Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ























Δυναμική και καθοριστική ήταν η παρουσία δεκάδων εργαζομένων από σωματεία της Αθήνας και
ταξικών συνδικαλιστών στην πρώτη απόπειρα συνεδρίασης της διορισμένης διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, χτες Τρίτη 25/10/2016.

Δεκάδες συναγωνιστές και συναγωνίστριες απέτρεψαν έμπρακτα τις παρατάξεις ΕΑΚ (ΜΕΤΑ-ΕΚΑ & ΕΜΕΙΣ- Φωτόπουλου), ΠΑΣΚE, ΔΑΚΕ, ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, να συνεδριάσουν ως διορισμένη διοίκηση σύμφωνα με την τραγελαφική προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου της 14/10/2016.

Η ΑΤΕ-ΕΚΑ κάλεσε από την πρώτη στιγμή σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας για την ματαίωση της συνεδρίασης της δοτής διοίκησης, προχώρησε σε δημόσια καταγγελία-δήλωση μη συμμετοχής της σε οποιοδήποτε διορισμένο ΔΣ και συνέχισε να αναδεικνύει τις κυβερνητικές και εργοδοτικές επιδιώξεις πίσω από τις κινήσεις της «ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ», του «Συλλόγου Εργαζομένων ALPHA BANK» και του «Κλαδικού Σωματείου Υπαλλήλων Ασφαλείας» κατά του 29ου συνεδρίου.

Δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας ώστε το πραξικόπημα να μην περάσει, ώστε ούτε μια ώρα να μην υπάρξει διορισμένη διοίκηση στο ΕΚΑ.

Καλούμε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο μέλος του ΕΚΑ, κάθε αγωνιστική ταξική δύναμη, να υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τις πολιτικές και οργανωτικές αποφάσεις του 29ου Συνεδρίου, απέναντι στο εξελισσόμενο αντιδημοκρατικό πραξικόπημα του Προεδρείου του ΕΚΑ και των σωματείων «λαγών» του.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα οργανωμένο και ενιαίο σχέδιο ολοκληρωτικού εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να αντιληφθούν και να κατανοήσουν τόσο την ταχτική, όσο και την βαθύτερη στόχευση όλων εκείνων των εργοδοτικών και κυβερνητικών κέντρων που θέλουν τους εργαζόμενους απροστάτευτους ασυνδικάλιστους και έρμαιο της εργοδοσίας, που θέλουν το συνδικαλιστικό κίνημα παράλυτο για να συνεχίσουν και να εντείνουν ανενόχλητοι την άγρια λιτότητα των τελευταίων ετών.

Αν αυτό το πραξικόπημα τελικά περάσει δημιουργεί δεδικασμένο για κάθε επόμενο συνέδριο του ΕΚΑ και κάθε άλλου εργατικού κέντρου, ώστε το κάθε φασιστικό ή εργοδοτικό σωματείο φάντασμα να εκβιάζει με δικαστικές ενέργειες την αποδοχή και νομιμοποίηση του.

Είμαστε αναγκασμένοι για μια ακόμη φορά να υπενθυμίσουμε γεγονότα στα οποία έχουμε αναφερθεί αναλυτικά και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας.

Κατά τη διάρκεια του 29ου Συνεδρίου η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων είπε ένα βροντερό αυτονόητο ΌΧΙ στις νοθείες και τις εκφυλιστικές και παράτυπες διαδικασίες του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Πήρε καθαρή θέση απέναντι στην Κυβέρνηση, την ΕΕ και την Εργοδοσία. Εμπόδισε μια σειρά από σωματεία φαντάσματα να συμμετέχουν και να ενισχύσουν τις εργοδοτικές και κυβερνητικές παρατάξεις. Έβαλε αποφασιστικό φραγμό στην προσπάθεια διείσδυσης της ναζιστικής συμμορίας της ΧΑ στο ΕΚΑ.

Ήταν αναμενόμενο ότι οι αποφάσεις αυτές δεν θα άρεσαν ούτε στην Εργοδοσία, ούτε στην Κυβέρνηση, ούτε και στις δυνάμεις του ξεπουλημένου συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ, οπότε στις 7/6/2016 το «Κλαδικό Σωματείο Υπαλλήλων Ασφαλείας» (με μέλη του μέλη της ΧΑ) και στις 30/6/2016 ο «Σύλλογος Εργαζομένων ALPHA BANK» προσφεύγουν κατά του Συνεδρίου στα Αστικά Δικαστήρια, με την υποστήριξη της «ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ».

Από το 1ο κιόλας ΔΣ του ΕΚΑ, ως Αγωνιστική Ταξική Ενότητα τονίσαμε τους κινδύνους και την πραγματική στόχευση των προσφυγών και καταγγείλαμε τη νομιμοποίηση ουσιαστικά των προσφυγών με τη δημιουργία κοινού προεδρείου της ΕΑΚ (ΜΕΤΑ ΕΚΑ & ΕΜΕΙΣ Φωτόπουλου), ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ με τη «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ», την ίδια στιγμή που η «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» επιχειρούσε με κάθε τρόπο την καθαίρεση του ΔΣ στα δικαστήρια.

Στις 4/10/2016 ο «Σύλλογος Εργαζομένων ALPHA BANK» κερδίζει προσωρινή απόφαση ακύρωσης του 29ου Συνεδρίου ως την τακτική δικάσιμο της 24/10/2016, στην οποία τακτική δικάσιμο ζητά και παίρνει αναβολή για τις 28 Νοέμβρη 2016.

Δηλαδή, ο «Σύλλογος Εργαζομένων ALPHA BANK» δεν μπορούσε να περιμένει από τις 4 ως τις 24 Οκτώβρη για να καθαιρέσει τη διοίκηση του ΕΚΑ, γιατί επειγόταν, αλλά μπορεί να περιμένει από τις 24 Οκτώβρη ως τις 28 Νοέμβρη!

Και ενώ είναι παντελώς σαφές σε όλους (εκτός από τις παρατάξεις του Προεδρείου) ότι ο «Σύλλογος Εργαζομένων ALPHA BANK» δεν κόπτεται ούτε για το 29ο συνέδριο, ούτε για τη διοίκηση του ΕΚΑ, αλλά βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία διάλυσης του συνδικαλιστικού κινήματος, υπάρχουν «Δικαστές» και «Δικαστήρια» που διευκολύνουν σε κάθε ευκαιρία αυτή την επιδίωξη.

«Δικαστές» και «Δικαστήρια» :

- που απροκάλυπτα επιχειρούν να εισβάλλουν στα εσωτερικά ζητήματα του συνδικαλιστικού κινήματος, καταπατώντας κάθε έννοια αυτονομίας του απέναντι στο Κράτος,

- που υπηρετούν χωρίς κανένα απολύτως πρόσχημα τις εντολές της Κυβέρνησης και της Εργοδοσίας προετοιμάζοντας την έλευση του νέου αντεργατικού και αντι-συνδικαλιστικού νόμου,

- που αποδέχτηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα του «Συλλόγου Εργαζομένων ALPHA BANK» κατά του 29ου Συνεδρίου, δηλαδή ανακάλυψαν κάποιον επείγοντα λόγο καθαίρεσης του ΔΣ του ΕΚΑ 20 μέρες πριν την τακτική δικάσιμο. Τον ίδιο επείγοντα λόγο που επινόησαν για να δεχτούν τα ασφαλιστικά μέτρα, τον ξέχασαν δίνοντας αναβολή ενός ακόμα μήνα στην εκδίκαση της ουσίας της υπόθεσης.

Δεν είναι όμως μόνο οι «Δικαστές», η «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» και τα σωματεία της ΑLPHA και των Φυλάκων που υλοποιούν το σχέδιο διάλυσης του ΕΚΑ.

Στις 13/10/2016, 3 σωματεία, ένα από κάθε παράταξη, ΕΑΚ-ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, καταθέτουν επείγουσα πρόταση διορισμού προσωρινής διοίκησης στο Πρωτοδικείο, πρόταση που περιλαμβάνει μια σύνθεση ΔΣ ακριβώς ίδια με την εκλεγμένη από το 29ο Συνέδριο του ΕΚΑ διοίκηση.

Στις 14/10/2014 δικάζεται κατ’ εντολή του Προέδρου Υπηρεσίας παρουσία των «αντιδίκων» (το τραγελαφικό να είναι αντίδικοι τα 3 σωματεία απέναντι στις 3 παρατάξεις που τα ελέγχουν!), η πρόταση διορισμού διοίκησης των 3 σωματείων απέναντι στο ΕΚΑ. Στην απόφαση αυτή ο Πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου κάνει αποδεκτή μεν την πρόταση των 3 σωματείων για προσωρινή διοίκηση, αλλά προφανώς μετά από «συζήτηση» με τους «αντίδικους» τροποποιεί αυθαίρετα την πρόταση των τριών σωματείων αφαιρώντας μια έδρα από την ΑΤΕ-ΕΚΑ και δίνοντάς την σε μέλος της «ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ» και του σωματείου της ALPHA.

Άρα, το Δικαστήριο της 14/10/2016 που σαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ είχε να διαπιστώσει την ύπαρξη επείγοντος ή μη λόγου στην από 13/10/2016 πρόταση διορισμού διοίκησης στο ΕΚΑ, ΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ, ΤΡΟΠΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΣ.

Η δε τροποποιημένη διοίκηση του ΔΣ ο Δικαστής γράφει ότι είχε θητεία μέχρι την ορισμένη τακτική δικάσιμο της 24/10/2016! Άρα μετά την αναβολή της ALPHA το ΕΚΑ δεν έχει ούτε διορισμένη διοίκηση ούτε τελεσίδικη απόφαση για το 29ο Συνέδριο!

Για τόσο ανεξάρτητη «Δικαιοσύνη» μιλάμε, που θέλει και να τη σεβόμαστε, που ενώ είναι στραβή μπροστά σε καράβια δυόμιση τόνων φορτωμένων με ηρωίνη, έχει τα μάτια ορθάνοιχτα όταν πρόκειται να πλειστηριαστεί ένα καλύβι ή να διαλύσει μια εργατική οργάνωση.

Μετά από αυτές τις αδιανόητες εξελίξεις, ακόμα και οι πλέον δύσπιστοι για το ρόλο των παρατάξεων ΕΑΚ, ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ και για την ευθεία σύνδεσή τους με την Κυβέρνηση, την αστική δικαιοσύνη, την εργοδοσία και ιδιαίτερα το τραπεζικό κεφάλαιο, δεν έχουν απολύτως καμιά δικαιολογία.

Όποιο πολιτικό κόμμα, όποιο σωματείο, όποιος εργαζόμενος συνεχίζει να στηρίζει και να συμπορεύεται με αυτές τις 4 Παρατάξεις, είναι για μας απολύτως συνένοχος στο εξελισσόμενο πραξικόπημα, που όπως φαίνεται έχει ακόμα πολλές προσωρινές διοικήσεις, πολλές αναβολές και πολλές νέες προσφυγές προγραμματισμένες.

Από την πλευρά μας, σαν Αγωνιστική Ταξική Ενότητα, θα συνεχίσουμε στον ίδιο ακριβώς δρόμο που οι εργαζόμενοι μας έχουν δώσει εντολή να πορευτούμε:

Αγωνιστικά απέναντι στο Κράτος και το Κεφάλαιο, Ταξικά απέναντι στον εκφυλισμένο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και με Ενότητα στη δράση μαζί με όσους εργαζόμενους, σωματεία και δυνάμεις έχει απομείνει κάποια αξιοπρέπεια, αντάξια των αγώνων του εργατικού κινήματος.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΑ
http://taxikienotitaeka.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: