Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής - Για τα γεγονότα στο Χοντρό Δέντρο και τις δηλώσεις Πάχτα


Από το πρωί της Τετάρτης 19/2, κάτοικοι των χωριών της Χαλκιδικής , συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, συγκεντρώθηκαν στην τοποθεσία Χοντρό Δέντρο στη Μεγάλη Παναγία, διαμαρτυρόμενοι για τη μεταφορά προκάτ κατασκευών σπιτιών και γραφείων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και γενικότερα για την καταστροφή στις Σκουριές που έχει ήδη ξεκινήσει. Παρά την επίθεση των ΜΑΤ που χτυπούσαν και έσερναν ανθρώπους στο δρόμο με αποτέλεσμα 2 συλλήψεις γυναικών και 4 τραυματίες, εκατοντάδες κάτοικοι παρέμειναν συγκεντρωμένοι μέχρι αργά το βράδυ. Η επίδειξη αυτή κρατικής βίας έρχεται να προστεθεί στις 3 συλλήψεις της προηγούμενης Παρασκευής, όταν πάλι κάτοικοι διαμαρτύρονταν στην ίδια περιοχή.

Παράλληλα, μόλις προχθές, ως άλλος Λουδοβίκος 14ος , ο οποίος το μεσαίωνα είχε αναφωνήσει «μετά από εμένα το χάος», ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χ. Πάχτας, δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο ότι αν κυριαρχήσει η άποψη «όχι στην συνέχιση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» την επόμενη μέρα «θα υπάρχουν 3.000 άτομα στις Σκουριές, θα έρθουν όλοι οι αναρχικοί, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ απ` όλη την Ελλάδα…» και μετά «Ίσως οι εργαζόμενοι κάψουν κάποιο χωριό και θα έχουμε ανθρώπινα θύματα…»

Αυτά τα γεγονότα και οι δηλώσεις, καταδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι στο σύγχρονο μεσαίωνα που βιώνει η χώρα και ειδικότερα η ΒΑ Χαλκιδική, η πολιτική της λεηλασίας του φυσικού πλούτου και των ανθρώπινων ζωών , μόνο με εκβιασμούς, ψέματα, ψευτοδιλλήματα και κρατική καταστολή μπορεί να υλοποιηθεί. Ο μονόδρομος της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, η βίαιη μετατροπή ολόκληρης της ΒΑ Χαλκιδικής σε τσιφλίκι της Eldorado, η λεηλασία του φυσικού πλούτου της προς όφελος πολυεθνικών, μεγαλοεργολάβων και διεθνών κερδοσκόπων, είναι ο μονόδρομος της καταστροφής και ήρθε η ώρα να ανατραπεί.

Η τρομοκρατία δεν μας σταματά ! Συνεχίζουμε ανυποχώρητοι τον αγώνα για τη ζωή, τη γη και την ελευθερία, για να σώσουμε τον τόπο μας και να τον απαλλάξουμε από χρυσοθήρες και αρπαχτικά, για να αποφασίζει ο ίδιος ο λαός τις τύχες του, με κριτήριο τις ανάγκες του και όχι τα κέρδη των αφεντικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: