Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στα ΙΚΕΑ

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία να σταθούν αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα καταστήματα ΙΚΕΑ. Οι εργαζόμενοι, σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα στο κατάστημα Ρέντη, απέρριψαν τις ατομικές συμβάσεις που τους έδωσαν και τους μειώνουν τους μισθούς από 8,5 έως 11% και καταργούν εργατικά δικαιώματα. Με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα, αρνήθηκαν να μπουν στο κατάστημα και να δουλέψουν αν η εργοδοσία δεν σταματήσει να τους ζητάει έναν - έναν να υπογράψουν συμβάσεις υπό την απειλή της απόλυσης.

Δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι από την υπογραφή του κατάπτυστου Μνημονίου 3, και ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες λιανικής στην Ελλάδα δείχνει το δρόμο στους υπόλοιπους. Η «Ikea International», ευνοημένη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στην Ελλάδα εδώ και μια δεκαετία, μόνο το 2011 άνοιξε επτά νέα καταστήματα ανά τον κόσμο αγγίζοντας τα 287 συνολικά και παρουσίασε καθαρά κέρδη 2,97 δισ. ευρώ από 2,69 δισ. ευρώ το 2010. Το ταξικό εργατικό κίνημα πρέπει να απαντήσει άμεσα για να γίνει αυτή η υπόθεση παράδειγμα αγώνα και αντίστασης και όχι παράδειγμα εφαρμογής των αντεργατικών μέτρων σε αυτή τη νέα φάση που περνάμε.

Οι εργαζόμενοι όμως δεν βρίσκουν απέναντι τους μόνο την εργοδοσία ενωμένη, βρίσκουν απέναντι τους και τους ξεφτυλισμένους κάθε λογής 'ηγέτες' του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που ελέγχουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου τους και τους ζητάνε να υπογράψουν για να μην έρθουν χειρότερα! Όσο υποχωρούμε, τόσο θα ξεθαρρεύει η εργοδοσία και θα ζητάει παραπάνω! Είναι η μεγαλύτερη αυταπάτη, η ελπίδα ότι μπορεί να γλυτώσουμε αν πειθαρχήσουμε!

Δεν θα περάσει! Κοινός αγώνας ενάντια σε τρόικα - συγκυβέρνηση - εργοδοσία!
Να σταματήσει άμεσα η εκβιαστική υπογραφή των ατομικών συμβάσεων πείνας στα καταστήματα του ΙΚΕΑ.

Όλοι στο κατάστημα στο Ρέντη να στηρίξουμε την απεργία των συνδικάτων του κλάδου! Εργατική αλληλεγγύη για να σταματήσει η αντεργατική λαίλαπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: