Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

ΔΕΘ: Σε συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο ΑΠΘ και πορεία καλούν φοιτητικοί σύλλογοι στις 7/9


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ, ΙΣΤΟΡΙΑΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ

Έχουν περάσει μόνο λίγοι μήνες από την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης ΝΔ, η σκληρή ωστόσο νεοφιλελεύθερη αντζέντα της έχει ήδη μπει επιθετικά σε εφαρμογή. Η κατάργηση του Ασύλου υπήρξε στην πρώτη σελίδα της αντζέντας αυτής, δεδομένου ότι δεκαετίες τώρα το Άσυλο αποτελεί το στέγαστρο και το ορμητήριο των μεγαλύτερων νεολαιίστικων και λαικών αγώνων. Μ’ αυτούς τους αγώνες της πληττόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας, η ΝΔ θέλει να ξεμπερδεύει μπροστά στην επικείμενη επίθεση που στραγγαλίζει το μέλλον της νεολαίας και των εργαζόμενων στρωμάτων.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι μόνο η διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, τα πτυχία ανεργίας, η καθημερινότητα της σκληρής πειθάρχησης και του αυταρχισμού, αλλά και η απελευθέρωση των απολύσεων, οι περικοπές των συντάξεων, το φακέλωμα των αγωνιζόμενων εργαζόμενων και συνδικαλιστών, το χτύπημα στα σωματεία και τις απεργίες. Κάθε κεκτημένο του νεολαιίστικου, εργατικού και λαικού κινήματος βρίσκεται στο στόχαστρο. Τους αγώνες με τους οποίους χρόνια τώρα το λαϊκό κίνημα προσπαθεί να υπερασπιστεί τα κεκτημένα του, θα υποδεχθεί πλέον το δόγμα «ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ» και η σκληρή καταστολή.

Γι΄αυτό ακριβώς η κυβέρνηση της ΝΔ από την πρώτη στιγμή επεδίωξε να ξεμπερδεύει με το Άσυλο και όλα τα παρελκόμενά του, υπονομεύοντάς το σε άσυλο «ανομίας» . Γιατί γνωρίζει καλά πως το Άσυλο αποτέλεσε και αποτελεί ορμητήριο αγώνων που μέχρι σήμερα επιμένουν να συγκρούονται με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές αφαίμαξης του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Κάθε χτύπημα στο άσυλο, σημαίνει χτύπημα στη λογική του αγώνα, της σύγκρουσης, της οργάνωσης. Σημαίνει όμως και χτύπημα απέναντι στην ιστορική μνήμη των αγώνων του λαϊκού κινήματος (ειδικά αν σκεφτεί κανείς την εξαγγελία για μουσειοποίηση του ιστορικού χώρου του Κάτω Πολυτεχνείου).

Αυτό επιδιώκει να είναι και το κεντρικό της στίγμα στην ΔΕΘ η κυβέρνηση της ΝΔ. Οι εξαγγελίες της επίθεσης που δέχονται λαός και νεολαία, πάνε χέρι-χέρι με την αστυνομοκρατία, την καταστολή και τη στοχοποίηση του ασύλου και ό,τι αυτό συμβολίζει για τα πληττόμενα στρώματα και για όσους αγωνίζονται. Να βάλουμε τέλος στα σχέδιά τους. Να βρεθούμε στο δρόμο με μεγάλη αντικυβερνητική παλλαική πορεία. Να μην αφήσουμε το μέλλον του Ασύλου, έξω από τους καθημερινούς μας αγώνες και τα μεγάλα πολιτικά ραντεβού. Η περιφρούρηση του, να γίνει υπόθεση όλου του λαού. Να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας και να αντισταθούμε στη σκληρή νεοφιλελεύθερη αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική που μας παρουσιάζονται ως μονόδρομος.

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους ,σωματεία, εργατικές λέσχες και συλλογικότητες, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να πάρουν αποφάσεις σε αντίστοιχη κατεύθυνση. Για να πραγματοποιήσουμε μια μαζική συγκέντρωση που θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στη κυβέρνηση ΝΔ ότι το άσυλο δεν χαρίζεται αλλά το υπερασπίζονται οι αγώνες του λαού και της νεολαίας

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΙΣ 17.30 ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΕΝΙΑΙΟΜΕΤΩΠΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: