Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

ΔΗΛΩΣΗ Για την 1η Μάη ΤΟΥ ΥΠ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΚΛΑΔΗ ΔΙΟΝΥΣΗ

"Αν πιστεύετε ότι με το να μας κρεμάσετε θα εξουδετερώσετε το κίνημα των εργαζομένων, το κίνημα από το οποίο εκατομμύρια ανθρώπινα πλάσματα που σέρνονται στην φτώχεια και στην μιζέρια, περιμένουν την λύτρωσή τους – αν αυτή είναι η γνώμη σας – τότε κρεμάστε μας! Εδώ θα ποδοπατήσετε μία μικρή σπίθα εκεί όμως και πιο πέρα και απέναντι και γύρω μας παντού θα ξεπεταχθούν οι φλόγες. Η φωτιά είναι υπόγεια και δεν θα μπορέσετε να την σβήσετε"

 Αύγουστος Σπάις στο δικαστή Γκάρυ στη δίκη για την εξέγερση των εργατών του Σικάγο την 1η Μάη 1886

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι,

Από εκείνη την αιματοβαμμένη απεργία των εργατών του Σικάγο την Πρωτομαγιά του 1886 που άνοιξε το δρόμο για την κατάκτηση του οκτάωρου και έδειξε το δρόμο του οργανωμένου αγώνα, οι εργαζόμενοι μέσα από τους συνεχείς και ανυποχώρητους αγώνες τους, με θυσίες, συνεχίζουν τους αγώνες τους  για δικαιώματα και κατακτήσεις, για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους χωρίς πολέμους, φτώχεια, πείνα και δυστυχία.  Αγωνίζονται  για τις κερδισμένες κατακτήσεις τους, διεκδικούν καλύτερη θέση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, αγωνίζονται για την άλλη κοινωνία της ισότητας, όπου οι άνθρωποι που θα παράγουν θα  απολαμβάνουν τα αγαθά του κόπου τους χωρίς αφεντικά που τους κλέβουν τον ιδρώτα τους.
Αυτη η Πρωτομαγιά  αλλά και τα τελευταία χρόνια της μνημονιακής επίθεσης, βρίσκει τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία σε ακόμα πιο δεινή θέση -ανεργία, απολύσεις, μείωση των μισθών και συντάξεων, φοροληστείες και χαράτσια, βία και καταστολή, φτώχεια και εξαθλίωση.
Το καπιταλιστικό σύστημα για να ξεπεράσει τη κρίση του επιβάλει την ανεργία σε 1,5 εκατ. εργαζόμενους, καταδικάζει στη φτώχια και την διάλυση την κοινωνία. .Οι κυβερνήσεις εξυπηρέτησης του κεφαλαίου, η ΕΕ, το ΔΝΤ και οι μηχανισμοί τους ζητούν όλο και πιο πολλές θυσίες από τον  εργαζόμενο λαό οδηγώντας στην κοινωνική καταστροφή, την εξαθλίωση στους όρους και τις συνθήκες εργασίας, το γκρέμισμα των κοινωνικών κατακτήσεων σε υγεία, εκπαίδευση, την κατάργηση του ελεύθερου χρόνου, την αργία της Κυριακής. Φορτώνουν τα βάρη της κρίσης τους στους εργαζόμενους και το λαό.
Όταν ο λαός αντιδρά, όταν οι εργαζόμενοι διεκδικούν, η καταστολή, τα ΜΑΤ είναι η απάντηση της σιδερένιας γροθιάς του κράτους.
Βοηθούνται από τα μαντρόσκυλα του συστήματος, τη ναζιστική Χρυσή Αυγή για να νικήσουνε το κίνημα και να υποτάξουνε τους αγωνιστές.
Επιστρατεύουν επιστάτες για να πυροβολούν εργάτες που διεκδικούν τα μεροκάματά τους στη Μανωλάδα των νέων τσιφλικάδων.
Απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν τις αποζημειώσεις, τη νομική προστασία του εργαζόμενου, ώστε οι εργοδότες να εκβιάζουν ανενόχλητοι για την όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Η κοινωνία τους και το σάπιο σύστημά τους δεν παίρνει γιατρειά, δεν διορθώνεται παρά μόνο ανατρέπεται.Η ιστορία του εργατικού κινήματος και το δίδαγμα της Πρωτομαγιάς είναι μια ιστορία συνεχών αγώνων και ασταμάτητης ταξικής πάλης. 
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι
Σήμερα, το νόημα της Πρωτομαγιάς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
·         Για την υπεράσπιση των εκατομμυρίων ανέργων.
·         Για την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
·         Για την απαγόρευση των απολύσεων στο δημόσιο. Για το μπλοκάρισμα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
·         Για κατάργηση των «κεφαλικών» φόρων.
·         Για να διεκδικήσουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, για να τσακίσουμε τη ναζιστική απειλή!
Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η μαχητική νεολαία, οι άνεργοι, έχουν  να διαλέξουν ανάμεσα στη κοινωνική καταστροφή των μνημονίων και τη δική τους καταστροφή ή το δρόμο του αγώνα για τα δικαιώματά και τις κατακτήσεις τους, για τη συντριβή των δυνάμεων του κεφαλαίου.
Ο δρόμος της ανατροπής σημαίνει ακύρωση των μνημονίων και των ληστρικών δανειακών συμβάσεων.  Μονομερή διαγραφή του χρέους, έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ,  εθνικοποιήσεις των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημιώσεις με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο,  υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών, αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων και δουλειά για όλους
Ο πλούτος υπάρχει να το πάρουμε στα χέρια μας.
Οι  μεγάλοι αγώνες της εργατικής τάξης  από το Σικάγο και τις μεγάλες σοσιαλιστικές επαναστάσεις μέχρι  σήμερα δείχνουν το δρόμο για τις διεκδικήσεις μας.
·         Με  μια Αριστερά που θα εμπνεύσει τους εργαζόμενους και το λαό να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν και την εξουσία.
·         Με μια Αριστερά που δε είναι υποταγμένη στα συμφέροντα του κεφαλαίου, το ευρώ και την ΕΕ.
·         Με μια Αριστερά που απαντάει στη διάλυση της κοινωνίας στο σήμερα και δε μεταθέτει την ανακούφιση του λαού σε ένα θολό μέλλον.
Τα συνθήματα της Πρωτομαγιάς μας δείχνουν το δρόμο
Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι !
Ψηλά τα κόκκινα λάβαρα
Όλοι στους δρόμους και τους αγώνες!
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Κλάδης Διονύσης

Υπ. Αντιπεριφερειάρχης ΖΑΚΥΝΘΟΥ 
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: