Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Αριστερή Συσπείρωση - Στο ίδιο έργο θεατές!


Από: Αριστερή Συσπείρωση

Ανακοίνωση για την εισβολή της αστυνομίας στον ιστορικό χώρο του κάτω Πολυτεχνείου στις 21/8/13
Δεν αποτελεί έκπληξη η μεθοδευμένη και προμελετημένη επιχείρηση «σκούπα» των δυνάμεων καταστολής στον ιστορικό χώρο του κάτω Πολυτεχνείου. Με πρόσχημα τις γνωστές πλέον ανώνυμες καταγγελίες για την ύπαρξη παράνομων αντικειμένων, καθώς και την διαμονή μεταναστών, που διεκδικούν πολιτικό άσυλο, η ΕΛ.ΑΣ. έκανε την είσοδό της και στο χώρο του ΕΜΠ, εισβάλλοντας σε όλους τους χώρους του Πολυτεχνείου, ακόμα και σε στέκια φοιτητικών παρατάξεων και στο κυλικείο του φοιτητικού συλλόγου αρχιτεκτονικής, συλλέγοντας μάλιστα και δακτυλικά αποτυπώματα από αυτούς τους χώρους, προχωρώντας παράλληλα και σε 6 προσαγωγές.
Οι ολοένα και αυξανόμενες καταπατήσεις χώρων πανεπιστημιακού ασύλου δεν έχουν τελειωμό, με την ελληνική αστυνομία να ανακαλύπτει κάθε φορά «γιάφκες» σε χώρους πανεπιστημίων και σε στέκια φοιτητικών συλλόγων. Οι προσπάθειες της συγκυβέρνησης του Σαμαρά, απουσία οποιασδήποτε κοινωνικής συναίνεσης για την ασκούμενη πολιτική, να τρομοκρατήσει και να καταστείλει όποιον αντιδρά δεν σταματούν στις επιστρατεύσεις των απεργών ή στο μακρύ χέρι του κράτους και του παρακράτους, της Χρυσής Αυγής. Επεκτείνονται και στους χώρους εκείνους όπου γεννιούνται, αναπτύσσονται, μαζικοποιούνται και συντονίζονται τα κινήματα, φοιτητικά και λαϊκά, σε χώρους όπου αποτέλεσαν ορόσημο στην αντιδικτατορική πάλη, σε χώρους όπου έχει γραφτεί η σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία του λαού μας με αίμα ανθρώπων, στους χώρους του Ασύλου. Στους χώρους εκείνους δηλαδή όπου η δεξιά κυβέρνηση Σαμαρά και τα δεκανίκια της τρέμουν πως θα αποτελέσουν και πάλι τροχοπέδη στην αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική και στην εφαρμογή της. Οι συλλήψεις φοιτητών κατά τη διάρκεια της πορείας για την 17η Νοέμβρη μέσα σε χώρους του ΑΠΘ, η εισβολή των ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατα τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας, οι πρόσφατες συλλήψεις φοιτητών από το χώρο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ιδρύματος, αλλά και οι πρόσφατες επιχειρήσεις της αστυνομίας, εν μέσω καλοκαιριού, στο ΑΠΘ, στο Πανεπιστήμιο Πάτρας και στο ΕΜΠ, συνθέτουν το παζλ της αυταρχικής θωράκισης του κράτους, η οποία ολοένα και εντείνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μπροστά στο θερμό Σεπτέμβρη, τον οποίο τόσο πολύ φοβάται το κυβερνητικό κέντρο και προετοιμάζεται για το πως θα εκμηδενίσει τις λαϊκές αντιστάσεις εν όψει των νέων μνημονίων, το φοιτητικό και ευρύτερα λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται και δεν καταστέλλεται. Αντίθετα, κόντρα στην φαινομενική πυγμή του Σαμαρά, θα βάλει το δικό του ανάχωμα σε αυτή την ακροδεξιά πολιτική. Θα συνεχίσει να αντιστέκεται και να αντιδρά σε αυτήν την πολιτική αλλά και στους εκφραστές της. Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις και τις ελευθερίες του, για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου συνεχιστή της. 

Θα μας βρουν απέναντί τους!

Αριστερή Συσπείρωση
21/8/13

Δεν υπάρχουν σχόλια: