Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

Αριστερή Συσπείρωση - Δελτίο Τύπου για την αστυνομική καταστολή στις Σκουριές Από Αριστερή Συσπέιρωση

Σήμερα, Δευτέρα 3/8, πραγματοποιήθηκε από τους αγωνιστές κατοίκους της Χαλκιδικής συμβολικός αποκλεισμός του εργοταξίου της El Dorado, στα πλαίσια του πολυήμερου φεστιβάλ ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Είχαν ήδη προηγηθεί οι δηλώσεις του Τσίπρα που ουσιαστικά ακύρωναν στην πράξη κάθε σκέψη για αποχώρηση της εταιρίας και αναπαρήγαγαν ρητορικές περί "χιλιάδων θέσεων εργασίας που κινδυνεύουν να χαθούν".

Δηλαδή πλήρης ενσωμάτωση στην ακροδεξιά ρητορική της ανάπτυξης πάση θυσία, πλήρης αναίρεση όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ για παύση εργασιών της εταιρίας. Ακόμα και σήμερα, όπου το νόμιμο της διαδικασίας της εξόρυξης έχει προσβληθεί και υπάρχει νομικό έρεισμα για το ξήλωμα της El Dorado, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει - στην καλύτερη περίπτωση - τα μισόλογα, άμεσα ή έμμεσα δηλαδή την προστασία της σκανδαλώδους επένδυσης από την οποία δε θα πάρει τίποτα το ελληνικό Δημόσιο.
Ο σημερινός αποκλεισμός έγινε ακριβώς για να σταματήσουν οι δραστηριότητες μιας εταιρίας που μολύνει με καρκίνο όλο τον υδροφόρο ορίζοντα, που χρησιμοποιεί εργαζόμενους σαν μπράβους και στήνει εμφυλιοπολεμικό σκηνικό στην περιοχή, που διαρκώς παρανομεί και απολαμβάνει τη στήριξη των κρατικών μηχανισμών. Έτσι και σήμερα, η αστυνομία του Πανούση φρόντισε να προσαχθούν 5 αγωνιστές, μέσα στους οποίους και ο Φραγκίσκος Ρηγόπουλος - υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μέλος της Αριστερής Συσπείρωσης - και να κρατούνται υπό την απειλή της απόδοσης ψευδών κατηγοριών και τη σύλληψη τους. Τέτοιες αυταρχικές πρακτικές που η κυβέρνηση θεωρεί πως αποκαθιστούν την ομαλότητα είναι ίδιες με αυτές που εφάρμοζε ο Δένδιας όταν μιλούσε για την "εγκληματική οργάνωση Σκουριών". Όμως, το λαϊκό κίνημα δε τρομοκρατείται, δε διαπραγματεύεται τα δίκια του. Ο αγώνας για τη γη, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια θα συνεχίζεται και θα νικήσει!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΩΝ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Αριστερή Συσπείρωση
3 Αυγούστου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: