Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Πιάστηκαν στα χέρια βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Σγουρό (Βίντεο)



Από : newpost.gr 

Μετά από σοβαρό επεισόδιο μεταξύ περιφερειακών συμβούλων, έντονη αμφισβήτηση από παρευρισκομένους πολίτες, αλλά και ήδη μια αναβολή της ψηφοφορίας, ψηφίσθηκε τελικά χθες το βράδυ από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον Λαιμό Βουλιαγμένης.

Tα πρωτοφανή επεισόδια προκλήθηκαν όταν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Δημήτρης Τσουκαλάς επιτέθηκαν φραστικά εναντίον του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, του στενού του συνεργάτη και πρώην αναπληρωτή Νομάρχη Χάρη Πασβαντίδη και του διευθυντή του γραφείου του Περιφερειάρχη κ. Γεωργίου.

Η ένταση οξύνθηκε μεταξύ των Περιφερειακών Συμβούλων και μεταξύ των πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί.

Ρομέν Αργυρούδης - "Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα της Χούντας!"

Από : olympiacos24.gr

Για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, η απόδειξη επιβεβαιώνεται γι' αυτό που ξέρουμε όλοι! Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα των συνταγματαρχών, όπως δήλωσε ο Ρομέν Αργυρούδης σε συνέντευξη του!
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «ερυθρολεύκων», μίλησε στην Sportday και εξήγησε τους λόγους της αποχώρησης του από την Ελλάδα, τονίζοντας ότι η χούντα, η οποία ήταν η ομάδα του Παναθηναϊκού, τον ανάγκασε να φύγει από τη χώρα μας!
Παράλληλα, χαρακτήρισε τον Θρύλο "γιγαντιαίος σύλλογος, τεράστιο μέγεθος στην Ευρώπη"!


Αναλυτικά οι δηλώσεις του:


Για τους λόγους που έφυγε από την Ελλάδα:

«Έφυγα για πολιτικούς λόγους. Ο Νίκος Γουλανδρής, όταν τελείωνε το συμβόλαιό μου, μου είχε προτείνει να υπογράψω για πάντα. Για να μείνω στην Ελλάδα, όμως, έπρεπε να δηλώσω, να δώσω μία συνέντευξη και να πω ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας είναι καλή. Είμαι ελεύθερος άνθρωπος και δημοκράτης και δεν θα το έκανα ποτέ. Αν δεν έλεγα αυτό το πράγμα, τότε δεν θα έμενα στην Ελλάδα. Δεν το ήθελα όμως αυτό. Ήξερα ότι με παρακολουθούσαν ασφαλίτες στην Αθήνα. Δεν είχα τηλέφωνο, αλλά παρακολουθούσαν το ταχυδρομείο μου. Άνοιγαν τα γράμματά μου. Δύο χρόνια πέρασα στον Ολυμπιακό, αλλά ήταν σαν να πέρασα 20. Έχω συναισθηματικό δέσιμο με τον κόσμο, τα χρώματα, την αύρα που βγάζει ο σύλλογος. Δεν ήθελα να φύγω, ούτε εγώ, ούτε η γυναίκα μου. Οι συμπαίκτες μου δεν ήξεραν τι γινόταν στην Ελλάδα γιατί υπήρχε προπαγάνδα. Δεν έγραφαν τίποτα οι εφημερίδες για τη χούντα. Έλεγα στους συμπαίκτες μου, στον φίλο μου τον Γιάννη Γκαϊτατζή, ότι θα του φέρω εφημερίδες από τη Γαλλία για να δει τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα του. Στη Γαλλία έγραφαν για τη δικτατορία. Με σημάδεψε στη ζωή μου που δεν έμεινα στην Ελλάδα. Δεν ήθελα να φύγω ποτέ από τον Ολυμπιακό. Μάλιστα είχα αρχίσει τη διαδικασία για να παίξω και στην Εθνική Ελλάδας, αλλά δεν τα κατάφερα γιατί υποχρεώθηκα να φύγω. Και στη συνέχεια έπαιξα τρία ματς με την εθνική Γαλλίας. Όταν έφτασα στο αεροδρόμιο, μου έδεσαν την τσάντα με ένα κορδόνι, με πήγαν στην Ασφάλεια και μου είπαν ότι έπρεπε να μείνω στο ξενοδοχείο και να μη βγω καθόλου από αυτό μέχρι να φύγει η ομάδα για τη Γαλλία».

Για το γκολ που θυμάται περισσότερο:

«Το Δεκέμβρη του '72, το 1-0 μέσα στη Λεωφόρο. Δεν είναι δυνατόν να ξεχάσω αυτό το γκολ. Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα των συνταγματαρχών και τους κέρδισα μόνος μου! Αυτό λέω συνέχεια. Ήταν μία μεγάλη νίκη για μένα. Με κυνηγούσε η χούντα».

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ SOCIAL MEDIA ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΚΕ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ


Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα στην οποία μπορούμε να βοηθήσουμε!

Σκοπός της έρευνας είναι η διερεύνηση της επίδρασης των νέων μέσων ηλεκτρονικής κοινωνικής δικτύωσης στην παρακίνηση του κοινού να ενισχύσει και να συμμετάσχει στις πρωτοβουλίες δράσεων ΕΚΕ των μεγαλύτερων ελληνικών τηλεοπτικών δικτύων.
Το ερωτηματολόγιο που καλείστε να συμπληρώσετε είναι ανώνυμο και τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για ερευνητικούς σκοπούς.
Τέλος, δεν υπάρχουν σωστές ή λανθασμένες απαντήσεις και αυτό που χρειάζεται είναι η ειλικρινής έκφραση της προσωπικής σας άποψης.

«Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι η οικειοθελής δέσμευση των επιχειρήσεων για ένταξη στις επιχειρηματικές τους πρακτικές, κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων, που είναι πέρα από όσα επιβάλλονται από τη νομοθεσία και έχουν σχέση με όλους όσοι άμεσα ή έμμεσα επηρεάζονται από τις δραστηριότητές τους». Με λίγα λόγια, EKE είναι οι οικειοθελείς ενέργειες των επιχειρήσεων με στόχο την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων.  

Περισσότερα στο link ΕΔΩ 

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

συσπείρωση αριστερών μηχανικών - Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών




Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών

Οι εκλογές του ΤΕΕ της 24ης Νοεμβρίου βρήκαν τους μηχανικούς που ζουν από τη δουλειά τους, αλλά και τους χιλιάδες άνεργους συναδέλφους, εν μέσω μιας πρωτοφανούς κρίσης που διαλύει εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα. Ο χρόνος που μεσολαβεί από το 2010 έως σήμερα δεν είναι απλά τρία χρόνια, αλλά πολλά χρόνια πίσω για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Εκτιμάμε ότι η σύγχρονη βαρβαρότητα που βιώνουν οι συνάδελφοι, με τις δυσβάσταχτες εισφορές, τις απολύσεις την απειλή κατασχέσεων, τη ληστρική φορολογία και την πλήρη απαξίωση του επαγγέλματος δεν εκφράστηκε στην κάλπη.
Η διαχρονικά ενεργή συναίνεση του ΤΕΕ στις πολιτικές των Μνημονίων έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απαξίωση του από τους συναδέλφους. «Όπου η κυβέρνηση, από πίσω και το ΤΕΕ, κρατώντας βέβαια τα προσχήματα και ας είναι καλά οι λέξεις αειφορία, βιωσιμότητα, επιστημονική τεκμηρίωση, και ας είναι καλά τα συνέδρια, τα ταξίδια και οι δημόσιες σχέσεις που δίνουν νόημα στις λέξεις.» γράφαμε στο προεκλογικό μας κάλεσμα. Απαξίωση που εκφράστηκε κυρίως μέσα από την τεράστια αποχή (ειδικά στην Αττική).
Η περιορισμένη πτώση των ποσοστών των δύο παρατάξεων της συγκυβέρνησης (με σημαντική υποχώρηση σε ψήφους), αλλά και η απελπισία, η ιδιώτευση, η παραίτηση, η τάση για φυγή που υπάρχει σε μεγάλη μερίδα συναδέλφων (ειδικά νεότερων) μας θλίβει και μας προβληματίζει για το τι πρέπει να γίνει για να επιστρέψει η ελπίδα.
Η μικρή αύξηση των ποσοστών των αριστερών ψηφοδελτίων δύσκολα αλλάζει τη γενική εικόνα. Ο κατακερματισμός, ο κομματισμός, η αδυναμία έμπνευσης και κινητοποίησης, ο περιορισμός στο μικρόκοσμο μας κυριάρχησαν και πάλι.
Η σημαντική ενίσχυση της συσπείρωσης (τόσο σε ψήφους, όσο και σε ποσοστά) αποτελεί μια μικρή ελπίδα, ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς. Με εμπιστοσύνη στον κόσμο της εργασίας, με αγωνιστικότητα, διεκδικήσεις, ενεργή συμμετοχή αλλά και ενωτικό πνεύμα.
Ευχαριστούμε θερμά, όσους μας στήριξαν με κάθε τρόπο και καλούμε όλους τους συναδέλφους στις κινητοποιήσεις τις επόμενης περιόδου, με πρώτο σταθμό το ΕΤΑΑ την Πέμπτη 5/12/2013 στις 3μμ, με στόχο να εμποδίσουμε να φύγει οποιοδήποτε στοιχείο οφειλής συναδέλφου προς το ΚΕΑΟ για δήμευση - κατάσχεση.


26/11/2013
συσπείρωση αριστερών μηχανικών

Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6μμ.

Σε κινητοποίηση καλεί η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή και στην ανακοίνωση που επισυνάπτουμε, εξηγεί τους λόγους:
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ
Σεβαστοπούλου 30, Αθήνα 11524, τηλ. 6944914529, 6972408401

ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ ΣΤΟΧΟΣ
ΜΙΑΣ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ



Επειδή αποτελεί έναν από τους τελευταίους μεγάλους ελεύθερους δημόσιους αδόμητους χώρους εκτάσεως 4000 στρεμμάτων, από τα οποία περίπου τα 1400 στρέμματα αποτελούν τον πυρήνα, είναι υπερτοπικής σημασίας και ζωτικός χώρος για την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, όπως χαρακτηρίζεται και στην υπ’ αρ. 1970/2012 απόφαση της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε.
Σε καιρούς κρίσης, καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και μνημονίων αποτελεί μεγάλο δέλεαρ για τις ορέξεις των επιχειρηματιών, που επιδιώκουν να βάλουν πόδι μόνιμα και να διαιωνίσουν τον κατακερματισμό και την εμπορευματοποίηση του Πάρκου. Τρανό παράδειγμα το Μπάντμιντον, η λειτουργία του οποίου έχει κατοχυρωθεί ανεμπόδιστα με το Π.Δ 187/2011 μέχρι το 2024!!
Τι κι αν έχουν κηρυχθεί άκυρες, με την παραπάνω απόφαση του Σ.τ.Ε., οι δύο οικοδομικές άδειες που ενέκριναν την επέκταση και την παραπέρα τσιμεντοποίηση του χώρου, ώστε να γίνει από προσωρινό και λυόμενο, μόνιμο. Προέχει η απρόσκοπτη είσπραξη εσόδων, η περίφημη «εξυπηρέτηση του δημοσιονομικού προβλήματος».

Success Story, Ελλάδα 2013.

Κλειστά τα σχολεία στη Νάουσα εξαιτίας οτι τα χρήματα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και των λειτουργικών δαπανών στις 54 σχολικές μονάδες του Δήμου, όπου φοιτούν πέντε χιλιάδες μαθητές. Κλειστά θα είναι και τα σχολεία και στο Ν. Φλώρινας εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών (αν και δεν υπάρχει ακόμη χιόνι στην περιοχή, πιθανότατα για τον ίδιο λόγο με τη Νάουσα).

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

“στη μνήμη των ιερών εκείνων ημερών”

Ο Γοργοπόταμος στην Αλαμάνα στέλνει περήφανο χαιρετισμό!

25 Νοέμβρη 1942 σημερα 71 χρόνια μετά τιμάμε και συνεχίζουμε τους αγώνες!!!

25 Νοέμβρη 1942 η ημερομηνία της κορυφαίας αντιστασιακής πράξης κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής , της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου. Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου ήταν μία από τις μεγαλύτερες πράξεις δολιοφθοράς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Προκάλεσε τον θαυμασμό όλης της κατεχόμενης Ευρώπης και έδωσε κουράγιο στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη του ΕΛΑΣ ενάντια στις δυνάμεις του Φασισμού. Ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη του αγωνιζόμενου λαού ενάντια στο Ναζισμό σε όλη την Ευρώπη. Τιμώντας τον Πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ τους αγώνες του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ παραθέτουμε ένα τμήμα από το βιβλίο του Θανάση Χατζή (Θανάσης Χατζής - Η νικηφόρα επανάσταση που χάθηκε, σελ 307-308) :


Την νύχτα της 25ης προς 26η του Νοέμβρη 1942 πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση και κατάληξε στην ανατίναξη της μεγάλης σιδηροδρομικής γέφυρας του Γοργοποτάμου. Είναι εξακριβωμένο τώρα από τα δημοσιεύματα αγωνιστών που πήραν μέρος σε αυτή: ο ΕΛΑΣ είναι δυόμιση φορές περισσότερους αντάρτες από τον ΕΔΕΣ. Συγκεκριμένα πήραν μέρος 150 αντάρτες του ΕΛΑΣ 60 του Ζέρβα και 12 άγγλοι σαμποτέρ. Η σύγκρουση με την Ιταλική φρουρά ήταν πολύ σκληρή και χρειάστηκε πείσμα και επιμονή για να εξουδετερωθεί η άμυνα και να δοθεί καιρός στους τεχνικούς να τοποθετήσουν τις εκρηκτικές ύλες και να ανατινάξουν την γέφυρα. Χωρίς την συμμετοχή των ανταρτών ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί το πρώτο μεγάλο σαμποτάζ στην κατεχόμενη Ευρώπη που αποδεδειγμένα έπαιξε μεγάλο ρόλο στην καταστροφή της γερμανικής στρατιάς του στρατάρχη Ρόμελ και βοήθησε στην συμμαχική νίκη στην Αφρική.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Μαθήματα Ιστορίας Ολυμπιακού - Αφιέρωμα στον Νίκο Γόδα: «Εκτελέστε με, με την φανέλα του Ολυμπιακού» -






Της Αλέκας Ζουμή 

«Να μου ρίξετε και να με δολοφονήσετε με την φανέλα του Ολυμπιακού και να μη μου δέσετε τα μάτια, για να βλέπω τα χρώματα της ομάδας μου πριν από την χαριστική βολή»… 

 Λένε πως εάν ζούσε, εάν έπαιζε σε άλλη εποχή, θα γινόταν ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής... Ο Νίκος Γόδας δεν έζησε όμως μετά τα 27 του χρόνια... Εκτελέστηκε στις 19 Νοεμβρίου του 1948 στις φυλακές της Κέρκυρας. Αγωνιστής του ΕΛΑΣ, μέλος του 5ου επίλεκτου λόχου, δεν φοβήθηκε τους αγώνες, δεν έλειψε από τους αγώνες... Και πέθανε σαν γνήσιος αγωνιστής, των βουνών και των γηπέδων... Δεν συμβιβάστηκε, δεν υπέγραψε δήλωση μετάνοιας... Εκτελέστηκε φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού... Με το κεφάλι ψηλά και τα μάτια ανοιχτά, για να κοιτάζει τους μακελάριδες, για να βλέπει τα χρώματα της ομάδας του... Στο αφιέρωμα του 105.5 στο Κόκκινο, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Σάββας Παπάζογλου μιλάει για τον αγωνιστή και ποδοσφαιριστή Νίκο Γόδα, για την προσωπικότητα και τους αγώνες του αλλά και το πως συνδέονται με το παρόν.





ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ 2013 - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Απεργοί ΕΚΠΑ: "Για ποια ομαλότητα και κανονικότητα μιλάνε λοιπόν;"

Ενδεικτική για τα σχέδια της κυβέρνησης και του υπουργείου για τα πανεπιστήμια είναι η εικόνα που θα παρουσιαστεί στις σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών με την έναρξη των μαθημάτων. Υπολογίζοντας μόνο τις απολύσεις των εργαζομένων λόγω κατάργησης του κλάδου τους κι εκείνους που θα τεθούν σε αργία λόγω μη απογραφής (χωρίς δηλαδή να υπολογίζονται οι 498 εργαζόμενοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κατόπιν μοριοδότησης) πολλές γραμματείες τμημάτων θα μείνουν με μηδενικό προσωπικό, τα κτίρια θα μείνουν χωρίς φύλακες, ενώ κι άλλες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου θα υπολειτουργούν.

Αυτή την "ομαλότητα" και "κανονικότητα" επικαλείται η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, μέσα κι έξω απ' τα Πανεπιστήμια, όταν ζητούν το "άνοιγμα" των σχολών!

Το ακόλουθο δελτίο τύπου της απεργιακής επιτροπής του ΕΚΠΑ είναι διαφωτιστικό για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί.

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Συνεχίζουν δυναμικά την απεργία τους οι διοικητικοί σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

Συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ με τις αποφάσεις των σημερινών γενικών συνελεύσεών τους για δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες έως και την Παρασκευή 22/11. Οι απεργοί στα πανεπιστήμια δεν σάστισαν υπό τις απειλές του υπουργού για επέμβαση των ΜΑΤ στα κλειστά κτήρια και συνεχίζουν την περιφρούρηση του απεργιακού τους αγώνα.


Την ίδια στιγμή υπό κατάληψη τελούν 9 στους 9 φοιτητικούς συλλόγους του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, ενώ σήμερα ανανέωσαν τις αποφάσεις τους για καταλήψεις οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων των τμημάτων Χημείας, Βιολογίας και Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Μάλιστα, μπροστά στις απειλές για την εισβολή των ΜΑΤ στην πανεπιστημιούπολη, αλλά και στη νέα απόφαση του διοικητικού προσωπικού για συνέχιση της απεργίας, η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ στη σημερινή της συνεδρίαση ανέστειλε την απόφασή της για έναρξη μαθημάτων την τρέχουσα εβδομάδα.


Παρακάτω παρατίθεται το σημερινό δελτίο τύπου της απεργιακής επιτροπής ΕΚΠΑ:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ 2013 - ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ


ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ 

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Κυκλοφόρησε η Αριστερή Ανατροπή τ.03 / Νοέμβρης '13



Η  έκδοση του τρίτου τεύχους της Αριστερής Ανατροπής, έρχεται σε μία συγκυρία έντονων και πυκνών πολιτικών εξελίξεων, με την καπιταλιστική κρίση να βαθαίνει ακόμη περισσότερο και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές να εντείνουν και να μεγιστοποιούν την επίθεσή ενάντια στα εργαζόμενα στρώματα, από την μία πλευρά, αλλά και τις διεργασίες στο εσωτερικό του κινήματος να πληθαίνουν και να αποκτούν ακόμα μεγαλύτερο βάθος και αποφασιστικότητα από την άλλη.

40 χρόνια συμπληρώνονται αυτές τις ημέρες από το ιστορικό σημείο καμπής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη 1973, και περισσότερο από ποτέ η ουσιαστική τομή που δημιούργησε, δηλαδή η εισβολή των μαζών στο πολιτικό προσκήνιο και ο καθορισμός των πολιτικών εξελίξεων από τον λαϊκό παράγοντα, δεν είναι απλά επίκαιρη, αλλά αναγκαία συνθήκη για την οικοδόμηση και την νικηφόρα προοπτική του κινήματος. Η συμπύκνωση των αιτημάτων της εξέγερσης του ’73 στο σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», βρίσκει απόλυτη έκφραση στις σημερινές ανάγκες του λαού και της νεολαίας, στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων, των ανέργων, των φοιτητών, των μαθητών και της πληττόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας.  Διαβάστε περισσότερα... ΕΔΩ

Αριστερή Συσπείρωση - Η Φλόγα της Εξέγερσης Είναι Ζωντανή


ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2013


40 χρόνια Πολυτεχνείο - η λάμψη της εξέγερσης είναι παντοτινή

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ οργανώνει μεγάλη εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 15/11 στο Πολυτεχνείο (Αμφιθέατρο Γκίνη, 6:00μμ) με θέμα τον καταλυτικό ρόλο της εξέγερσης στη γέννηση της επαναστατικής αριστεράς και τη διαμόρφωση ριζοσπαστικών μετατοπίσεων μέσα στην παραδοσιακή αριστερά.

Ομιλητές οι : Τάσος Κατιντσάρος, Χρίστος Μπίστης, Λέανδρος Μπόλαρης, Γιάννης Φελέκης

ΌΛΗ Η ΑΛΉΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΕΟΣ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ !!1!!!!1!!!!!!



Απο :KOSTASDASKAS

Το σκίτσο είναι στα αγγλικά γιατί:
1.Θυμήθηκα αυτό από τον Economist: http://www.economist.com/content/global_debt_clock  και σκέφτηκα οτι κι αυτούς τους δανειστές κάποτε πρέπει να τους πληρώσουμε κι οτι σε ένα γαλαξία παγκοσμιοποιημένο δεν υπάρχει πλανητική ανεξαρτησία όπως είχε πει σε προφητική ομιλία*** του ο Ανδρέας Παπανδρέου από το 1959. Κι ως γνωστόν στο Μπέρκλεϋ μιλούσαν αγγλικά.
2.Το επεξεργάστηκα με το Paint, όπως κάνουν στο εξωτερικό άρα έχω προδιαγραφές να κάνω διεθνή καριέρα σαν την Άννα Βίσση.

Bonus : ένα μυστικό για να μη σας πιάνουν κορόιδο: Πίσω από το ΓΑΠ κρύβονται οι Αμερικάνοι που από πίσω τους κρύβονται οι Εβραίοι που από πίσω τους κρύβονται οι εξωγήινοι.ΞΥΠΝΑΤΕ!

***: Αν πατήσεις στο google ”προφητική ομιλία” θα σου βγάλει κατευθείαν προφητική ομιλία μητσοτάκη από το 1994 από ”ειδησεογραφικά” σάιτ πχ : http://www.inewsgr.com/62/i-profitiki-omilia-mitsotaki-to-1994-gia-to-dnt-egine-pragmatikotita-to-2010.htm. Δε θα είχε πλάκα να σου έβγαζε προφητική ομιλία κουφοντίνα από το 1986; πχ http://el.wikisource.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B7%CF%81%CF%8D%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_17_%CE%9D%CE%BF%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B7/1986-04-08_%CE%91%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Sleepwalker #26



Από: http://sawbiz.gr
Έχει περάσει αρκετός καιρός από το τελευταίο μας ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου τα μάτια όλων μας έχουν δει ένα σωρό τραγελαφικά πράγματα..Τραγελαφικό είναι να στερείς από τη χώρα της δημοκρατίας και του πνεύματος τη δυνατότητα της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης καταστρέφοντας ό,τι έχει απομείνει από τα ελληνικά πανεπιστήμια. Είναι απαράδεκτο να απολύεις εργαζομένους όπως επιχειρείται με τους διοικητικούς του ΕΚΠΑ και με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, όπως και το να νομίζεις ότι μπορείς να σώσεις τον τόπο μένοντας στο ευρώ... Και παράλληλα η δικιά σου και η δικιά μου οθόνη μαυρίζει όλο και περισσότερο... Σκεφτόμουν ότι μετά την κατάληψη της ΕΡΤ από τις δυνάμεις των ΜΑΤ δεν έχει νόημα να γράψω, αλλά από την άλλη το μουσικό σχήμα το οποίο θα παρουσιάσω σήμερα έβγαλε ένα δίσκο που για μένα θα είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους της χρονιάς που φεύγει. Για να μην παρεξηγηθώ, αυτό οφείλεται τόσο στη μουσική αλλά και στο ότι επιτέλους βγήκε μια δημιουργία της post rock σκηνής η οποία περιγράφει το κλίμα της εποχής μας, τη μαυρίλα των καιρών μας, την ανελευθερία αλλά και το φασισμό που επικρατεί γύρω μας και μας μετατρέπει σε αγρίμια. Και πώς να μην γίνεις όταν σου στερούν όλους τους

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

H Eλληνικός Χρυσός Α.Ε. κάνει "δωρεά" 500.000ευρώ στον Δήμο Αριστοτέλη




H Eλληνικός Χρυσός Α.Ε. κάνει "δωρεά" 500.000ευρώ στον Δήμο Αριστοτέλη και στον Χ. Πάχτα. 

Διαβάστε το έγγραφο αποδοχής της δωρεάς...







Σειμός 4.9 Ριχτερ - Αισθητός Στην Αθήνα

Σείσμος 4,9 R στην περιοχή της Ιστιαίας (Βορεια Εύβοια) 
Έγινε Αισθητός στη Αττική

Αδωνης ο gadgetάκιας ....

 Δείτε με τι αξεσουάρ για i-phone κυκλοφορεί ο Α. Γεωργιάδης... 

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Συναυλία την Πέμπτη 14/11 στο Πολυτεχνείο στις 19.00


το «Επαναστατικό υποκείμενο και κόμμα της κομμουνιστικής απελευθέρωσης». (video)



του Γιάννη Χριστόπουλου




Παρέμβαση στην εκδήλωση διαλόγου για το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ
«Επαναστατικό υποκείμενο και κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης»








Δείτε το video από την παρέμβαση.


Στις σημερινές συνθήκες έντασης της καπιταλιστικής κρίσης και της σαρωτικής επίθεσης του κεφαλαίου στον κόσμο της εργασίας, επιτακτικά προβάλλει και μάλιστα πιο έντονα από κάθε άλλη φορά, η ανάγκη της ανατροπής του κυρίαρχου συστήματος εξουσίας και η οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας απαλλαγμένης από τα δεινά του καπιταλισμού και την εκμετάλλευση.
Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ζουν σήμερα τον εφιάλτη και αντικρίζουν το πρόσωπο του πιο βάρβαρου και απάνθρωπου εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννάει κρίσεις, φτώχεια, εξαθλίωση, εκατομμύρια ανέργους. Ενός συστήματος που στερεί στην πλατειά πλειοψηφία βασικά ανθρώπινα αγαθά και δικαιώματα, όπως είναι η Υγεία, η Πρόνοια, η Δημόσια εκπαίδευση, το δικαίωμα στη στέγη, το φαητό, το δικαίωμα στη ζωή.
Σε αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιάζουν και επιταχύνουν τη νομοτέλεια της κοινωνικής αλλαγής επιτακτικά προβάλλει σήμερα η ανάγκη  μιας άλλης πολιτικής παρέμβασης στην κοινωνία. Μιας παρέμβασης που ανοιχτά θα θέτει στους εργαζόμενους και το λαό το ιδιαίτερα επίκαιρο δίλλημα: ΣΟΣΙΑΛΙΣΜ¨ΟΣ Ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ?
Επιτακτικά προβάλλει η ανάγκη συγκρότησης του επαναστατικού υποκειμένου που είναι προϋπόθεση και η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα αλλά και για τον κοινωνικό ανασχηματισμό, την επαναστατική αλλαγή και κυριαρχία των δυνάμεων της εργασίας σε όλα τα επίπεδα.

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ, κόντρα στις πιέσεις της κυβέρνησης

Παρά τις έντονες πιέσεις που ασκεί η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας σε επικοινωνιακό και θεσμικό επίπεδο τα τελευταία 24ωρα για το σπάσιμο της απεργίας του διοικητικού προσωπικού και των κινητοποιήσεων στα δύο μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, ΕΚΠΑ και ΕΜΠ, οι διοικητικοί υπάλληλοι συνεχίζουν την απεργία τους και καλούν σε νέες γενικές συνελεύσεις τη Δευτέρα 11/11.

Παράνομη για τυπικούς λόγους (διότι "δεν υπήρξε γνωστοποίηση των αιτημάτων και των λόγων της (απεργίας) που τα θεμελιώνουν με έγγραφο που έχει κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Προεδρίας Κυβερνήσεως, στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Υπουργείο που υπάγονται οι υπάλληλοι αυτού καθώς επίσης και στις διοικήσεις των φορέων που εποπτεύονται από αυτό"), κι όχι καταχρηστική έκρινε εχθές το Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία του διοικητικού προσωπικού. Το γεγονός αυτό δεν εμποδίζει τους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια να συνεχίσουν την απεργία τους με τα ίδια αιτήματα στις γενικές συνελεύσεις της ερχόμενης εβδομάδας.

Την ίδια στιγμή υπό κατάληψη τελούν αρκετές σχολές και τμήματα στα δύο ιδρύματα, με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων. Οι φοιτητές, κόντρα στα "τερτίπια" και τις αυθαίρετες αποφάσεις κοσμητόρων και πρυτάνεων για "άνοιγμα" των σχολών, καλούν σε στήριξη της απεργιακής περιφρούρησης των εργαζομένων και στη συνέχιση του αγώνα.

Παρακάτω παρατίθεται η σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Social Waste - Νέο Αλμπουμ

Τέλος η αναμονή! Το άλμπουμ "Στη Γιορτή της Ουτοπίας" θα κυκλοφορήσει Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 δωρεάν από τη σελίδα των Social Waste www.socialwaste.org.
Εν τω μεταξύ πάρτε μια γεύση: Social Waste - Μες στο κρασί μου βλέπω θάλασσες Live από το Oslo



Και λίγα λόγια για τους Social Waste.

Οι Social Waste δημιουργήθηκαν τον 1999 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Δεκαεφτάχρονοι τότε, μαθητές ακόμα, τράβηξαν αμέσως την προσοχή των active member, οι οποίοι τους πρότειναν να συνεργαστούν στα πλαίσια της ομάδας παραγωγής τους, της Freestyle Productions. Ο B.D Foxmoor (κατά κόσμον Μιχάλης Μυτακίδης) δήλωσε τότε «Εγώ έχω να πω τα καλύτερα για τα νέα σχήματα…Από την Κρήτη, τους Social Waste, 17 χρονών, που θα τους χρυσοπληρώνανε έξω.» (από το βιβλίο του Χρήστου Τερζίδη «Το hip hop δε σταματά», 2003 σ.149)

Μετά από περιπλάνηση ετών στον κόσμο του ελληνικού hip hop, πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, πολλά τραγούδια και εμπειρίες στη σκηνή, το 2004 αποχωρούν από τη Freestyle Productions. Ο X-Ray (Νικήτας Nils Klint), πρώην μέλος των active member και νυν του συγκροτήματος Ρόδες περιέγραψε τους Social Waste σαν ένα «από τα πιο ολοκληρωμένα σχήματα» του ελληνικού hip hop, όπως δήλωσε τότε σε μια συνέντευξή του.

Λόγω σπουδών, εργασίας και ανεργίας, στρατιωτικής θητείας αλλά και προσωπικών αναζητήσεων, το συγκρότημα αποχώρησε από τη σκηνή, τηρώντας σιγή ιχθύος μέχρι και σήμερα, οπότε αποφάσισαν να ξαναβγούν στο προσκήνιο.

Τώρα ετοιμάζουν τον νέο τους δίσκο «Στη γιορτή της Ουτοπίας» που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Γιατί η εποχή δε σηκώνει σιωπή…

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

την Κυριακή είμαστε Κλειστά


ΒΙΟ.ΜΕ. - ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου - Δημόσιο κάλεσμα για συμπόρευση στα τοπικά κινήματα και στις δημοτικές εκλογές





Κάλεσμα του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου για την συμπόρευση των δυνάμεων του κινήματος και της ριζοσπαστικής και κομμουνιστικής αριστεράς της πόλης μας









Ζούμε σε μία κρίσιμη περίοδο για το μέλλον των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού μας. Η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση ολοένα και βαθαίνει, σύννεφα πολέμου μαζεύονται στη γειτονιά μας στη Μέση Ανατολή. Η οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση στη χώρα μας βαθαίνει, με το περίφημο success story να αποδεικνύεται επικοινωνιακό παραμύθι που μόνο γέλια δεν φέρνει σε μία Ελλάδα με 27% ανεργία, ύφεση, λιτότητα και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με ευθύνες να βαραίνουν και άλλες δυνάμεις που συγκυβέρνησαν «υπεύθυνα» (ΔΗΜΑΡ), ακολουθώντας τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ υλοποιεί χωρίς δισταγμό τις πολιτικές των μνημονίων που πραγματικό στόχο δεν έχουν την αποπληρωμή του χρέους, αλλά την ανόρθωση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και την εξυπηρέτηση εγχώριων και ξένων συμφερόντων. Νέο μνημόνιο και μέτρα έρχονται και ο αντιλαϊκός κατήφορος αυτής της πολιτικής δεν θα έχει τελειωμό αν δεν τον ανατρέψουν οι εργαζόμενοι και ο λαός με την πάλη τους.

Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων - Στις 6 Νοέμβρη απεργούμε