Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Αγωνιστικά στους δρόμους και πάλι οι εκπαιδευτικοί


Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις κατεβαίνουν και πάλι οι εκπαιδευτικοί με συμβολικές καταλήψεις και στάσεις εργασίας.
Επείγουσα έκτακτη Ανακοίνωση  των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Κατάληψη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας
Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κ. Μακεδονίας την Πέμπτη 20/9/18,  μαζί με εκπροσώπους γονέων και μαθητών απαιτώντας τη δικαίωση των αιτημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη λειτουργία όλων των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑΛ και Ομ. Προσανατολισμού των ΓΕΛ.
Έγινε φανερό από τη  έντονη συζήτηση που έγινε με τον περιφερειακό διευθυντή Κ. Μακεδονίας ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πιστή στην πολιτική των περικοπών της κυβέρνησης, δεν προτίθεται να ικανοποιήσει τα αιτήματα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων. Οι ΕΛΜΕ προχώρησαν μετά από τις αρνητικές απαντήσεις  σε κατάληψη λίγων ωρών της Περ. Διεύθυνσης. Μετά από απαίτηση των ΕΛΜΕ ο περ. διευθυντής επικοινώνησε με το υπουργείο και ανακοινώθηκε  μετά από ώρα το αποτέλεσμα του εμπαιγμού: μόλις 3 τμήματα των ΕΠΑΛ από τα 37 και μόλις 1 από τα δεκάδες των ΓΕΛ εγκρίθηκαν για το νομό Θεσσαλονίκης!!!
Οι ΕΛΜΕ αποφάσισαν να κηρύξουν τρίωρη στάση εργασίας  για την Παρασκευή 11πμ.-2μμ. στον πρωινό κύκλο, 2-5μμ. για τον απογευματινό και 6-8μμ  για τον νυχτερινό, να καλέσουν  όλους τους εκπαιδευτικούς (όχι μόνο των θιγόμενων σχολείων), τους μαθητές και τους γονείς σε κινητοποίηση και κατάληψη, αύριο Παρασκευή 21/9, στις 11πμ, στην Περ. Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας.
Η εκπαιδευτική κοινότητα δε δέχεται τα τετελεσμένα του υπουργείου και της κυβέρνησης.
Καλούμε σαν ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης την ΟΛΜΕ να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει άμεσα σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ώστε με πανελλαδικές κινητοποιήσεις όλος ο κλάδος και ο κόσμος της εκπαίδευσης με αποφασιστικότητα να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να υποχωρήσει και να επιβάλλουν έτσι τη λειτουργία όλων των τμημάτων, γιατί αυτό επιβάλλει η υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης και των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Να κηρύξει η ΟΛΜΕ συμπληρωματική στάση εργασίας 8πμ-11πμ και απεργία-αποχή από τις διαδικασία διαγραφής από το σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής των μαθητών των τμημάτων αυτών.
Αν θέλει το υπουργείο να κλείσει τα τμήματα να το κάνει το ίδιο και να μην επιβάλλει στους διευθυντές να αναλάβουν το ρόλο του Προκρούστη των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.
Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ

Το πρωί της Πέμπτης 20 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε αποκλεισμός της διεύθυνσης Α’ Αθήνας από τους εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης. Διεκδικούν ένα δασκαλο/α για κάθε μαθητή, παράλληλη στήριξη και όχι φύλαξη. Στο πλευρό τους βρίσκονται πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: