Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014


Κάποιοι  Πρέπει να γνωρίζουν:
 ότι ο Λαός θα το στήσει ξανά στην θέση του...
 και θα είναι μέρα μεσημέρι...

Ο οπαδός, ο Εθνικός, ο αντιφασίστας




Από:  Στο Κοκκινο

Διαβάστε ακόμα :

Ποιος ήταν ο οπαδός του Εθνικού, Κώστας Κατσούλης. Ο αγώνας του δίπλα στον Τεμπονέρα και η αριστερή του δράση (http://news247.gr/)


Αθλητικά Μιλάει στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» ο Γιώργος Χλωρός, πρώην συμφοιτητής του Κώστα Κατσούλη για τις κινητοποιήσεις με την δολοφονία Τεμπονέρα και την αντιφασιστική του δράση. Έδωσε μια μεγάλη μάχη για δύο εβδομάδες αλλά δεν τα κατάφερε… Ο Κώστας Κατσούλης έσβησε στα 46 του χρόνια λόγω της βαριάς εγκεφαλικής αιμορραγίας που προκλήθηκε από χτυπήματα που δέχτηκε στον αγώνα ανάμεσα στον Ηρόδοτο και τον Εθνικό για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. 

Το διαδίκτυο όπως και τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύζονται από το πρωί με συλλυπητήρια από οπαδούς άλλων ομάδων, από ομάδες, αθλητές… απλό κόσμο που γι ακόμη μια φορά βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πραγματικότητα που μάθαμε να συνηθίζουμε. Θα ακολουθήσουν συλλυπητήριες ανακοινώσεις και από τους αρμόδιους φορείς του ελληνικού αθλητισμού, πιθανότατα να συνοδεύονται και από την υπόσχεση πως το «μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο». Τόσο κλισέ που πια μας ξεπερνάει…

Βλέπετε, κάτι ανάλογο ανέφεραν στο υστερόγραφό τους και οι ανακοινώσεις που ακολούθησαν μετά τον θάνατο του δάσκαλου Χαράλαμπου Μπλιώνα (1986) όταν μια φωτοβολίδα εκτοξεύθηκε από την απέναντι κερκίδα και καρφώθηκε στο λαιμό του, του 17χρονου Γιώργου Παναγιώτου (1991) που δέχτηκε ένα καπνογόνο στην κοιλιά. Όπως και των Φιλόππουλου (2007), Ρουσάκη (2011), Καρνέζη (1993), νέοι άνθρωποι που «δολοφονήθηκαν» από αντίπαλους οπαδούς σε ραντεβού θανάτου εκτός γηπέδων. 

Ο Κώστας, ο οπαδός, ο αντιφασίστας...

Ο Κώστας Κατσούλης, κρητικός στην καταγωγή έμεινε για χρόνια στον Πειραιά, ταυτίστηκε με την εξέδρα του Εθνικού, πρωτοστάτησε στην δημιουργία των «Πινέζων» όμως η δράση του δεν ήταν μόνο οπαδική… Είχε έντονη κοινωνική δραστηριότητα και στον Πειραιά αλλά και την Πάτρα όταν ως φοιτητής ήρθε αντιμέτωπος με τους τραμπούκους της ομάδας Καλαμπόκα μετά την δολοφονία του Τεμπονέρα και ήταν ανάμεσα σε εκείνους που δεν έλειψαν στιγμή από το δρόμο εκείνες τις «άγριες» μέρες, ούτε όταν και ο ίδιος χτυπήθηκε, ούτε τότε…

Το 1996 ο ίδιος όπως και ο αδελφός του Θύμιος δέχτηκαν επίθεση από Χρυσαυγίτες μετά από πορεία διαμαρτυρίας για το άνοιγμα γραφείων της Χ.Α στην περιοχή. Επειτα από πολλά χρόνια στον Πειραιά, ο Κώστας Κατσούλης επέστρεψε στα Χανιά πριν από λίγο καιρό προκειμένου να αναλάβει μια μικρή, οικογενειακή, τουριστική επιχείρηση. Έμεινε κοντά στην ομάδα αλλά και το κίνημα. Για κείνη ακριβώς την περίοδο της ζωής του, μίλησε στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο», ο πρώην συμφοιτητής και φίλος Γιώργος Χλωρός.

«Ο Κώστας στην γραμμή του αγώνα μετά την δολοφονία του Τεμπονέρα»

«Δεν είχαμε μια συμπλοκή απλά οπαδών, δεν ήταν στενά οπαδικό ζήτημα, ήθελα λίγο να αναδείξουμε την μορφή του Κώστα, τουλάχιστον έτσι όπως τον γνωρίσαμε εμείς οι παλιοί συμφοιτητές του στο ΤΕΙ της Πάτρας από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90, είχα την τιμή να σπουδάζω μαζί του στο τμήμα τουριστικών επιχειρήσεων και γνώρισα τον Κώστα σαν ένα παιδί όχι ενταγμένο σε κάποια πολιτική συλλογικότητα, αλλά ενταγμένο στο κοινωνικό κίνημα. Ηταν μπροστάρης σε κάθε συνδικαλιστικό αγώνα που κάναμε στη σχολή σε μια εποχή που συνδέεται με τις καταλήψεις ενάντια στο νομοσχέδιο Κοντογιαννόπουλου, την υπόθεση της δολοφονίας του Τεμπονέρα. 

Με τον Κώστα και άλλους συναδέλφους βρεθήκαμε σε εκείνον τον αγώνα. Ετυχε μάλιστα εκείνο το βράδυ με την δολοφονία του Τεμπονέρα, ο Κώστας να βρίσκεται μαζί με άλλους συναδέλφους την στιγμή που δέχτηκαν την επίθεση από την φασιστική συμμορία. Και μάλιστα αυτό που είναι ελάχιστα γνωστό, ο Κώστας ήταν από τους ανθρώπους που είχαν δεχτεί και χτυπήματα από τους συγκεκριμένους. Το ίδιο βράδυ της κατάληψης μετά τον θυμάμαι να είναι μεν χτυπημένος, να πονάει αλλά να μην θέλει να φύγει, να μην θέλει να εγκαταλείψει τους συναδέλφους του. Ο Κώστας ήταν στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα…», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Χλωρός.

«Επίθεση από χρυσαυγίτες»
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο περιστατικό της επίθεσης από τους χρυσαυγίτες στον Πειραιά. «Ως ενεργός πολίτης πια στον Πειραιά, είχε βρεθεί στην αντιφασιστική πορεία που χε γίνει τον Ιανουάριο του 1996 όταν η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής άνοιγε γραφεία στο κέντρο του Πειραιά. Αν ανατρέξετε στα ιστορικά αρχεία θα δείτε ότι είναι αυτός και ο αδελφός του οι δύο αντιφασίστες που κυνηγήθηκαν από τους χρυσαυγίτες στο τέλος της πορείας, οι χρυσαυγίτες είχαν βγει σαν συμμορίες και εντόπιζαν απομονωμένους διαδηλωτές που έφευγαν και τους είχαν χτυπήσει και τους δύο».

Για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο να είχε στοχοποιηθεί: «Δεν θα το απέκλεια γιατί μου κάνει εντύπωση αυτό που διαβάζω ότι δέχτηκε αυτός το πιο μεγάλο κύμα της επίθεσης, δεν θα το απέκλεια και θα ‘πρεπε ίσως να ψαχτεί περισσότερο».

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

''Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΛΕΙΨΙΑ ''


Χθες οι οπαδοί της Union Berlin πραγματοποίησα διαμαρτυρία εντός του γηπέδου για την εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου και τι καλύτερο αφού αντιμετώπιζα την ομάδα Red Bull Λειψίας,όπου η ομώνυμη εταιρεία εξαγόρασε τα δικαιώματα της ομάδας της Λειψίας και άλλαξε το όνομα και το σήμα.Με τους ''οπαδούς'' της Λειψίας να αποδέχονται την κατάσταση αυτή,όμως η γερμανική οπαδική σκηνή δεν αποδέχτηκε κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα σε όποιο γήπεδο και να παίζει η Λειψία υπάρχουν παντού εναντίων τους!Στο χθεσινό αγώνα οι οπαδοί της Union Berlin γνωστοί για τις δυναμικές διαμαρτυρίες αλλά και πιστοί στο ιδεώδη του γνήσιου ποδοσφαίρου αποφασίσανε να γεμίζουν το πέταλο με μαύρες σακούλες και να κρεμάσουν ένα μεγάλο πανό γράφοντας ''Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΛΕΙΨΙΑ '' και για 15 λεπτά δεν φωνάζανε κανένα σύνθημα!Θέλοντας έτσι να φαίνεται σκηνικό νεκροταφείο και περνώντας έτσι το μήνυμα που έγραφε το πανό τους και πενθώντας για το ποδόσφαιρο που ''πουλήθηκε'' στην Λειψία...
Έπειτα αφού περάσανε τα 15 λεπτά άρχισαν τα συνθήματα και βγήκαν τα πανιά τους και το πέταλο πήρε τα χρώματα της ομάδας της Union που είναι ερυθρόλευκα!

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Στο 88 ΤΥΠ της Λήμνου η κατάσταση για τους φαντάρους είναι τραγική



Από ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Απίστευτα πράγματα φτάνουν κάθε μέρα στη Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων από κάθε μεριά της παραμεθορίου για την κατάσταση που επικρατεί στις μονάδες αλλά και το οικονομικό ξεζούμισμα των φαντάρων.
Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση όμως που συμπυκνώνει ακριβώς την αντίληψη του ΓΕΣ για το πώς πρέπει να ζουν οι φαντάροι και τι ρόλο έχουν στον στρατό , έρχεται από την Λήμνο όπου η κατάσταση που μας περιγράφουν οι συνάδελφοι εκεί, φαίνεται μετά από τις αλλεπάλληλες καταγγελίες να αποτελούν τον κανόνα για τους φαντάρους στο νησί και όχι την εξαίρεση.
Πιο συγκεκριμένα , στο 88 ΤΥΠ της Λήμνου η κατάσταση για τους φαντάρους είναι τραγική.

Ατελείωτες υπηρεσίες και πάνω από μήνα χωρίς έξοδο για τους λιγοστούς φαντάρους που υπηρετούν εκεί. Οι άδειες δίνονται με το σταγονόμετρο τόσο που μπορεί να περάσει και δίμηνο για να δοθεί άδεια σε όποιον φαντάρο την ζητάει.


Η κατάσταση παραμένει ίδια για πολύ καιρό παρά τις προσπάθειες του διοικητή αντισυνταγματάρχη Βασιλόπουλου να την συμμαζέψει. Φαίνεται ότι αυτή την κατάσταση την καθορίζει ο ταξίαρχος του νησιού Τζούμης. Βλέπεις το ΓΕΣ πρέπει να εξασφαλίσει τους χιλιάδες φαντάρους που χρειάζονται ως Υπηρέτες των αξιωματικών στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, καταγράφεται και περιστατικό άρνησης του να δοθεί σε φαντάρο κατάσταση επιβίβασης αναγκάζοντας τον συνάδελφο να πληρώσει για την μετακίνηση του παρά τα όσα έταζε προεκλογικά ο πρώην Υπουργός Άμυνας Αβραμόπουλος για απεριόριστες καταστάσεις επιβίβασης.

Ουσιαστικά ΓΕΣ και Υπουργείο Άμυνας παίζουν βρώμικα πολιτικά παιχνίδια στη πλάτη των φαντάρων αφού με το νέο νόμο για τον Στρατό δημοσιοποιούσαν την απόφαση τους να επαναφέρουν το προηγούμενο καθεστώς κάλυψης του κόστους μετακίνησης των στρατιωτών στις άδειες τους, με καταστάσεις επιβίβασης για όσους υπηρετούσαν στις μακρινές μονάδες της παραμεθορίου.
Απαιτούμε εδώ και τώρα το ΓΕΣ να διευκρινίσει το τι γίνεται με τα δωρεάν εισιτήρια για τους φαντάρους. Δεν γίνεται, να μας υποχρεώνει να υπηρετήσουμε τόσο μακριά, να βιώσουμε αυτή την τραγική κατάσταση, και να πληρώνουμε για να γυρίσουμε σπίτια μας.
Καλούμε τον διοικητή της μονάδας να κλείσει όλες τις υπηρεσίες που δεν είναι αναγκαίες.
Εδώ και τώρα να σταλεί κόσμος στην μονάδα ώστε να αλλάξει άρδην η κατάσταση εκεί .

Το ΓΕΣ να απαντήσει σχετικά με το θέμα των καταστάσεων επιβίβασης και να τις χορηγήσει άμεσα για όλους τους φαντάρους που υπηρετούν στην παραμεθόριο.

Οι φαντάροι να βγουν παραπονούμενοι, να συγκροτήσουν Επιτροπές και να μην αφήσουν κανένα δικαίωμα μας χωρίς να το διεκδικήσουν.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΜΑΣ.

ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ, ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ .

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Αριστερή Συσπείρωση - Μάχη ενάντια στους φασίστες. Αγώνας για την Ανατροπή του συστήματος που τους στηρίζει.




Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την πολιτική δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από το θρασύδειλο μακρύ χέρι του κράτους και του άθλιου αστικού πολιτικού συστήματος, τη ναζιστική συμμορία Χρυσή Αυγή. Το ξέσπασμα λαϊκής οργής που ακολούθησε τη δολοφονία, έκρυψε προσωρινά τους φασίστες και τη συμμορία τους από τις γειτονιές, ανάγκασε τη συγκυβέρνηση σε αναδίπλωση - έστω και πρόσκαιρα - το κράτος σε μια απρόθυμη αποκάλυψη της δράσης της Χρυσής Αυγής και τη συμπίεση της τελευταίας από το κεντρικό κράτος που σήμερα προσπαθεί να ανατάξει.

Δεν περιμέναμε όμως τους υπουργούς και τα κρατικά φερέφωνα της αστικής πολιτικής να μάθουμε για τα φασιστικά φαινόμενα. Γνωρίζουμε καλά ότι η ταξική επιθεση και πάλη, ιδιαίτερα στις μέρες μας, είναι σκληρή! Γνωρίζουμε καλά ότι ο φασισμός δεν είναι μια τρομοκρατική απειλή γενικά και αόριστα αλλά αποτέλεσμα ενός καλού και οργανωμένου σχεδίου επιβολής της πολιτικής του κεφαλαίου σε καιρούς κρίσης που προετοιμάζεται χρόνια. Η είσοδος της ΧΑ στην «επίσημη» πολιτική μόνο τυχαία δεν είναι, αφού οργανώθηκε και ενισχύθηκε από κέντρα εντός του κρατικού μηχανισμού, κάτι που επιβεβαιώνεται από πλήθος γεγονότων, όπως η συνεργασία Χρυσαυγιτών και ΜΑΤ σε μια σειρά διαδηλώσεων, η εκπαίδευση των ταγμάτων εφόδου της νεοναζιστικής συμμορίας από στελέχη του

ελληνικού στρατού, η είσοδός και ανάπτυξη τους στους κατασταλτικούς μηχανισμούς, η σύνδεσή τους με κυκλώματα μαφιόζικου χαρακτήρα, η χρηματοδότηση τους από γνωστούς Κεφαλαιοκράτες - γκάνγκστερ, η πολύχρονη σχέση του αρχηγού τους Μιχαλολιάκου με την Ε.Υ.Π., η συνεργασία τους με το γραμματέα της κυβέρνησης Μπαλτάκο, η αναδείξη μελών τους στο στρατό και τους απόστρατους, ειδικά στις Ειδικές Δυνάμεις, τη Σχολή Ευελπίδων και σε συγκεκριμένες οργανώσεις αποστράτων, η υποστήριξη της από θύλακές της στο δικαστικό σύστημα και στην Εκκλησία.

Τα παραπάνω γίνονται ακόμη πιο έκδηλα σήμερα, όπου αφού τους μάντρωσαν, άρχισαν πάλι να τους χαϊδεύουν. Με τον δήθεν «αντιρατσιστικό» νόμο τους, έβαλαν τις νομικές προϋποθέσεις για να πέσουν στα μαλακά οι φασίστες. Για αυτό πρέπει να διατρανωθεί η απαίτηση για παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων, άμεσων και ηθικών αυτουργών για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και για όλες τις δολοφονικές και εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής.

Όποτε το κεφάλαιο και οι πολιτικοί εκφραστές του συναντούσαν μπροστά τους το εμπόδιο του μαζικού λαϊκού κινήματοςδε δίσταζαν να αξιοποιήσουν τους φασίστες για τη τρομοκράτηση του αγωνιζόμενου λαού και την ήττα του, από τη φασιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας μέχρι την Ελλάδα. Η δολοφονία Φύσσα ήταν ο κρίκος στην αλυσίδα αυτής της πρακτικής που άναψε τη δίκαιη οργή του λαού. Όλη η μετεμφυλιακή ιστορία του ελληνικού αστικού κράτους είναι πλούσια από τέτοιες επιθέσεις από στελέχη «πρώτης γραμμής» του χώρου του φασισμού (Λαμπράκης, Τεμπονέρας κ.ά.). Οι συμμορίτικες τύπου επιθέσεις σε μεμονωμένους αγωνιστές ή σε συνδικαλιστικούς φορείς (Π.Α.ΜΕ.) και σε πλήθος πρωτοπόρων αγωνιστών της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και όχι μόνο είναι μια κοινή πρακτική που συνεχίζεται και σήμερα.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι φασίστες και οι οργανωτές τους είναι ότι το μαζικό λαικό εργατικό κίνημα δε τρομοκρατείται. Όσο λυσσαλέα και να είναι η επίθεση τους μας γεμίζουν μόνο αποφασιστικότητα και τόλμη ώστε να πετύχουμε την οριστική συντριβή τους.

Άμεσος στόχος για το λαϊκό κίνημα είναι το ξερίζωμα του φασισμού από τις γειτονιές τα σχολεία τους χώρους εργασίας αλλά και η συντριβή της κρατικής καταστολής και βίας και εκδίωξη των ναζιστικών στοιχείων από τους κόλπους των μηχανισμών καταστολής. Παλεύουμε:

• για την καταδίκη των δολοφώνων της Χρυσής Αυγής και των πηγών χρηματοδότησης και ενίσχυσής της. Για να τσακιστεί η οικονομική και ποικολότροπη ενίσχυση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής από το κράτος, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μιντιάρχες και να αποκαλυφθούν οι ειδικές διασυνδέσεις της με τα κόμματα του παραδοσιακού δικομματισμού.

• για τη διάλυση των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που αποτελούν άντρα φασιστικής δράσης και αντίληψης.

• για να συντριβούν ακροδεξιοί κρυπτοφασίστες στυλοβάτες της τρόικας και της εξαθλίωσης, που ενδημούν σε ομίλους και εφημερίδες που καλούσαν το «δημοκρατικό τόξο» σε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή.

• για δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα στην εργασία, την εκπαίδευση, την υγεία.

Ο Π. Φύσσας θα δικαιωθεί πλήρως όταν τσακιστούν τα δολοφονικά δίκτυα των νεοναζί και των υποστηρικτών τους.

Ωστόσο, για να ξεριζωθούν οι φασίστες από τις γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους εργασίας, τον κρατικό μηχανισμό, την αγροτιά, όπως έχει ξανακάνει ο ελληνικός λαός στο παρελθόν, δεν αρκούν οι «αριστερές» κυβερνήσεις και η «δημοκρατική επαγρύπνηση». Η αποφασιστική νίκη απέναντι στο φασισμό απαιτεί διαρκή πάλη εργαζομένων και νεολαίας και κυρίως ένα καλά οργανωμένο και ταξικά προσανατολισμένο εργατικό κίνημα.

Στην κατεύθυνση αυτή απαιτείται η στράτευση όλων των κοινωνικών δυνάμεων της Αριστεράς, στη συγκρότηση ενός πλατιού αγωνιστικού μαχητικού μετώπου απέναντι στο φασιστικό φαινόμενο και ειδικά για την ανατροπή της πολιτικής που το τροφοδοτεί και το αναπαράγει. Σε ένα μέτωπο για την κατάργηση των μνημονίων, της απόκρουσης της επίθεσης του κεφαλαίου στην εργασία και την αντεπίθεση για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών, την καταπολέμηση της ανεργίας και της φτώχιας του λαού, την ανατροπή της κυβέρνησης των μνημονίων και κάθε κυβέρνησης της ανεργίας της φτώχιας και του κεφαλαίου, την ήττα της τρόικας Κεφάλαιο - ΕΕ - ΔΝΤ.

Καλούμε εργαζόμενους άνεργους και νεολαία στο συλλαλητήριο στις 18/9 στο Κερατσίνι και στο Σύνταγμα στις 19/9. Όλοι στον αγώνα να προετοιμάσουμε τους όρους της πραγματικής τους συντριβής!
Αριστερή Συσπείρωση

Αθήνα, 16/09/14

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Αριστερή Συσπείρωση - Που πραγματικά στοχεύουν οι 180.000 διαγραφές των "αιωνίων"



Από Αριστερή Συσπείρωση 

Σε μια περίοδο όπου Τρόικα και Κυβέρνηση βρίσκονται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις για την κορύφωση της επίθεσης στους εργαζόμενους της χώρας, το Υπουργείο Παιδείας δεν έχασε καθόλου χρόνο και ήδη από τα μέσα Αυγούστου εξήγγειλε τις 180.000 διαγραφές των "λιμνάζοντων" φοιτητών όλων των ιδρυμάτων της χώρας. Το γεγονός ότι για μια ακόμα φορά (πέρσι διαθεσιμότητες, τρία χρόνια πριν νόμος διαμαντοπούλου) το Υπουργείο Παιδείας εξαπολύει επίθεση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση σε μια περίοδο εξεταστικών περιόδων δεν κρίνεται καθόλου τυχαίο, αλλά αντίθετα αποκαλύπτει τη μεθοδευμένη προσπάθεια του να εκμεταλλεύτει την εντατικοποιημένη καθημερινότητα και την παράλληλη αδράνεια των αγωνιζόμενων μπλοκ ώστε να εφαρμόσει όσο πιο αναίμακτα μπορεί πτυχές της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης. Έτσι και φέτος, μια χρονιά αμέσως μετά τις τρίμηνες κινητοποιήσεις και καταλήψεις των Φοιτητικών Συλλόγων, η κυβέρνηση έρχεται σε μια ευνοϊκά για αυτήν χρονική περίοδο να πάρει μια ιστορική ρεβάνς από το φοιτητικό κίνημα προσπαθώντας να επιβάλλει τελεσίδικα το μέτρο των διαγραφών.

Η διαγραφή των αιώνιων φοιτητών και η εισαγωγή περιοριστικών ανωτάτων ορίων φοίτησης αποτελούσε πάγια έκφραση του αστικού εκσυγχρονισμού για τον εκπαιδευτικό μηχανισμό με εξαιρετική σημασία καθώς επάγει άμεσες κοινωνικές πολιτικές και ιδεολογικές αντανακλάσεις στους εκπαιδευόμενους και διαμορφώνει ένα ευνοϊκό πολιτικό και ιδεολογικό συσχετισμό δύναμης για επόμενες αναδιαρθρωτικές τομές. Αναδιαρθρωτικές τομές οι οποίες αποτελούσαν αιτία πολέμου για το φοιτητικό σώμα μεταπολιτευτικά ακριβώς γιατί συγκλίνουν στη δημιουργία ενός νέου πανεπιστημίου όπου τόσο ο φοιτητής που φοιτεί σε αυτό όσο και ο απόφοιτος θα έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, σύμφωνα πάντα με τα πρότυπα που θέτει ο αστικός συνασπισμός εξουσίας και εξυπηρετούν τα συμφέροντα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής.

Χαρακτηριστικά τα οποία αναπαράγονται και επιβάλλονται στο σημερινό φοιτητή πριν ακόμα μπει στη σχολή του, καθώς το σύνολο του εκπαιδευτικού μηχανισμού ήδη από το σχολείο έρχεται να επιβάλλει στο σημερινό νεολαίο μια εντατικοποιημένη καθημερινότητα που δε θα χωράει οτιδήποτε άλλο πέρα από το διάβασμα. Μια καθημερινότητα πλήρους εντατικοποίησης που έρχεται να οξυνθεί μέσω των πολλαπλών εξεταστικών φίλτρων ανά χρονιά, των θεμάτων από πανελλαδική τράπεζα και των ευρύτερων προσανατολισμών που έφερε ο νόμος για το Νέο Λύκειο. Έτσι γίνεται ξεκαθαρο ότι το μοντέλο του ιδανικού πρωτοετή που θα έχει εμπεδώσει τα ιδεολογήματα του ατομισμού και του ανταγωνισμού, του καριερισμού, της πλήρους πειθάρχησης στην εντατικοποίηση των σπουδών του θα παρέχουν τους όρους της πλήρους εφαρμογής της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και της νομιμοποίησης του νέου αυταρχικού πανεπιστημίου.

Αδιαμφισβήτητα για μας, η κύρια όψη του μέτρου της διαγραφής έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας τομής στην ίδια την υπόσταση και ταυτότητα του φοιτητή αναφορικά με τις θέσεις που θα έρθει να στελεχώσει στον παραγωγικό ιστό, ως μελλοντικός εργαζόμενος. Θέσεις όπως αυτή του μελλοντικού εργαζομένου-ωφελούμενου στα 5μηνα του ΕΣΠΑ, στα Voucher των ελαστικών ωραρίων της ανασφάλιστης εργασίας που θα πρέπει να είναι ευέλικτος, πειθήνιος, υπάκουος αλλά και αποστειρωμένος από κάθε έννοια συλλογικής διεκδίκησης. Με άλλα λόγια η όξυνση της εντατικοποίησης, η εμπέδωση των ατομικών όρων διαπραγμάτευσης και των εξατομικευμένων ιδεολογικών πρακτικών, η πλήρης εξάρτηση με όρους υποταγής στο καθηγητικό σώμα, η αποστείρωση και απομάκρυνση από τις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες, το συλλογικό τρόπο έκφρασης και διεκδίκησης αποτελούν χαρακτηριστικά του μελλοντικού εργαζομένου που χρειάζεται το κεφάλαιο για να διασφαλίσει την κερδοφορία και την αναπαραγωγή του.

Ωστόσο οι επιπτώσεις των διαγραφών των "ανενεργών" φοιτητών στο σύνολο του φοιτητικού σώματος και του πανεπιστημίου δε σταματούν σε αυτό και δεν αφορούν μόνο την έγχαραξη στρεβλών χαρακτηριστικών στη φοιτητιώσα νεολαία ή την προετοιμασία της πλήρους εφαρμογής της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης. Μάλιστα βλέποντας το πώς το Υπουργείο, σε αγαστή συνεργασία με τις απερχόμενες και πολύ παραπάνω τις νέες πιο αντιδραστικές Πρυτανείες, χειρίζεται το όλο ζήτημα ενώ στις 31 Αυγούστου δεν έχει υλοποιήσει το μέτρο των διαγραφών (όπως εξήγγειλε), ξεδιπλώνεται ένα πολύ καλά μεθοδευμένο σχέδιο από πλευράς του. Ένα σχέδιο το οποίο ήδη έχει αρχίσει να αναπαράγεται εντός των ιδρυμάτων που λέει "ο καλός" Οργανισμός λειτουργίας των ιδρυμάτων θα δώσει τη λύση.

Έτσι, το γεγονός ότι οι διαγραφές πήραν παράταση στα ιδρύματα δε σημαίνει ότι το Υπουργείο υποχωρεί αλλά ίσα ίσα φαίνεται να προχωράει πιο επιθετικά και να επισπεύδει μέσω της άμεσης συγκρότησης των Οργανισμών την ομαλή παγίωση της λογικής ‘’νόμος και τάξη’’στα ιδρύματα, ως απόρροια της ιδεολογικής συνέναισης της νεολαίας σε αυτήν και όχι με όρους κατασταλτικής επιβολής αυτής. Μια λογική η οποία θα ανοίξει το δρόμο της εφαρμογής της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης πτυχή-πτυχή και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο αναίμακτα.

Για να γίνει το τελευταίο πιο ξεκάθαρο, το υπουργείο φαίνεται να παίζει δυο ρόλους αυτή τη στιγμή: από τη μια απειλεί με διαγραφή ενός τεράστιου κομματιού φοιτητών και από την άλλη διακυρήσσει πως οι υπό διαγραφή φοιτητές μπορούν να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στην προσπάθεια για την απόκτηση πτυχίου αφού οι Οργανισμοί λειτουργίας με την εφαρμογή τους θα ορίσουν ευνοϊκότερα κριτήρια διαγραφής και θα δώσουν επιπλέον παρατάσεις. Στην πραγματικότητα όμως οι Οργανισμοί που θα έρθουν να συγκροτηθούν στο άμεσο μέλλον, είναι το μέσο αυτό που επιζητά το υπουργείο με σκοπό να υλοποιήσει βήμα βήμα τις αναδιαρθρωτικές τομές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα θα είναι ένα καθοριστικό στάδιο, που από κοινού με την αυτορχικοποιήση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της εκάστοτε σχολής που θα έρθει αμέσως μετά, θα οδηγήσει στην πλήρη εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου (διασπάσεις πτυχίων, δίδακτρα, ατομικός φάκελος προσόντων, πιστωτικές μονάδες, διαγραφές) και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολών σε όλα τα ιδρύματα της χώρας. Όλα τα παραπάνω συγκλίνουν στη δημιουργία ενός νέου πανεπιστημίου που θα λειτουργεί σύμφωνα πάντα με τα πρότυπα που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρότυπα τα οποία το Υπουργείο συνεχώς επικαλείται μέσω μιας σειράς πορισμάτων διαδοχικών εξωτερικών αξιολογήσεων και προσπαθεί να επιβάλλει όλο και πιο επιθετικά μέσω της σύνδεσης της αξιολόγησης με τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων.

Επομένως το ζήτημα των 180.000 διαγραφών σήμερα δεν μπορεί να αναλύεται ούτε να αντιμετωπίζεται με απόλυτη αυτοτέλεια παραβλέποντας ότι οι υπό διαμόρφωση Οργανισμοί αλλά και τα πορίσματα των εξωτερικών αξιολογήσεων, καθώς και οι μελλούμενες αναδιαρθρωτικές κινήσεις συναρτώνται άμεσα με τις αντανακλάσεις που έχει αυτή η πτυχή της αναδιάρθρωσης στο φοιτητικό σώμα αλλά και εν γένει στα χαρακτηριστικά του εκπαιδευτικού μηχανισμού. Το μέτρο των διαγραφών έχει άμεση συνάρτηση με την ψήφιση των Οργανισμών στα Ιδρύματα το επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι ο όγκος των αιώνιων φοιτητών που δεν πρόκειται να διαγραφούν με βάση τη βελτιωτική τροπολογία του Λοβέρδου θα χρησιμοποιηθούν με τη μορφή του εκβιασμού ως βασικός μοχλός πίεσης για το προχώρημα της αναδιάρθρωσης παίζοντας ανάλογο ρόλο με αυτό που διαδραμάτισαν οι υπό ομηρεία διοικητικοί κατά τη ψήφιση των προσχεδίων των Οργανισμών. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το μέλλον του πανεπιστημίου οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πρέπει να παρουσιάσουν αναβαθμισμένα αντανακλαστικά και να στείλουν μήνυμα ότι οι φοιτητές δε θα πέσουν θήμα των εκβιασμών Πρυτάνεων-Υπουργείου ούτε θα μείνουν απλοί παρατηρητές όταν οι Οργανισμοί θα συγκροτούνται και οι συνάδελφοι τους θα διαγράφονται.

Αδιαμφισβήτητα για εμάς η μάχη ενάντια στις διαγραφές, παρά τις δυσκολίες της συγκυρίας, δεν αποτελεί μια μάχη που πρέπει να δοθεί για την τιμή των όπλων. Πόσο μάλλον άμα δουμε τι θα συμβόλιζε μια τέτοια συμβολική αντιμετώπιση από πλευράς του φοιτητικού κινήματος και πολύ παραπάνω τι θα σήμαινε για την εφαρμογή του συνόλου της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Η χάραξη ενός μάχιμου πολιτικού σχεδιασμού πανελλαδικού χαρακτήρα που θα συσπειρώσει το σύνολο των φοιτητών και θα τους βγάλει ξανά στο δρόμο κρίνεται αναγκαία αυτήν την περίοδο.

Σε πρώτο επίπεδο, επιτακτική κρίνεται η ανάγκη για άνοιγμα του ζητήματος στο εσωτερικό των Συλλόγων με καθημερινή παρέμβαση, ανακοινώσεις, μοιράσματα και μαζικές γενικές συνελεύσεις. Παράλληλα απαραίτητη είναι η παρεμπόδιση οποιασδήποτε αποστολής περαιτέρω στοιχείων για τους υπό διαγραφή φοιτητές, με παραστάσεις διαμαρτυρίας στους κοσμήτορες των σχολών και τμημάτων της χώρας, οι κρούσεις στη γραμμάτεια και η απαίτηση από την πρώτη στιγμή από τις Πρυτανείες να πάρουν πολιτικές αποφάσεις αντίθετες στη διαγραφή φοιτητών και τη συγκρότηση Οργανισμών. Οι καταλήψεις των διοικητικών δομών (γραμματείες, κοσμητείες, πρυτανείες) με αποφάσεις των Φοιτητικών Συλλόγων, στο ενδεχόμενο όπου θα επιχειρηθούν να αποσταλλούν στοιχεία είτε να συγκροτηθούν Οργανισμοί αποτελούν το επόμενο στάδιο. Επίσης η επιθετική στάση των Φοιτητικών Συλλόγων απέναντι στους νέους αντιδραστικούς πρυτάνεις και τα αυταρχικότερα διοικητικά όργανα είναι ζωτικής σημασίας αυτήν την περίοδο με σκοπό να απονομιμοποιηθούν στο σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας οι υπερεξουσίες των πρυτάνεων, με παράλληλη μάλιστα στοχοποίηση τους. Τέλος η υποδοχή των φετινών πρωτοετών με μαζική και αναβαθμισμένη παρέμβαση που να στοχεύει στην ανατροπή των στρεβλών χαρακτηριστικών τους τα οποία ήδη έχουν διαμορφωθεί από το σχολείο αποτελεί μια άλλη προτεραιότητα των σχημάτων. Όλα τα παραπάνω θα δημιουργήσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για όξυνση των κινητοποιήσεων και για τη δυναμική επανεφάνιση του φοιτητικού κινήματος και πάλι στο προσκήνιο που με συγκρουσιακά χαρακτηριστικά θα βγει στο δρόμο και θα αγωνιστεί για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο και ένα καλύτερο αύριο.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΔΕ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ

Τομέας Νεολαίας 
Αριστερή Συσπείρωση

40 Χρονιά ΠΑΣΟΚ (Ιστορικές Στιγμές) VIDEO - Γ. Κουρής: Μόνο τσιμπούκια έκανε στον Ανδρέα η Μιμή

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ - ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Κάλεσμα για κοινή πορεία των κοινωνικών κινημάτων στη ΔΕΘ (Σαβ. 6/9/2014)


Κάλεσμα για κοινή πορεία των κοινωνικών κινημάτων στη ΔΕΘ (Σαβ. 6/9/2014)

Όλοι εμείς που, εδώ και χρόνια, αγωνιζόμαστε ενάντια στις καταστροφικές εξορύξεις στη Χαλκιδική, διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία, καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, νέο, αγωνιζόμενο πολίτη να διεκδικήσουμε μαζί ένα καλύτερο αύριο και δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης, συντροφικότητας και αγώνα.

Στα χρόνια των μνημονίων, της λιτότητας, του ξεπουλήματος, της καταστολής, της άθλιας προπαγάνδας, των εκπτώσεων στη δημοκρατία και της συντεταγμένης επίθεσης σε ανθρώπινα, πολιτικά, εργασιακά και ατομικά δικαιώματα, την απάντηση θα δώσουν τα κοινωνικά κινήματα και οι δομές αλληλεγγύης.

Πιστεύουμε ότι με την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και τους κοινούς αγώνες μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς ηγέτες, καθοδηγητές και σωτήρες. Όλοι μαζί μπορούμε να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας, το περιβάλλον, την υγεία, την παιδεία, την πλουραλιστική ενημέρωση, την εργασία.

Σας καλούμε, σε μια μαζική, ανεξάρτητη και αυτόνομη κινητοποίηση στη

Θεσσαλονίκη το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 5:00 μ.μ. στην Αγία Σοφία,

όπου τα κοινωνικά κινήματα θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας σ’ ένα κοινό μέτωπο ενάντια στην εξαθλίωση, το ξεπούλημα, την καταστροφή και την απαξίωσή μας

Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης

ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Διαμαρτυρία φοιτητών κατά Φορτσάκη (Video)



Με πανό και συνθήματα «υποδέχτηκαν» οι φοιτητές του ΕΚΠΑ τον νέο πρύτανη, Θεόδωρο Φορτσάκη, κατά τη διάρκεια του αγιασμού.Οι περίπου 100 φοιτητές μπήκαν στην αίθουσα όπου διεξαγόταν η τελετή και διαμαρτυρήθηκαν αναφορικά με το θέμα των διαγραφών, το άσυλο και τις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων.


Να πολεμήσουμε τον ρατσισμό και τον φασισμό της ακροδεξιάς κυβέρνησης και των Χρυσαυγιτών

ΚΣΠ


Η διακυβέρνηση της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες οδήγησε ρατσιστικές και φασιστικές οργανώσεις να βρούν χώρο και να δράσουν. Το κεφάλαιο και η ελληνική κυβέρνηση δημιουργούν σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ, τροφοδοτούν κι ενισχύουν φαινόμενα ρατσιστικής βίας και ξενοφοβίας, με στόχο να κατακερματίσουν και διαλύσουν την εργατική τάξη. Ενισχύουν τον αυταρχισμό του κράτους για να ελέγξουν και καθυποτάξουν τους εργαζομένους. 

Ο κυρίαρχος εκφραστής του φασισμού στην Ελλάδα βέβαια είναι η Χρυσή Αυγή. Είναι όμως αυθεντικό παιδί του αυταρχισμού της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και γενικότερα παιδί της μνημονιακής πολιτικής της βαρβαρότητας, της κουλτούρα του υπόκοσμου, της διαπλοκής, της βίας, του μίσους σε βάρος του διαφορετικού και του αδύναμου. Οι χρυσαυγίτες αποδείχτηκαν δολοφόνοι μεταναστών, αλλά και του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Μπορεί ο Σαμαράς να «έβαλε» στη φυλακή κάποιους από αυτούς, όχι όμως γιατί είναι αντιφασίστας αλλά γιατί η Χρυσή Αυγή ξέφυγε από τα χέρια του κράτους. Οι φασίστες ανα το παρελθόν αλλά και σήμερα στηρίζονται από εφοπλιστές και από το κεφάλαιο και δεν είναι καθόλου αντισυστημικοί. Αντίθετα, όπως έδειξε η υπόθεση Μπαλτάκου, οι Χρυσαυγίτες επικοινωνούσαν απευθείας με το γραφείο του πρωθυπουργού Σαμαρά.
Ενώ μια νέα περίοδος “αγιοποίησης” του φασισμού μέσω των ΜΜΕ λαμβάνει χώρα, η κυβέρνηση φέρνει ένα "νέο αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο. Στην πράξη ωστόσο αυτό δεν προσφέρει τίποτε. Συγκαλύπτει ρατσιστικές επιθέσεις και οπλίζει νόμιμα το χέρι των κρατικών – αλλά και παρακρατικών - εργοδοτικών - κατασταλτικών μηχανισμών, προβλέποντας από απλές επιπλήξεις έως και πολύ μικρές ποινές φυλάκισης ενώ απαλλάσσει από κάθε ευθύνη τους δημόσιους λειτουργούς όπως είναι οι αστυνομικοί, οι πολιτικοί, οι δικαστές και οι ιερείς. Παράλληλα, δεν μεριμνεί για τα θύματα καθώς το μόνο που τους εξασφαλίζει είναι η απαλλαγή τους από το παράβολο σε μια ενδεχόμενη δίκη! Την ίδια στιγμή μεταθέτει τη συζήτηση σε άλλα ζητήματα, όπως οι γενοκτονίες των Ποντίων κ.α., ποινικοποιώντας ουσιαστικά τον δημοκρατικό, επιστημονικό και ιστοριογραφικό διάλογο πάνω σε ανοιχτά ακόμα στην ιστορία θέματα. Ακόμα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έχει φέρει στην επιφάνεια όλον αυτόν τον εσμό της αντίδρασης εντός και εκτός κυβέρνησης δίνοντας ρόλο και λόγο σε εκκλησιαστικούς παράγοντες, αλλά και αποκαλύπτοντας τις πραγματικές απόψεις των κυβερνητικών παραγόντων, όπως π.χ. του Νικολόπουλου.
Τα περιστατικά ρατσιστικής βίας των τελευταίων ετών εντείνονται τον τελευταίο καιρό. Οι πρόσφατες επιθέσεις εναντίον ομοφυλόφιλων από ακροδεξιούς στο Παγκράτι, από αστυνομικούς στην Αθήνα απλά προστίθενται στην συνεχή φασιστική βία που αναπτύσσεται σε όλη την χώρα. Οι δολοφονικές επιθέσεις στους εργάτες της Μανωλάδας και η αθώωση των μπράβων του φρουτοέμπορα Βαγγελάτου, η δολοφονία οικονομικών προσφύγων και παιδιών στο Φαρμακονήσι, η μετατροπή του Αιγαίου σε θάλασσα νεκρών, οι επιχειρήσεις σκούπα και οι άγριοι ξυλοδαρμοί μεταναστών στην Ομόνοια, το Μεταξουργείο και αλλού, η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, η στοχοποίηση, οι δολοφονίες και οι επιθέσεις ενάντια σε αγωνιστές και συλλογικότητες του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος, τα κηρύγματα μίσους στα σχολεία, τα συσσίτια της ντροπής που καλλιεργούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο πρακτικών του κεφαλαίου και της κυβέρνησης με τη βοήθεια και την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο φασισμός έρχεται για να τρομοκρατήσει, έρχεται για να εξαθλιώσει, έρχεται για να σκοτώσει.... Εμείς αυτό που λέμε είναι πως στις γειτονιές μας δεν χωράει ο σκοταδισμός και η σαπίλα του υπόκοσμου. Στου Ζωγράφου, τα Ιλίσσια ,το Γουδί δεν χωράνε μπράβοι και τραμπούκοι και πως μόνο αν κατανοήσουμε όλοι ποιοί είναι θα τους αντιμετωπίσουμε χωρίς φόβο αποτελεσματικά. Σε κανένα δημοτικό συμβούλιο δε θα επιτρέψουμε να αναπτυχθεί το φασιστικό δηλητήριο, δε αφήσουμε κανέναν φασίστα δημοτικό σύμβουλο να κηρύσσει το φασιστικό μίσος.
Καλούμε όλες τους πολίτες, όλες τις αριστερές δυνάμεις δυνάμεων ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ που προάγουν και στηρίζουν το φασισμό και το βαθύ κράτος .

Παλεύουμε για:
• Πλήρη ένταξη και νομιμοποίηση των μεταναστών με πλήρη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα
• Χορήγηση άσυλου σε πρόσφυγες θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αυταρχικών καθεστώτων με γρήγορες διαδικασίες
• Ίδια εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα για την εργατική τάξη χωρίς διαιρέσεις
• Άμεσο κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών
• Ανάδειξη του ρατσιστικού και εκτελεστικού ρόλου που υπηρετεί το ελληνικό κράτος σε πλήρη ταύτιση με τη Χ.Α., στα πλαίσια του ΦΡΟΝΤΕΞ και της συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ II και ΣΕΝΓΚΕΝ
• Ανθρώπινη και ισότιμη μεταχείριση όσων από αυτούς διαμένουν στη χώρα μας
• Κατάργηση του ΔΟΥΒΛΙΝΟ II και ελεύθερη μετακίνηση μεταναστών εντός της Ε.Ε.
• Απόδοση ευθυνών και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για φαινόμενα ρατσιστικής βίας και δολοφονικών επιθέσεων

Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες! Καμία ανοχή στην κρατική καταστολή! Έξω τώρα από την Ε.Ε. που εξυπηρετεί τα οφέλη του κεφαλαίου εις βάρος όλων των κοινωνικά αδύναμων.

ΚΙΝΗΜΑ στην ΠΟΛΗ
Αριστερή ενωτική δημοτική κίνηση στις γειτονιές του Ζωγράφου
http://kinimastinpoli.blogspot.gr/

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ 6/9/2014