Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Για το μητροπολιτικό πάρκο ΓΟΥΔΗ



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ

Σεβαστοπούλου 30, Αθήνα 11524, Τηλ. 210-6923591



ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

και πορεία στο ΥΠΕΚΑ

την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ώρα 6.00 μ.μ.

στην Πλατεία Μετρό Πανόρμου



Μετά από κοινή προσφυγή της επιτροπής μας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανω Αμπελοκήπων η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επι­κρατείας με την πρόσφατη υπ' αρ. 1970/2012 απόφαση 1) Έκρινε αντι­συνταγματικές τις διατάξεις του Νόμου 3342/2005 που επέτρεψαν την μετατροπή του Badminton από λυόμενη σε μόνιμη κατασκευή, διότι δεν είναι συμβατή με το χαρακτήρα της περιοχής ως Μητροπολιτικού Πάρκου, κι ακόμη επειδή με την παρουσία και λειτουργία του Badmin­ton, και τη συρρίκνωση του πάρκου, επιδεινώνονται οι συνθήκες δια­βίωσης των κατοίκων, όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ολο­κλήρου του Λεκανοπεδίου Αττικής και 2) Ακυρώνει και τις δύο οικοδο­μικές άδειες με τις οποίες επιτράπηκαν οι ανάλογες διαμορφώσεις.

Η θετική αυτή απόφαση στέλνει ένα μεγάλο μήνυμα, πως με τους επί­μονους ενωτικούς αγώνες μας, μπορούμε να αποκρούσουμε τις πολιτι­κές που καταστρέφουν και εμπορευματοποιούν τα πάρκα και ακυρώ­νουν προηγούμενες δεσμεύσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν επι­χειρηματικά συμφέροντα.

Όμως παρά το ότι η τωρινή απόφαση του ΣτΕ ανοίγει το δρόμο για την άμεση κατεδάφιση-απομάκρυνση του Badminton που κατακερματίζει τον πυρήνα του πάρκου και δημιουργεί μια εικόνα χάους και ετερόκλη­των λειτουργιών (απέραντο παρκινγκ, παράνομοι δρόμοι κλπ.) τα δύ­σκολα βρίσκονται μπροστά μας.

Η σημερινή πραγματικότητα των αλλεπάλληλων μνημονίων έχει σαν βασικό συστατικό την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Τμήμα αυτής της περιουσίας είναι και οι μεγάλοι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι (δυστυχώς ελάχιστοι) της Αττικής όπως Γουδή, Ελληνικό, ελαιώνας. Ήδη με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο (3ο Μνημόνιο) εκποιείται -σε ιδιώτες- έ­κταση 12 στρεμμάτων στον περίβολο του Υπουργείου Δικαιοσύνης που ανήκει στο Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή.

Για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση οργανώνουμε Συγκέντρωση -Πορεία στις 5 Δεκεμβρίου, ώρα 6.00 μ.μ. στην Πλατεία Μετρό Πανόρμου



Απαιτούμε:
· Να κατεδαφιστεί άμεσα το Badminton
· Να αποκλειστεί οποιαδήποτε επέκταση υφισταμένων ή ανέγερση νέων κτιρίων σε όλη την έκταση του πάρκου
· Να καταργηθούν όλοι οι παράνομοι δρόμοι (να υπάρχουν μόνο πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι)
· Να απομακρυνθούν τα γραφεία της ΕΠΟ (Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας) από το Γουδή
· Να ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάρτισης του Σχεδίου Γενικής Διάταξης, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις της Επιτροπής μας αλλά και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για το Badminton





Η Γραμματεία της Επιτροπής

Αγγέλου Θανάσης

Γεωργιόπουλος Νίκος

Ζωίδης Μιχάλης

Μαυράκος Δημήτρης

Νταουντάκης Φώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: