Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Εργαζόμενοι στο MADO: ÇALIŞANARIN EMEĞINI YEMEĞIN- ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Οι εργαζόμενοι στο MADO δηλώνουν : ÇALIŞANARIN EMEĞINI YEMEĞIN- ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει στο σωματείο μας ΣΕΤΕΠΕ μια σειρά από καταγγελίες από πρώην εργαζόμενους του MADO. Στο κατάστημα αυτό (ένα απο τα 300 στην Ευρώπη που ανήκουν στη συγκεκριμένη τούρκικη αλυσίδα εστίασης) εργάζονται Έλληνες και Τούρκοι συνάδελφοι κάτω από συνθήκες εμπαιγμού και εκμετάλλευσης. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν στη ΛΑΝΤΖΑ και στο σωματείο στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν τα απλήρωτα απ΄ την επιχείρηση δεδουλευμένα τους. Ύστερα από κινητοποιήσεις της ΛΑΝΤΖΑ και κατόπιν πιέσεων αποπληρώθηκαν απο την επιχείρηση δύο από τους εργαζόμενους. Αυτή τη στιγμή όμως η επιχείρηση χρωστάει χρήματα σε τρεις ακόμη συναδέλφους μας, που έχουν καταγγείλει και στο ΣΕΠΕ τη συγκεκριμένη επιχείρηση και παλεύουν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Η κατάσταση αυτή δε διαφοροποιείται και για τους συναδέλφους που συνεχίζουν να εργάζονται στην επιχείρηση. Στο συγκεκριμένο μαγαζί οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες και είναι οι εξης: ημιασφαλιζόμενη 4ωρη εργασία για 8 ώρες δουλειάς, απλήρωτα δεδουλευμένα και επιδόματα αδείας, απλήρωτα δοκιμαστικά ,εργασία χωρίς οι εργαζόμενοι να έχουν σταθερά πόστα.

Όλη αυτή η κατάσταση δυστυχώς δεν είναι καθόλου ξένη για εμάς τους εργαζόμενους του κλάδου. Παρόλα αυτά έχουμε επιλέξει να την απαντήσουμε συλλογικά και οργανωμένα μέσα από το συνδικάτο μας. Όλες οι νικηφόρες μάχες του προηγούμενου διαστήματος σε καταστήματα όπως το Villagio και οι  4 Εποχές, όπου εργαζόμενοι πληρώθηκαν την εργατική διαφορά που τους όφειλε η εργοδοσία, δείχνουν το δρόμο των νικηφόρων διεκδικήσεων των εργαζομένων. Έτσι και στην περίπτωση αυτή θα παλέψουμε μέχρι την πληρωμή των δεδουλευμένων των συναδέλφων στο MADO. Οι συνάδελφοι που εργάζονται στο MADO αλλά και αυτοί που αποχώρησαν έχοντας ανοιχτούς λογαριασμούς, παλεύουν οργανωμένοι στο ΣΕΤΕΠΕ για να πάρουν πίσω τα απλήρωτα μεροκάματά τους και για να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Ως ΛΑΝΤΖΑ στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των εργαζομένων που διεκδικούν το δίκιο τους και δίνουμε μάχες για την οργάνωση των συναδέλφων μας, ειδικά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ μπαίνει σε νέο γύρο επίθεσης.  Θα είμαστε σε κάθε εργασιακό χώρο όπου η υπερεκμετάλλευση, η απληρωσιά, η μαύρη εργασία προσπαθούν να επιβληθούν με κάθε τρόπο για να διασφαλίσουμε συλλογικά τις συνθήκες εργασίας που μας πρέπουν. Αγωνιζόμαστε για την εργασιακή μας κατοχύρωση και ασφάλεια μέσα από μια αναγκαία συλλογική σύμβαση εργασίας στον κλάδο με ανθρώπινους ρυθμούς δουλειάς, αμοιβή για τις πραγματικές ώρες εργασίας, διάκριση και τήρηση των πόστων εργασίας, καλύτερες μισθολογικές απολαβές, πλήρη ασφάλιση. Παλεύουμε μαζικοποιώντας το συνδικάτο μας με κατεύθυνση την επιβολή μιας τέτοιας συλλογικής σύμβασης που θα έχει καθολική ισχύ και εφαρμογή στους χώρους εργασίας μας.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ MADO
ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝΛΑΝΤΖΑ Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό-Τουρισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια: