Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Οι απαγορεύσεις φανερώνουν την τραγική κατάσταση και αδυναμία των αστών...


Την απαγόρευση «κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης ή πορείας» από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου ανακοίνωσε η αστυνομία, «λόγω της επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Τουρκίας».

Είναι σαφές ότι με το πρόσχημα αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει την απαγόρευση των διαδηλώσεων της 6 Δεκέμβρη ,διαδηλώσεων μνήμης για την πριν μόλις έξι χρόνια κρατική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου... 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:


«Ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, λόγω της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Τουρκίας, δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία, το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα της Παρασκευής 05 Δεκεμβρίου μέχρι και την 15:00 ώρα του Σαββάτου 06 Δεκεμβρίου, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους:

Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – συνέχεια Λυκαβηττού – δεξιά Αναγνωστοπούλου – αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – αριστερά Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Δ. Σούτσου – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Χατζηκωνσταντή – αριστερά Λάμψα – δεξιά Φλώρου – δεξιά Μεταξά – Πλατεία Δάφνης – δεξιά Χλόης – αριστερά Υακίνθων – δεξιά Βίκτωρος Ουγκώ – έναντι Βεάκη – συνέχεια Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – αριστερά Κρατερού – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μάρκου Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – συνέχεια Καλλιρρόης – δεξιά Δράκου – αριστερά Μουσών – συνέχεια Παναιτωλίου – Αρακύνθου – Στησικλέους – δεξιά Ακάμαντος – αριστερά Αποστόλου Παύλου – δεξιά Ερμού – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Βορρέου – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Θα ακολουθήσει νεότερη Ανακοίνωση σχετικά με τις εναλλακτικές διαδρομές, που μπορούν να χρησιμοποιούν οι οδηγοί.»

Απλά...Χυδαιότητα!

Και τώρα ας δούμε λίγο συνολικότερα όλα τα παραπάνω ....


Η τραγικότητα των ημερών έγκειται και στον τρόπο με τον οποίο η μνημονιακή κυβέρνηση σπρώχνει στα άκρα και στο θάνατο ένα άλλον νεολαίο το Ν.Ρωμανό,φίλο του κρατικά δολοφονημένου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας του για την δικαίωση των απόλυτα δίκαιων αιτημάτων του στα πλαίσια και του πολιτικού και κοινωνικού αγώνα που ο ίδιος διεξάγει. Αν πεθάνει αυτό το νέο παλικάρι το κράτος θα δολοφονήσει για δεύτερη φορά μετά από έξι χρόνια .Ήδη Σαμαράς και Βενιζέλος και λοιποί παρατρεχάμενοι έχουν πολύ αίμα στα χέρια τους!Ο λαός δεν ξεχνά...


Τι συμπέρασμα προκύπτει από τα παραπάνω;



Για άλλη μια φορά έχουμε να αντιμετωπίσουμε το σκληρό προσωπείο της αστικής τάξης, η οποία χρησιμοποιεί το κράτος και κατ' επέκταση έναν από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του για την κατάπνιξη του κόσμου που αντιστέκεται στην όλη κατάσταση, στη λήθη που επιβάλλουν,αλλά και σε μια σειρά πολιτικών επιλογών αυτής που έχουν οδηγήσει μεγάλη μερίδια ανθρώπων στο περιθώριο και στην απόγνωση. Όπου και να στρέψεις το κεφάλι σου βλέπεις τις σαρωτικές αποτυχίες αυτής της κυβέρνησης που απηχούν και τον αδίστακτο χαρακτήρα της αστικής τάξης της χώρας μας .Είναι καταδικασμένοι διότι όση λύσσα και αν έχουν και όσο αδίστακτοι να εμφανίζονται , είναι νομοτελειακά ορισμένο ότι υπηρετούν ένα κοινωνικό σύστημα καταδικασμένο να πέσει διότι πια δεν εξυπηρετεί την πρόοδο των ανθρώπινων κοινωνιών.Χρειάζεται άλλου τύπου οργάνωση της κοινωνίας και της παραγωγής που δεν είναι εφικτή λόγω των περιορισμών και του χαρακτήρα του καπιταλισμού.Οι αστοί τρομάζουν λοιπόν για άλλη μια φορά..Και αυτοί τη φορά έχουν σοβαρό λόγο. Έχουν αρχίσει να αποτυγχάνουν ήδη στα μυαλά των νέων γενιών και στα μυαλά των περισσότερων ανθρώπων...Τη χαρά της δημιουργίας και της διάδοσης των επαναστατικών και πρωτοπόρων ιδεών μας δεν θα την απωλέσουμε ποτέ όπως και το δικαίωμα μας στο να διαδηλώνουμε!

Οι μέρες λήθης της ελληνικής κοινωνίας τελειώνουν ...τα καύσιμα των αστών ιδεολογικά και οικονομικά τελειώνουν επίσης....Ερχονται άλλες εποχές...ωραίες και δημιουργικές....Φοβού το κίνημα και τους περήφανους αγωνιστές του....Φοβού τον κομμουνισμό που ήρθε η ώρα του να αποκτήσει τη χαμένη του αίγλη,αξιοπιστία,οργάνωση και ρόλο της ταξικής πάλης. Λάθη έγιναν σάμπως είναι κανείς αλάνθαστος στη ζω; Κριτική και αυτοκριτική επίσης γίνεται τουλάχιστον από όσους αντιλαμβάνονται επί της ουσίας το επαναστατικό περιεχόμενο των αρχών του μαρξισμού-λενινισμού! Επομένως ήρθε η ώρα να φανεί η προοπτική του σήμερα που υπάρχει και είναι πιο αναγκαία από ποτέ! Όποιος ακολουθήσει με συνέπεια και σωστή νοοτροπία σε αυτό το δρόμο θα κερδίσει...όποιος μείνει προσκολλημένος στις λάθος λογικές του παρελθόντος ή σταθεί αδύνατος να δει το νέο θα μείνει πίσω...Όπως και να χει οι δυνάμεις της προόδου της κοινωνίας μας προς ένα ανώτερο στάδιο θα κερδίσουν.
Ο δρόμος για το λαό δεν θα είναι εύκολος ...Προοπτικές νίκης χωρίς κοινοβουλευτικές αυταπάτες ανατροπής θα υπάρχουν όλο και περισσότερες!

Τρομάζουν γιατί αυτό το ξέρουν !!

"Προμηθέας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: