Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Μαζική πορεία Φοιτητικών Συλλόγων στο ΥΜΑΘ.(video-φωτο) Μήνυμα προς Γαβρόγλου: Το φοιτητικό κίνημα δεν υποτάσσεται,δεν ενσωματώνεται, δεν καταστέλλεται!


Πολύ μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους Θεσσαλονίκης (Αρχιτεκτονικής, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Φιλολογίας, Νομικής, Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής και Μουσικού και ΤΕΙ Αισθητικής και Κοσμετολογίας ) ενάντια στην σύσκεψη πρυτάνεων για τις συγχωνεύσεις των σχολών  που πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ παρουσία του υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου σχετικά με το νέο σχέδιο συγχωνεύσεων.


Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι με την μαζική και δυναμική τους παρουσία φώναζαν συνθήματα όπως "κοινός αγώνας σε ΑΕΙ ΤΕΙ, ο νόμος Γαβρόγλου θα ανατραπεί" , "ούτε συγχωνεύσεις ούτε διασπάσεις Γαβρόγλου τα πτυχία μας δεν θα τα πειράξεις."  και προειδοποίησαν τον Υπουργό φωνάζοντας "Γαβρόγλου ετοιμάσου έρχεται η σειρά σου".



Το μπλοκ της πορείας που ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου και κατέληξε έξω από το κλειδαμπαρωμένο ΥΜΑΘ. Παρά την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ, με τον παλμό των συνθημάτων και την συγκροτημένη του παρουσία, απαίτησε να μπει μέσα στη σύσκεψη και να μεταφέρει τις συλλογικές του αποφάσεις.




Στον εμπαιγμό της αστυνομίας και στην αρνητική στάση του Υπουργού απάντησε ανυποχώρητα και μαχητικά, κάνοντας την εξώπορτα που υπουργείου  να σείεται , αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως το φοιτητικό κίνημα δεν υποτάσσεται, δεν ενσωματώνεται, δεν καταστέλλεται.






Η πορεία συγκροτημένα και μαζικα πιάνοντας το νήμα από την μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου, επέστρεψε στο χώρο του Ασύλου, επανανοηματοδοτωντας το ως άσυλο και ορμητήριο αγώνων.



Οι φοιτητικοί συλλόγοι ετοιμάζονται για νέο κύμα γενικών συνελεύσεων, διαδηλώσεων, καταληψεων και συγκρούσεων. Το ποτάμι πίσω δε γυρνά. Ο ΝΟΜΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ και το ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ και ΔΙΑΣΠΑΣΕΩΝ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ.
...

Δεν υπάρχουν σχόλια: