Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΤΑΧΤΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ

Ο Χρήστος Παπουτσής, ένας υπουργός-διώκτης προσφύγων στη πόρτα του υπουργείου του δεν ντρέπεται να σχεδιάζει μέτρα διωγμού ανθρώπων κατατρεγμένων με ένα Φράχτη στον Έβρο , όπως οι στρατηγοί του ισραηλινού κράτους απαρτχάιντ που έχτισε το Τείχος της ντροπής στη Παλαιστίνη.

Μάλιστα, τα παπαγαλάκια της κυβερνητικής προπαγάνδας μιλάνε για την ανάγκη να εμποδιστεί η είσοδος στη χώρα σε «λαθρομετανάστες» όταν πρόκειται για πρόσφυγες που χρειάζονται διεθνή προστασία. Αραγε πότε έγινε ειρηνικό και δημοκρατικό το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Σομαλία, η Παλαιστίνη η το Ιράν η ακόμη και το κατεστραμμένο από τις πλημμύρες και τον πόλεμο Πακιστάν. Είναι χώρες όπου το νομικό καθεστώς του πρόσφυγα για τον άνθρωπο που φεύγει κατατρεγμένος από εκεί όπου εκατομμύρια εξοντώνονται από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ή ρημάζονται από δικτατορικά καθεστώτα. Σε αυτούς τους πολέμους αλλά και στη καταλήστευση των οικονομιών συνένοχη είναι η ελληνική κυβέρνηση που συμμετέχει με αποστολή στρατού και φρεγάτες ενώ η ΕΕ πρωτοστατεί στη στήριξη δικτατοριών. Ο Χ.Παπουτσής απλά έφερε την FRONTEX, το στρατό δολοφόνων μεταναστών στα σύνορα, πήρε τα 100 εκατομμύρια, βρήκε και τους εργολάβους για να κάνει την Ελλάδα, από τα σύνορα μέχρι τον Άγιο Παντελεήμονα και τη πόρτα του Υπουργείου του ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Είναι προκλητικές οι αγκαλιές και οι συμμαχίες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με το Ισραήλ που ακόμη κατακρατά το καράβι των ελλήνων ακτιβιστών που προσπάθησαν να σπάσουν το αποκλεισμό της Γάζας. Την ίδια ώρα ξυλοκοπούνται οι Παλαιστίνιοι που ζητάνε άσυλο. Είναι σκανδαλώδης η συνεργασία με το δικτατορικό καθεστώς του Ιράν που εξοντώνει τους αγωνιστές της ελευθερίας με λιθοβολισμό και κρεμάλα ενώ στην Ελλάδα γίνονται απελάσεις σε συνεργασία με τη Τουρκία κούρδων και Ιρανών συνδικαλιστών. Είναι απαράδεκτο να καταδιώκονται Αφγανοί πρόσφυγες στα σύνορα όταν ο ελληνικός στρατός βρίσκεται μαζί με το ΝΑΤΟ στη Καμπούλ.
Αυτό το κατήφορο θα τον σταματήσουμε με την κλιμάκωση του αγώνα του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος που δέχεται τις επιθέσεις των ΜΑΤ στις διαδηλώσεις και τις γειτονιές για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα του Μνημόνιου και η διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης με τα μέτρα Διαμαντοπούλου. Η κυβέρνηση καταφεύγει στη συνταγή της ΝΔ που σε συνεργασία με το ΛΑΟΣ και την Χρυσή Αυγή στοχοποιήσανε τους μετανάστες, για να τους μετατρέψουν σε αποδιοπομπαίους τράγους για την αποτυχία της πολιτική τους που έσπειρε τη φτώχεια και την ανεργία και την υποβάθμιση στις γειτονιές μας. Θέλουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους και να στρέψουν τους φτωχούς του Μνημόνιου ενάντια στους φτωχότερους και πιο καταπιεσμένους. Δεν θα τους αφήσουμε!
Αυτοί που απολύουν είναι οι βιομήχανοι και ο Ραγκούσης και όχι οι Πακιστανοί και οι Αφγανοί πρόσφυγες. Η ίδια κυβέρνηση και οι πλούσιοι φίλοι της, οι Τραπεζίτες ρήμαξαν μισθούς, παιδικούς σταθμούς, νοσοκομεία και ελεύθερους χώρους για να τους παραδώσουν στους αδίστακτους κερδοσκόπους. Έτσι έφτασε να ρημάξει το κέντρο της Αθήνας και άλλες περιοχές και όχι γιατί πέρασαν τα σύνορα οι μετανάστες. Φτάνει πια με τα ρατσιστικά ψέματα! Ώρα να τους αναγκάσουμε να πάρουν πίσω τα αντεργατικά και τα ρατσιστικά μέτρα, αυτά που άνοιξαν το δρόμο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής να προχωράνε σε επιθέσεις στις γειτονιές με την κάλυψη της Αστυνομίας του Παπουτσή.
Να πάρει πίσω το ρατσιστικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση, να πάρει πίσω το φράχτη από τα Έβρο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να δώσει τώρα άσυλο στους πρόσφυγες και να νομιμοποιήσει τους μετανάστες. Δεν δεχόμαστε ούτε το Μνημόνιο λιτότητας ούτε το Μνημόνιο ρατσισμού!
Καλούμε σε ξεσηκωμό πανελλαδικά και δυναμική παρουσία στο αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 15 Γενάρη στα Προπύλαια 2μμ και στη συναυλία στον Άγιο Παντελεήμονα. Ήδη, συνδικάτα όπως η ΑΔΕΔΥ,Η ΟΛΜΕ, Η ΠΟΕΔΗΝ, Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η Γ ΕΛΜΕ μαζί με εκατοντάδες καλλιτέχνες, τις κοινότητες μεταναστών, τις επιτροπές Αφγανών Ιρανών και Παλαιστίνιων Προσφύγων, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές σχολείων της Αθήνας και του Πειραιά ετοιμάζονται να πλημμυρίσουν τους δρόμους, ενώ σε μαζική συμμετοχή καλεί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Να μην λείψει κανείς και καμία!
στη συναυλία συμμετέχουν: Magic de Spell, Νίκος Τουλιάτος, Σπύρος Γραμμένος, Δημήτρης Πουλικάκος, Γεωργία Βεληβασάκη, Μίλτος Πασχαλίδης, Χατζηφραγκέτα, τα Χνάρια (Low bap με συμμετοχή Αctive Member) και άλλοι!

Ανακοίνωση πρωτοβουλίας καλλιτεχνών ενάντια στο ρατσισμό:
Oι μετανάστες, που εδώ και μια εικοσαετία έχουν τροφοδοτήσει με τους «άλλους» πολιτι-
σμούς τους εκτός των άλλων (πρότερη οικονομική ανάπτυξη, φροντίδα παιδιών και ηλικιωμέ-
νων, ξαναζωντάνεμα υπαίθρου κλπ) και το ελ-
ληνικό σινεμά, σήμερα δοκιμάζονται ανελέητα. Εξοντώνονται στα γκέτο της Πλατείας Αττικής και Αγίου Παντελεήμονα, ηθικά και σωματικάαπό Χρυσαυγίτες και πάσης φύσης φασιστοειδή, που καλύπτονται από την ετικέτα «Κάτοικοι της περιοχής» κι έχουν την απροκάλυπτη προστασία της αστυνομίας. Το αίμα ρέει κάθε βράδυ από οργανωμένους ξυλοδαρμούς με ρόπαλα, επειδή άνθρωποι έχουν κάνει το λάθος να περάσουν από τις παρυφές της πλατείας για να πάνε στα σπίτια τους. Οι άνθρωποι της τέχνης, θεωρούμε χρέος μας να καταθέσουμε επώνυμα την επιθυμία μας να διαλυθεί το σκοτάδι τουπαρακράτους. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι ανυπεράσπιστοι και υπό διωγμό, αλλά περισσότερο ανυπεράσπιστη και υπό διωγμό, χωρίς καμιά υπερβολή, είναι η δημοκρατία. Το
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μοιάζει σαν μαύρη κωμωδία. Η Αθήνα φλέγεται. Ας τοποθετηθούμε πριν θρηνήσουμε θύματα. Οι περιστάσεις απαιτούν ταχύτητα δράσης. Η συλλογή αυτών των υπογραφών ας είναι ένα ξεκίνημα.
Πάνω από 340 καλλιτέχνες έχουν ήδη υπογράψει το παραπάνω κάλεσμα μετά από πρω-
τοβουλία των σκηνοθετών Γιώργου Κόρρα, Χρήστου Βούπουρα και Κωνσταντίνου Γιάννα-
ρη. Ανάμεσά τους: οι Μηνάς Χατζησάββας, Κατερίνα Τσάβαλου, Ιωάννα Καρυστιάνη, Μπέττυ Αρβανίτη, Νένα Μεντή, Στεφανία Γουλιώτη, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Ξένια Καλογεροπούλου, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αντώνης Καφετζόπουλος, Νίκος Κουρής, Στάθης Λιβαθινός, Μάγια Λυμπεροπούλου, Μενέλαος Καραμαγγιώλης, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Θέμις Μπαζάκα, Γωγώ Μπρέμπου,Tζόις Ευείδη (όλα τα ονόματα στο ergatiki.gr)
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας ο Γιώργος Κόρρας
και ο Χρήστος Βούπουρας, κάτοικοι της περιοχής, κατήγγειλαν τις συνεχείς φασιστικές επι-
θέσεις των οποίων υπήρξαν μάρτυρες, αλλά και αποδέκτες, καθώς και την κάλυψη αυτών
των επιθέσεων από την ΕΛ.ΑΣ και πιο συγκεκριμένα το τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Πα-
ρόντες στη συνέντευξη τύπου, ήταν δεκάδες ηθοποιοί, άνθρωποι των τεχνών, δημοσιογράφοι, μέλη της Κίνησης 6ου Διαμερίσματος, η Ελένη Πορτάλιου δημοτική σύμβουλος με την
Ανοιχτή Πόλη, ο Πέτρος Κωσταντίνου από την Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, ο Αλέκος Αλαβάνος κ.α. Το λόγο πήρε και ο Ρεζά Γκολάνι εκπρόσωπος των Αφγανών μεταναστών που κατήγγειλε τη βάρβαρη επίθεση που δέχτηκαν μόλις το προηγούμενο βράδυ από τα ΜΑΤ έξω από το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΑΛΛΟ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΙΑ ΤΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΕΨΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΠΟΛΛΗΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ.ΕΠΙΣΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΑΡΑΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΟΥΤΟΠΙΣΤΙΚΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΩΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΘΥΤΗ ΣΕ ΘΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑ ΣΕ ΘΥΤΗ.ΜΠΟΡΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ