Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Μαδούρο: "Εδώ κανείς δεν παραδίδεται. Είμαστε οι γιοί και οι κόρες του Ούγκο Τσάβες"


«Εδώ κανείς δεν παραδίδεται. Μπαίνουμε στη μάχη για την ειρήνη, τη νίκη και το μέλλον. Θα παλέψουμε μέχρι να κερδίσουμε και παραπέρα" τόνισε ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, από το μπαλκόνι του προεδρικού μεγάρου, μπροστά σε χιλιάδες λαού.

 «Είμαστε οι γιοι και οι κόρες του Ούγκο Τσάβες. Είμαστε ο λαός του Ούγκο Τσάβες. Θα συνεχίσουμε να προωθούμε την μπολιβαριανή σοσιαλιστική επανάσταση. Οι Αμερικανοί δεν έχουν φίλους, έχουν συμφέροντα και βλέψεις για το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τον χρυσό μας. Ο πλούτος μας δεν είναι δικός τους, είναι δικός μας, είναι του λαού της Βενεζουέλας» είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας και έδωσε προθεσμία 72 ωρών στους διπλωμάτες των ΗΠΑ, που προχωρούν σε πραξικόπημα στη Βενεζουέλα, να αποχωρήσουν από τη χώρα.


Χαρακτήρισε τον Χουάν Γουαϊδό σφετεριστή τον οποίο προσπαθούν να επιβάλουν οι ιμπεριαλιστές και κάλεσε τον λαό της χώρας να υπερασπιστεί τα ιδανικά της μπολιβαριανής δημοκρατίας, όπως την ίδρυσε ο Ούγκο Τσάβες.

«Κατάπιαν το φως. Εδώ υπάρχει αξιοπρέπεια, αρκετά με τις παρεμβάσεις. Έξω από τη Βενεζουέλα» είπε ο Νικολάς Μαδούρο και επισήμανε: «Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη δική μας Δημοκρατία και τη δική μας πατρίδα. Υπερασπιζόμαστε την εδαφική ακεραιότητά μας. Είναι θέμα δικαιοσύνης και δημοκρατικής τάξης».

Οι φασίστες πρόεδροι των ΗΠΑ, Τραμπ και της Βραζιλίας, Μπολσονάρου, έσπευσαν να αναγνωρίσουν τον αυτόκλητο «πρόεδρο» Γουαϊδό.

Κούβα και Βολιβία στο πλευρό της Βενεζουέλας

Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ. Κούβα :"Οι Κουβανοί εκφράζουν υποστήριξη και αλληλεγγύη στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο μπροστά στις ιμπεριαλιστικές προσπάθειες να δυσφημιστεί και να αποσταθεροποιηθεί η μπολιβαριανή επανάσταση"

Εβο Μοράλες Βολιβία : "Αλληλεγγύη στη Βενεζουέλα σε αυτές τις ώρες αποφασιστικής σημασίας, που τα νύχια του ιμπεριαλισμού προσπαθούν ξανά να καταφέρουν θανάσιμο πλήγμα στη δημοκρατία και στην αυτοδιάθεση των λαών της Νότιας Αμερικής», προσθέτοντας ότι «δεν θα γίνουμε ποτέ η πίσω αυλή των ΗΠΑ".



Δεν υπάρχουν σχόλια: