Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Αριστερή Συσπείρωση - 1η Μάη 2017


Όλοι στην Πορεία της Εργατικής Πρωτομαγιάς
Συγκέντρωσεις
Αθήνα: στις 11.00 στο Μουσείο
Θεσσαλονίκη: στις 10.00 στην Καμάρα 
 
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι
Από την αιματοβαμμένη εργατική Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886 στην Πρωτομαγιά της Θεσσαλονίκης και των καπνεργατών το 1936 και την εκτέλεση 200 Κομμουνιστών στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944 μέχρι τις μέρες μας τίποτα δεν έχει χαριστεί στο λαό και στους εργαζόμενους και τίποτα δεν έχει τελειώσει.
Αγώνες δεκαετιών απεργίες , διαδηλώσεις και νεκροί εργάτες για τα δίκαια της εργατικής τάξης αναζητούν ακόμα την δικαίωση τους στο Σήμερα.
Η συνεχιζόμενη πάλη μας για τα δικαιώματα στην εργασία, το 8ωρο, τους αξιοπρεπείς μισθούς, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, το δικαίωμα στον ελεύθερο συνδικαλισμό και τον ελεύθερο χρόνο, για την εργατική χειραφέτηση και την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας των εργατών, είναι η έμπρακτη συνέχεια των αγώνων που τιμούμε.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά σταθμός για το εργατικό κίνημα. Με την εργατική τάξη να βιώνει τις πιο δύσκολες καταστάσεις εδώ και τουλάχιστον μισόν αιώνα στην χώρα μας αλλά και διεθνώς, ένα πολιτικό εργατικό κίνημα ανατροπής της βάρβαρης καπιταλιστικής πραγματικότητας είναι πιο αναγκαίο από ποτέ την ίδια στιγμή που φαίνεται να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο σαν ενδεχόμενο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την ίδια Μνημονιακή πολιτική με τους προκατόχους της. Συνεχίζει να εφαρμόζει την άθλια αντεργατική πολιτική βάζοντας στο στόχαστρο τις εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών . Όλα αυτά μέσα από μια υποτιθέμενη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης πάνω στην ύφεση του κινήματος μέσα στις επιλογές της διαχείρισης του εργοδοτικού συνδικαλισμού και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.
Σήμερα είναι ζητούμενη και πιο αναγκαία από ποτέ, η ενότητα των εργαζομένων απέναντι στους ταξικούς τους αντιπάλους, απέναντι στο Κεφάλαιο και σε όσους λειτουργούν ως Κεφάλαιο, απέναντι στον εργοδοτικό συνδικαλισμό, την συνδικαλιστική γραφειοκρατία, τις φωνές για εθνική ομοψυχία και εθνική ανάπτυξη.
Η αγωνιστική συστράτευση της εργατικής τάξης, αποτελεί βήμα για την χειραφέτηση της, για την οικοδόμηση του Κόμματος της. Τον καιρό της πιο βίαιης επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής των εργαζομένων οι αγώνες του παρελθόντος μπορούν να μπολιάσουν τις ανάγκες του παρόντος δίνοντας τους νικηφόρους αγώνες του άυριο.
Κάνοντας ξανά την πρώτη του Μάη απεργία, όταν προσπαθούν να την παραχαράξουν και  να την κανουν αργια, μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά πατώντας στην εμπειρία του παρελθόντος και μαθαίνοντας από αυτή. Ήρθε η ώρα να παλέψουμε με μεγαλύτερο θάρρος και πίστη για τη μόνη εφικτή διέξοδο από την Κρίση. Την έξοδο από €, ΕΕ, τον εργατικό έλεγχο στην Παραγωγή και την Κοινωνία. Σ' αυτή την υπόθεση αξίζει να δώσουμε και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Αριστερή Συσπείρωση
1η Μάη 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: