Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Αριστερή Συσπείρωση - Το λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται, δεν καταστέλλεται!

Από Αριστερή Συσπείρωση

Δελτίο Τύπου της Αριστερής Συσπείρωσης για τα γεγονότα στην πρώτη ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής και την επίθεση εναντίον διαδηλωτών, μελών της και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μαρτύρων.
 


Την ημέρα έναρξης της δίκης για τις εγκληματικές πράξεις και δραστηριότητές της, η Χρυσή Αυγή έδειξε για μια ακόμα φορά το πρόσωπό της. Έχοντας την ανοχή αν όχι τη στήριξη κράτους και παρακράτους παρά τη φαινομενική δίωξή της, φαίνεται πως νιώθει σε θέση να συνεχίζει τις προκλητικές επιθέσεις της. Η επίθεση σε βάρος μαρτύρων κατηγορίας και διαδηλωτών σήμερα στον αστυνομοκρατούμενο Κορυδαλλό επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Για πολλοστή φορά οι φασίστες δείχνουν το αποτρόπαιο πρόσωπό τους, εκδηλώνουν την απροκάλυπτη εχθρότητά τους προς οτιδήποτε σχετίζεται με τους αγώνες για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων, προς οτιδήποτε λαϊκό.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την παραβίαση του ασύλου με εντολή και "αγώνα" του "ευαίσθητου για τα δημοκρατικά ιδεώδη και ελευθερίες" κου Πανούση, αυτά παραβιάζονται με τον πιο κατάφωρο τρόπο από τους φασίστες με την αστυνομία απλό παρατηρητή αν όχι συνεργό. Η υποκρισία του υπουργού αποκαλύπτεται την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός τον επισκέπτεται παρέχοντάς του στήριξη.

Τα σημερινά γεγονότα φανερώνουν – για όποιον έχει μάτια – ακόμα περισσότερα όμως. Αποδεικνύουν πως το δηλητήριο του ναζισμού δεν καταπολεμείται μόνο με δίκες και νομικά τερτίπια. Δεν μπορεί να καταπολεμηθεί από τους ίδιους εκείνους μηχανισμούς που και τον ανέθρεψαν και τον ανέχτηκαν, εξακολουθούν να το κάνουν έστω και συγκαλυμένα και θα τον ξαναχρησιμοποιήσουν όποτε κρίνουν πως θα τους είναι χρήσιμος ξανά (ενδεικτικό και το γεγονός της δημοσίευσης των ονομάτων των – προστατευόμενων κατά τα άλλα - μαρτύρων κατηγορίας σήμερα από γνωστή φυλλάδα). Το μόνο αντίδοτο στην αρρώστια του ναζισμού είναι η κινητοποίηση και η οργάνωση όσων θίγονται άμεσα από αυτόν, των εργαζομένων και της νεολαίας δηλαδή.

Καλούμε τον λαό σε επαγρύπνηση, οργάνωση και πάλη για τα δικαιώματά του, το ψωμί του, την ελευθερία του. Οι φασίστες νικιούνται παράλληλα με το σύστημα που τους εκτρέφει και τους χρησιμοποιεί, νικιούνται στον δρόμο και τον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

  • Να δικαστούν και να καταδικαστούν άμεσα για τις πράξεις τους οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.
  • Ο λαός πρέπει να βγει στους δρόμους, να οργανωθεί και να παλέψει για τα δικαιώματά του ενάντια σε όποιον του σκάβει το λάκκο (εργοδότες - κυβέρνηση - ιμπεριαλιστές).
  • Να παραιτηθεί ο υπουργός Δημόσια Τάξης κος Πανούσης.

Αριστερή Συσπείρωση,
21/4/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: