Σελίδες

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Πρυτανικές αρχές ΑΠΘ προς φοιτητές: "Εσείς φταίτε που θα μείνετε άνεργοι. Να σας κοιτάξει ψυχολόγος" (VIDEO)

   
                             

Στις 31/5, ημέρα που οι σχολές ήταν κλειστές λόγω αυτοδιοικητικών εκλογών, επιχειρήθηκε να πραγματοποιηθεί Σύγκλητος του ΑΠΘ εξ αναβολής (για μια ακόμη φορά κρυφά). Όταν φοιτητές το αντιλήφθηκαν, έσπευσαν στο κτίριο διοίκησης για να παραστούν σε αυτήν και να καταθέσουν τα αιτήματα των αποφάσεων των Φοιτητικών τους Συλλόγων. Αμέσως οι συγκλητικοί αποχώρησαν αφού κατάλαβαν πως οι φοιτητές είναι αποφασισμένοι να μη κάνουν βήμα πίσω και να εξασφαλίσουν την ελεύθερη παρουσία τους στη διαδικασία.

Με απαξίωση στην έκθεση των αιτημάτων τους και με ατάκες όπως "φταίτε εσείς που θα μείνετε άνεργοι γιατί δεν έχετε αρκετές δεξιότητες" και "να σας κοιτάξει ψυχολόγος", έκαναν ακόμα μια φορά φανερή την πρόθεση τους να περάσουν εν κρυπτώ τα σχέδια και τις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών των φοιτητών χωρίς αυτούς. Για μια ακόμα φορά αρνήθηκαν να τοποθετηθούν για την παρουσία φασίστα μπράβου στη φοιτητική λέσχη, με το επιχείρημα ότι "ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει την άποψη του" και ότι η συμπεριφορά του είναι "απλώς μια παρεκτροπή από τα καθήκοντα του".

Με αυτό τον τρόπο, η συνεδρίαση της Συγκλήτου παρακωλύεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά καθώς οι φοιτητές είναι αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στον αυταρχισμό από πλευράς πρυτανικών αρχών και να υλοποιηθούν αμέσως τα αιτήματα τους.

Μέλος της Συγκλήτου δήλωσε ότι "αν έρθετε και την επόμενη φορά θα συνεδριάσουμε εκτός πανεπιστημίου" (!) .






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου