Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Εκατοντάδες άνθρωποι στο σημείο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου


Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με αφορμή τη δικαστική απόφαση που αφήνει ελεύθερο τον δολοφόνο του 15χρονου μαθητή, Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ακολούθησε πορεία, που βρήκε μπροστά της φραγμό των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη, διέσχισε τη Σόλωνος και επέστρεψε στα Εξάρχεια.

Το κάλεσμα είχε ως εξής:

Το αίμα δεν είναι νερό – Η μνήμη δεν είναι σκουπίδι.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση «χάδι» στον Κορκονέα
Η απόφαση του Μεικτού Εφετείο Λαμίας για τον Κορκονέα αποτελεί πρόκληση. Η αναγνώριση του ελαφρυντικού του «πρότερου σύννομου βίου» που οδήγησε στην καταδίκη-«χάδι» σε δεκατρία χρόνια του δολοφόνου αστυνομικού όπως επίσης και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη, δεν προσβάλλουν μόνο τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στέλνουν το μήνυμα στους εκκολαπτόμενους Κορκονέες ότι μπορούν να δολοφονούν με τα υπηρεσιακά όπλα και να πέφτουν στα μαλακά.
Η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει ότι η αστική δικαιοσύνη περιθάλπει με ποινική ασυλία τα εγκλήματα των ενστόλων, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο αποχαλινωμένης κρατική αυθαιρεσίας. Για εμάς όμως το αίμα δεν είναι νερό, η μνήμη δεν είναι σκουπίδι.
Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη τίποτα δεν έχει ξεχαστεί, κανένας δεν έχει συγχωρεθεί.
Έντεκα χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη γνωρίζουμε καλά ότι το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους.
Την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 8:00μμ συγκεντρωνόμαστε στον τόπο της δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Τζαβέλλα και Μεσολογγίου). Για τη μνήμη, τη δικαιοσύνη την αξιοπρέπεια.
Πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη

Δεν υπάρχουν σχόλια: