Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Προσαγωγή και πολύωρος εγκλεισμός μαθητή στις 17 Νοέμβρη. Η καταγγελία της Μαθητικής Συσπείρωσης


Την προσαγωγή και πολύωρο εγκλεισμό μαθητή στις 17 Νοέμβρη καταγγέλλει η Μαθητική Συσπείρωση. Αναλυτικά η ανακοίνωσή της με τίτλο: «Η τρομοκρατία δε μας σταματά» έχει ως εξής:
«Στις 17 Νοέμβρη η κυβέρνηση πήρε την επιλογή να προχωρήσει σε εκατοντάδες αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις, με σκοπό να αποτρέψει τον κόσμο από το να κατέβει στην πορεία για τα 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το 3ήμερο του Πολυτεχνείου αποτελεί την κινηματική διεργασία όπου λαός και νεολαία ζωντανεύουν τον ιστορικό χώρο του Κάτω Πολυτεχνείου και προασπίζουν στην πράξη με τη μαζική τους παρουσία το χώρο του ασύλου. Οι μαζικές διεργασίες, όμως, χαλάνε τα σχέδια της κυβέρνησης καθώς μπαίνει στη μέση ο λαϊκός παράγοντας που βάζει πλάτη στα συμφέροντα και τις ανάγκες μας. Δε μας κάνει, λοιπόν, καθόλου εντύπωση η συνεχής καταστολή με την κυβέρνηση να χτυπά με οποιονδήποτε τρόπο όποιον στο σήμερα τολμά και σηκώνει ανάστημα. Αποκορύφωμα αυτού, ήταν η εισβολή των ΜΑΤ στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ εγκλωβίζοντας δεκάδες φοιτητές (μαζί και τραυματίες) οι οποίοι ήθελαν να σπάσουν το λοκ-άουτ της πρυτανείας και να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση εν όψει του Πολυτεχνείου.
Σε αυτή τη λογική, το απόγευμα της 17 Νοέμβρη προσήγαγαν τον μαθητή Δ.Γ., κρατώντας τον έγκλειστο για πολλές ώρες και αφήνοντάς τον μετά το τέλος της διαδήλωσης. Η κίνηση αυτή δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός, αλλά πολύ στοχευμένη προσπάθεια «φίμωσης» της νεολαίας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, το μαθητικό και φοιτητικό κίνημα έχουν βγει πολύ δυναμικά στο προσκήνιο, με συνεχόμενες μαζικές καταλήψεις και διαδηλώσεις ενάντια στα νομοσχέδια της κυβέρνησης που διαλύουν τα πτυχία, την καθημερινότητα και την προοπτική μας. Η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, οι διαγραφές φοιτητών, η «βάση του 10» και όλα τα υπόλοιπα μέτρα, έρχονται να χτυπήσουν χρόνια κεκτημένα της νεολαίας και να μας «μάθουν» σε ένα καθεστώς εντατικοποίησης και πειθάρχησης. Η κατάργηση του ασύλου και η συνεχής καταστολή, αποσκοπούν στο να χτυπήσουν ιδεολογικά και πρακτικά τη γενιά μας έτσι ώστε να μην αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο, αλλά να παραμένει υπάκουη απέναντι στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που φέρνει κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση, όμως, δεν υπολόγισε καλά την αντίδραση της νεολαίας, η οποία δε φοβάται να αντιπαρατεθεί στα ίσα με τους κρατικούς μηχανισμούς. Σα να πάτησε σε νάρκη, πυροδότησε μια αντίδραση που στηρίχθηκε από χιλιάδες άτομα, με αποτέλεσμα η πορεία του Πολυτεχνείου να είναι μία από τις μαζικότερες των τελευταίων χρόνων με συμμετοχή πάνω από 25.000 άτομα. Κανένας δεν είναι μόνος του απέναντι στην κρατική καταστολή. Το κίνημα θα δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις απέναντι σε οποιονδήποτε θέλει τη γενιά μας υποταγμένη. Ο μαζικός-ανυποχώρητος αγώνας μαθητών-φοιτητών-εργαζομένων μπορεί, και θα βάλει πλάτες στα συμφέροντά μας κόντρα σε όσα μας προτάσσουν κυβέρνηση-Ε.Ε., που προσπαθούν διακαώς να χτυπήσουν βασικά κεκτημένα του φοιτητικού και εργατικού κινήματος και να εγκαθιδρύσουν ακόμα βαθύτερα τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί.
Η νεολαία δεν πειθαρχείται, δεν υποτάσσεται, δεν συμβιβάζεται. Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στο δρόμο του αγώνα έως ότου τα αιτήματά μας γίνουν πράξη. Αν η κυβέρνηση πιστεύει πως θα ξεμπλέξει έτσι εύκολα, είναι βαθειά γελασμένη. Το 3ήμερο του Πολυτεχνείου θα πρέπει να αποτελέσει τον κινηματικό κόμβο, έτσι ώστε να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά και μαχητικά απέναντι στον κατακερματισμό της γενιάς μας.
…ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ»


Δεν υπάρχουν σχόλια: