εμπόδισαν φοιτητές αριστερών παρατάξεων και περιφερειακούς συμβούλους να φύγουν από την αίθουσα, όταν άρχισε η ομιλία του χρυσαυγίτη βουλευτή Παναγιώταρου.
 

Όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και επικεφαλής της παράταξης “Ελληνική Αυγή”, Ηλίας Παναγιώταρος, πήρε τον λόγο, 30 άτομα ξεκίνησαν να χειροκροτούν και εμπόδισαν την αποχώρηση μελών αριστερών φοιτητικών παρατάξεων και της περιφερειακής συμβούλου της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής», Δέσποινας Κουτσούμπα.

Οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα με τον Η.Παναγιώταρο να ουρλιάζει από το μικρόφωνο ανταλλάσσοντας ύβρεις (“τραμπούκοι”, “μαχαιροβγάλτες”, “κότες”) με τους περιφερειακούς συμβούλους του ΚΚΕ. Αργότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη Π.Αναστασιάδης που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση δέχθηκε μπουνιές όταν προσπάθησε να σταματήσει την επίθεση κάποιων χειροκροτητών της “Χρυσής Αυγής” που προσπάθησαν να αρπάξουν το κινητό με το οποίο κάποιος τραβούσε βίντεο.

Κάποιοι σύμβουλοι δέχτηκαν επίσης προπηλακισμούς από τους ίδιους την ώρα που προσπαθούσαν να βγουν από την αίθουσα. Οι αστυνομικοί που υπήρχαν έξω από την αίθουσα δεν μπήκαν στην φάση του επεισοδίου και όταν ρωτήθηκαν, απάντησαν ότι δεν τους κάλεσε η διοίκηση της Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: